1. Anasayfa
  2. Haber

Skype, Zoom Benzeri Görüntülü Konferans Uygulamasını Hatırlattı

Skype, Zoom Benzeri Görüntülü Konferans Uygulamasını Hatırlattı
0

Skype, 2010’ların başında görüntülü konuşma dünyasına hakim olmuştu. Ancak, koronavirüs tarafından ihtiyaç duyulan sosyal mesafe sayesinde FaceTimes, HouseParties ve Zooms‘daki kullanıcı sayısındaki son patlamalara rağmen, hiçbir yerde yoktu.

Cuma günü, Skype dünyaya varlığını bir tweet ile hatırlattı. Skype’ın aslında Skype Now ya da uygulama gerektirmeyen Meet Now adlı bir görüntülü sohbet benzeri işlevselliğe sahip olduğu ortaya çıktı

Hizmete bir bağlantı ve varlığını kanıtlayan altı saniyelik bir döngü videosu ile özelliği tweetledi.

Skype Meet Now, katılımcılara gönderebileceğiniz bir toplantı URL’si oluşturmanıza olanak tanır. Web tabanlı istemcide kullanımı kolaydı. Bununla birlikte, mobil uygulamasını açma seçeneğini belirlediğinizde, toplantı açılmayacak. Sadece çıkmak zorunda kalabileceğiniz sonsuz bir ölüm çarkı ile karşı karşıya kalabilirsiniz.

Bu da Skype’ın görüntülü arama patlamasındaki tekneyi kaçırmış gibi görmesine neden oluyor. Verge, Microsoft’un şirketi 2011’de satın aldıktan sonra Microsoft’un tasarım ve pazar konumunu yönetme konusundaki yanlış adımları sayesinde Skype’ın görüntülü aramadaki hakimiyetini kaybettiğini bildirdi .

Şimdi Karşıla özelliği bu sorunlara iyi bir panzehir gibi görünüyor. Ancak ne yazık ki Skype için, Zoom, Google, Facebook, Apple ve HouseParty‘den baskın rekabet geliyor ve sanıyoruz ki bu panzehir çok geç kaldı.

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım

Teknoloji, Bilim ve Sosyal Medya üzerine yaptığım araştırmalar ve edindiğim bilgiler üzerine bu konular hakkında yazılar yazmaktayım.

Yazarın Profili

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir