1. Anasayfa
  2. Nasıl Yapılır?

Photoshop ‘ta Akıllı Nesneleri Kapatma

Photoshop ‘ta Akıllı Nesneleri Kapatma
0

Eğer sizde ikinci seçenekteyseniz, Photoshop ‘un her şeyi akıllı bir nesne olarak yerleştirmesini nasıl durduracağınız aşağıda açıklanmıştır.

Photoshop ‘ta Akıllı Nesneler Nelerdir?

Ama önce, neyi kaybettiğinizi gözden geçirelim.

Akıllı nesneler birkaç farklı şey yapar ancak en büyük avantajı, gömülü görüntünün veya vektör dosyasının orijinal verilerini korumalarıdır. Photoshop’un tahribatsız bir şekilde çalışmanıza olanak sağlama yollarından biridir.

Photoshop'ta Akıllı Nesneleri Kapatma

Örneğin, yukarıdaki bileşikte soldaki görüntü orijinal görüntüdür, ortadaki görüntü %10’a kadar yeniden boyutlandırılan ve sonra yeniden boyutlandırılan akıllı bir nesnedir, sağdaki çok bulanık karışıklık ise rasterleştirilmiş katman %10’a kadar yeniden boyutlandırıldı ve ardından yeniden boyutlandırıldı. Gördüğünüz gibi, akıllı nesne dönüşüm boyunca orijinal görüntüyü korurken, rasterleştirilmiş katman çok fazla veri kaybetti.

Bu, bileşik bir görüntü oluşturuyorsanız, taşıyabileceğiniz, yeniden boyutlandırabileceğiniz, kırpabileceğiniz, filtreleyebileceğiniz, ayarlama katmanlarını kullanabileceğiniz ve geri alınamayacak bazı değişiklikler yapacağınızdan korkmadan işlerin nasıl göründüğünü karıştırabileceğiniz anlamına gelir. Buna karşılık, rasterleştirilmiş katmanlarla çalışıyorsanız, yeni bir şey denemenin tek yolu, yaptığınız her şeyi geri almak ve sıfırdan başlamaktır.

Öte yandan, rasterleştirilmiş bir katmanın avantajı, herhangi bir can sıkıcı iletişim kutusu almadan onları doğrudan düzenleyebilmenizdir.

Photoshop ‘un Her Zaman Akıllı Nesne Oluşturmasını Durdurma

Varsayılan olarak, bir Photoshop belgesine bir görüntü veya vektör eklediğinizde, akıllı nesne olarak gömülür.

Bu davranışı, rasterleştirilmiş katmanlar olarak gömülecek şekilde değiştirmek için, bir PC’de Düzenle > Tercihler > Genel’e yada CTRL + K kısayolu ile, Mac’te ise Photoshop > Tercihler> Genel’e tıklayarak ayar menüsüne gidin. Açılan menüde aşağıdaki gördüğünüz gibi Genel bölümünde olduğunuzdan emin olun.

Photoshop'ta Akıllı Nesneleri Kapatma

“Yerleştirme Sırasında Her Zaman Akıllı Nesneler Oluştur” seçeneğinin işaretini kaldırın ve “Tamam” a tıklayın.

Bir Katmanı Akıllı Nesneye Dönüştürme

Elbette, bir Photoshop belgesine rasterleştirilmiş bir katman ekleseniz bile, tahribatsız bir düzenleme yapmak istiyorsanız, onu akıllı bir nesneye dönüştürebilirsiniz. Bunun için katman üzerine sağ tıklayın ve “Akıllı Nesneye Dönüştür” ü seçin.

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım

Teknoloji, Bilim ve Sosyal Medya üzerine yaptığım araştırmalar ve edindiğim bilgiler üzerine bu konular hakkında yazılar yazmaktayım.

Yazarın Profili

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir