1. Anasayfa
  2. Haber

Google, Asistan’ın Ay Sonunda Milyarlarca Cihazda Olacağını Duyurdu

Google, Asistan’ın Ay Sonunda Milyarlarca Cihazda Olacağını Duyurdu
23

Google’ın hedefi, Android‘de olduğu gibi ses odaklı yardımcı olarak adlandırdığımız Google Asistanı’nı, tüm cihazlara yerleştirmekte ve sayamayacağımız kadar çok cihaz olduğu da aşikar.

Yerleştirmeler devam ederken oldukça iyi bir ilerlemeler kaydeden Google, dün sabah CES’de bir miktar istatistik güncellemesi bıraktı.

Google Asistan
Bırakılan istatistiklere göre Google, bu ayın sonunda Google Asistan‘ın toplam 1 milyar cihazda olmasını bekliyor.Bir yıl önce yaklaşık 400 milyon cihaza gelmişti.

Google, 2016 yılının Mayıs ayında Asistan hakkında tekrar açıklama yapmıştı. O yılın ekimine kadar Pixel / Pixel XL‘e piyasaya sürülmüştü. Günümüzde televizyonlarda, akıllı hoparlörlerde, tabletlerde, akıllı saatlerde ve piyasaya çıkan hemen hemen her yeni Android telefonlarda Google Asistan’ın olmasını hedefliyor.

Google Asistan’ın gerçek kullanıcı sayısını tam olarak bilmek zor ama bu kesinlikle bir milyar değil. Bir yandan, Google Asistan kullanıcıları muhtemelen aynı anda birden fazla cihazda, telefonlarında, tabletlerinde kullanmaya başladı. Diğer taraftan, birçok cihazda özelliklede Google Home’u birden fazla kişi tarafından kullanılması amaçlanmıştı ve amaçlandığı gibi de oldu.

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım

Teknoloji, Bilim ve Sosyal Medya üzerine yaptığım araştırmalar ve edindiğim bilgiler üzerine bu konular hakkında yazılar yazmaktayım.

Yazarın Profili
İlginizi Çekebilir
yapay-zeka-www.teknomercek.com

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar (23)

Popüler Yorumlar
  1. Ama ayak uydurmak bazen hatta genelde işlerinizi kolaylaştırmanıza yardımcı olabilir. Değerli yorumunuz için teşekkür ederiz.

  2. Google Asistan ile ilgili gelişmeleri olanak buldukça takip etmeye çalışıyorum. Bu akıllı teknolojiler hayatımızı çok kolaylaştırsa da beraberindeki güvenlik riskleri beni düşündürmüyor değil açıkcası. Yaşayıp göreceğiz. Bilgiler için teşekkürler.

Yapılan Yorumlar
  1. google ın yeni bir ürününü bizimle paylaştığınız ve bilgilendirdiğiniz için teşekkürler

  2. Android'e tam manada gelmeden ios'a getirmesi de bi tuhaf. Google'nin de Apple gibi kendine dönük olması gerekiyor bnce.

  3. Güzel paylaşım

  4. Google Asistan ilgimi çeken bir konu. Bakalım daha ne yenilikler göreceğiz teknoloji sayesinde. Teşekkürler buna ait bilgileri verdiğiniz için.

  5. Daha önceki yorumum görünmemiş sorun oldu sanırım
    Güzel bir bilgi ilk olarak iOS ta başlayacak olmasına da sevindim

  6. Google Asistan ile ilgili gelişmeleri olanak buldukça takip etmeye çalışıyorum. Bu akıllı teknolojiler hayatımızı çok kolaylaştırsa da beraberindeki güvenlik riskleri beni düşündürmüyor değil açıkcası. Yaşayıp göreceğiz. Bilgiler için teşekkürler.

    • Bu denli yayılmış bir sistemin pek güvenlik açığı olacağını sanmıyorum. Ayrıca olursa da hemen ilgileneceklerini düşünüyorum. Değerli yorumunuz için teşekkür ederim.

  7. emeğinize sağlık.. gayet bilgilendirici bi paylaşım için..takipteyim :)

  8. teknolojiden hiç anlamıyorum..ben duru düz kullanabildiğim kadarıyla yetiniyorum…

  9. Teşekederiz gayet başarılı bir yazı olmuş.

  10. Güncelleme ile cep telefonlarına da google asistan geldi yanılmıyorsam.

  11. Aynen durum öyle gözüküyor retina hatlarından parmak izine kadar kayıt altına alınıyor. Değerli yorumunuz için teşekkür ederiz.

  12. aslında çogu telefonda var sadece bir kaç ayar gerekiyor açmak için siriye rakip bence

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir