1. Anasayfa
  2. Sosyal Medya

Zoom, Gizlilik ve Güvenlik Sorunlarını Düzeltmek için Özellik Güncellemelerini Duraklatıyor

Zoom, Gizlilik ve Güvenlik Sorunlarını Düzeltmek için Özellik Güncellemelerini Duraklatıyor
1

Popüler bir video konferans hizmeti olan Zoom, 90 gün boyunca özellik güncellemelerini duraklatıyor. Tıpkı dünyanın evden çalışmaya uyum sağlaması gibi patlayıcı bir kullanıcı büyümesi yaşadığı gibi, araştırmacılar çok sayıda güvenlik ve gizlilik açığı olduğunu keşfetti. Böylece şirket hataları kapatmak için özelliklerden bir mola sözü verdi.

Bir Zoom blog yayınına göre, günlük aktif kullanıcı sayısı şu anda hiç olmadığı kadar yüksek. Geçen yıl Aralık ayında, şirket günlük ortalama 10 milyon aktif kullanıcı kitlesi varken, şimdi ise günlük 200 milyon aktif kullanıcıya yakın bir kitleye sahip. Bu şirket için oldukça büyük bir başarı, ama bir bedeli olmalı.

Aylar önce şirket, web sitelerinin izniniz olmadan kameranızı başlatmasına izin veren gizli web sunucularını kurmak için ateş altındaydı. Şirket bu sorunu giderirken, güvenlik araştırmacıları o zamandan beri başka güvenlik ve gizlilik sorunları tespit ettiler.

Zoom’un Windows sürümünde, özellikle kötü aktörlerin Windows kimlik bilgilerinizi çalmasına izin veren bir hatası var. Ayrıca, aksi belirtilmedikçe, Zoom’un uçtan uca şifreli olmadığı görülmektedir. Ve bir süredir, Facebook kullanmasanız bile Zoom verilerinizi Facebook’a gönderiyordu.

Şirket bu sorunların bazılarını zaten ele aldı ve diğerleri üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Ancak blog yazısında, her ikisinin de kullanıcı akını tarafından boğulmuş olduğu resmini boyar. Buna ek olarak şirket, Zoom hizmetini öncelikle özel BT departmanlarının güvenlik önlemlerini muhtemelen uygulayacağı kurumsal senaryolar için tasarladığını söylüyor.

Bunlar harika yanıtlar değil ve Zoom bunu biliyor gibi görünüyor. Böylece şirket, olağanüstü güvenlik sorunlarını gidermek için 90 gün boyunca yeni özellikler üzerinde çalışmayı duraklatacak. Ayrıca şirket bug ödül programındaki ödülleri de artırdı.

Bu adımları atmak cesaret verici ve umarım şirket 90 günlük süreçten daha iyi bir şekilde ortaya çıkar.

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım

Teknoloji, Bilim ve Sosyal Medya üzerine yaptığım araştırmalar ve edindiğim bilgiler üzerine bu konular hakkında yazılar yazmaktayım.

Yazarın Profili
İlginizi Çekebilir

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar (1)

  1. Özellikle bu dönemde her türlü şirket bilgileri konuşmları sırları internet üzerinden uygulamlarla ortada dolaşacak umarım kimse zarar görmez teşekkürler bilgilendirme için.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir