1. Anasayfa
  2. Nasıl Yapılır?

VPN İle Konum Nasıl Değiştirilir?

VPN İle Konum Nasıl Değiştirilir?
VPN İle Konum Değiştirme
1

VPN’nin temel bir amacı vardır. Buda, dizüstü bilgisayarınızın IP konumunu, mobil cihazını (hatta tüm yönlendiricinizi bile) tamamen farklı bir yere değiştirme yeteneğidir.

İnternette argo olarak nitelendirilen bu süreç genellikle ‘coğrafi sahtekarlık’ olarak adlandırılır, ancak endişelenmeyin. Bu makalemizde IP adresinizin yerini değiştirmenin Çok basit ve en kolay yolunu göstereceğiz. Ama öncesinde IP nedir gelin bunu açıklayalım.

Piyasadaki fiyatlardan çok daha ucuza VPN premium üyelik alabileceğiniz Sadeceon sitesi güvenilir ödeme altyapısı ve bir çok ödeme yöntemi ile ilk sıralarda yerini alıyor. Eğer siz de vpn üyelik alma arayışındaysanız ve güvenebileceğiniz bir yer bulamıyorsanız mutlaka siteyi ziyaret etmelisiniz.

Buraya tıklayarak hizmetlere ulaşabilir, istediğiniz hizmeti seçerek hızlı ve kolay bir şekilde alabilirsiniz. Güvenilir alışveriş ile makul fiyatlar Sadeceon’da sizi bekliyor!


IP Nedir?

IP (İnternet Protokolü) adresi, bir bilgisayarın (telefon, TV yada internet erişimine açık olan herhangi bir cihaz olabilir) kendine özel belirleyicisidir. IP adresi, o cihazın hangi ağı kullandığını ve internette hangi lokasyonda olduğunu belirler.

IP adresimin yerini neden değiştirmek isteyeyim?

Muhtemelen en yaygın nedeni bölge kilitli içeriğe erişmektir. Yani ülke içi durumlardan, siyasi sebeplerden yada belli bir yaş kitlesine hitap eden özel durumlardan ötürü gizlenen içeriğe erişmek olarak nitelendirebiliriz.

Bizim için önemli olan kısma gelmemiz gerekirse, internet ağına bağlı olan cihazın bağlı olduğu süre zarfında bulunduğu konumu servis eder. Yani sizin IP adresinize sahip olan birisi ağa bağlı olduğunuz sürece sizi takip edebilir.

Sizin IP adresiniz, yalnızca size gözükmektedir.
IP Adresiniz

VPN İle Konum Değiştirme
VPN İle Konum Değiştirme

Yasal olarak bağlayıcı herhangi bir söz veremesek de, bir VPN kullanarak konumunuzu değiştirmek genellikle çevrimiçi gizliliğinizi koruyarak ve verilerinizi şifreleyerek kendinizi gizlemek için yeterlidir.


VPN Seçimi

Yapılan araştırmalar ve denemeler üzerine saf hızı, sahip olduğu sayısız küresel sunucusu ile lider gelen Express VPN işimizi görecektir.

Ayrıca, 30 günlük para iade garantisi ile dilerseniz geri iade edebilirsiniz. Ama eminim çoğu kişi ücretsiz olarak kullanmak isteyecektir. Onları da düşünerek bir Lisans Anahtarları ve Setup’dan oluşan bir rar hazırladık. Rarı indirmek için buraya tıklamanız yeterli olacaktır.

Rar Şifresi : teknomercek.com

Peki Konumumu ve IP Adresimi Bir VPN İle Nasıl Değiştiririm?

İster inanın ister inanmayın, bu aslında çok basit bir iştir.

Ancak, bir VPN kullanırken en iyi deneyimi elde etmek için, hizmetin tam teklifine abone olmak için küçük bir ücret ödemeniz gerekebileceğini belirtmekte fayda var. Ücretsiz olanlarda mutlaka işiniz görür, ancak aynı güvenilirliği ve sınırsız kullanımı sunmuyorlar.

Windows, Android yada iOS için yüzlerce VPN uygulaması bulabilirsiniz. Bu makalemizde bizim tavsiyemiz ExpressVPN tarafında olacaktır. Kurulumu gerçekleştirdikten sonra VPN aktif hale getirdiğiniz taktirde artık konumunuzu gizlemiş olursunuz. Aslında buna konumu gizlemek diyemeyiz. Sahip olduğunuz IP adresini değiştirerek yeni IP adresinin atandığı konuma geçmiş oluyoruz.

ExpressVPN: VPN Fast & Secure
ExpressVPN: VPN Fast & Secure
‎ExpressVPN - VPN Fast & Secure
‎ExpressVPN - VPN Fast & Secure

Bağlantı işlemini daha kolay hale getirmek isterseniz tarayıcınıza bir VPN uzantısı eklemeniz gerekecek.

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 1
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 2
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 3
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım

Teknoloji, Bilim ve Sosyal Medya üzerine yaptığım araştırmalar ve edindiğim bilgiler üzerine bu konular hakkında yazılar yazmaktayım.

Yazarın Profili

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar (1)

  1. Merhaba, İsmail oldukça güzel bir paylaşım olmuş tebrikler. Size bir soru sormak istiyorum. Ben İngiltere ‘de home office çalışıyorum. Şirket başka ülkeden calisamazsiniz dedi. Bizden öncekilere geo tracker verilmiş bu yüzden işten atilmalar oldu. Ama nordvpn hep vardı. Bize verilmemesi sebebi nordvpn yi geliştirmiş olması olabilir mi? Pek anlamıyorum doğrusu. Ama bir süre Türkiye den çalışmak istiyorum açıkçası. Yardımcı olabilir misiniz lütfen? Teşekkür ederim, iyi günler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir