1. Anasayfa
  2. Nasıl Yapılır?

Instagram Şifresi Nasıl Değiştirilir veya Sıfırlanır

Instagram Şifresi Nasıl Değiştirilir veya Sıfırlanır
0

Hesabınızı korumak, onu kaybetmekten kaçınmanın en iyi yoludur ve bu, ele geçirilebileceğini düşündüğünüzde Instagram şifrenizi nasıl değiştireceğinizi öğrenmek kadar basit olabilir.

Instagram web sitesini veya resmi uygulamayı kullanıyor olsanız da, nasıl yapılacağını bilmiyorsanız, Instagram şifrenizi değiştirmek veya sıfırlamak kolaydır. Instagram hesabınızın güvenli ve emniyetli olduğundan emin olabilmeniz için aşağıdaki adımları listeledik.

Bir web tarayıcısında şifre nasıl değiştirilir?

Instagram, son yıllarda çok daha tarayıcı dostu hale geldi ve web üzerinden DM gönderme ve alma yeteneği ekledi (gerçek bir fotoğrafı yüklemek çok daha karmaşık olsa bile). Neyse ki, şifrenizi web’de değiştirmek basit ve hızlıdır. Aslında, uygulamada olduğundan çok daha kolay.

Mevcut şifrenizi zaten bildiğinizi varsayarsak (bilmiyorsanız, nasıl sıfırlayacağınızı öğrenmek için aşağı kaydırın), yeni bir şifreye geçmek sadece birkaç saniye sürer. Sadece oturum açın, profilinizi açın ve ardından Profili Düzenle’yi tıklayın. Buradan şifrenizi değiştirme seçeneğini göreceksiniz. Telefonunuz gibi, hesabınızı kullandığınız her yerde yeni şifre ile tekrar giriş yapmanız gerekeceğini unutmayın.

Açıklanmasını isteyenler için, aşağıda adım adım talimatları listeledik.

Web’de bir Instagram şifresi nasıl değiştirilir:

  1. instagram.com adresinden hesabınıza giriş yapın.
  2. Ekranın sağ üst köşesindeki avatarınızı tıklayın.
  3. Profili Düzenle’yi ve ardından Parolayı Değiştir’i tıklayın.
  4. Senin girin eski şifrenizi bir kez, o zaman yeni şifre iki kez.

Uygulamada bir Instagram şifresi nasıl değiştirilir?

Uygulamada şifrenizi değiştirme süreci biraz daha karmaşıktır. Ama sadece birkaç dakika sürüyor. Uygulamada çok daha fazla işlem yeteneği var ve nereye bakacağınızı bilmiyorsanız kafa karıştırıcı olabilir.

Hesabınızda oturum açtıktan sonra (şifrenizi kaybettiyseniz aşağıya bakın), profilinizi açmak için sağ alttaki avatarınıza dokunun. Oradan, gizli bir paneli açmak için sağ üstteki menü simgesine dokunmanız (veya sağa kaydırmanız), ardından alttaki Ayarlar’a dokunmanız gerekir.

Ardından, Güvenlik’e ve son olarak Parola’ya dokunun. Eski şifrenizi bir kez ve yeni şifrenizi iki kez girin, artık hazırsınız. Bu sefer görev kafa karıştırıcıdır ve adım adım talimatları garanti eder, böylece bunları aşağıda listelenmiş olarak bulabilirsiniz.

Uygulamada bir Instagram şifresi nasıl değiştirilir

  1. Instagram uygulamasında hesabınıza giriş yapın .
  2. Profilinizi açmak için sağ alttaki avatarınıza dokunun .
  3. Menüyü açmak için sağ üstteki menü simgesine dokunun (veya sağa kaydırın).
  4. En alttaki Ayarlar’a basın .
  5. Güvenlik’e ve ardından Parola’ya dokunun .
  6. Senin girin eski şifrenizi bir kez, o zaman yeni şifre iki kez.

Instagram şifresi nasıl sıfırlanır?

Instagram’da oturum açmaya çalıştığınızda ve şifrenizi unuttuğunuzu fark ettiğinizde bu korkunç bir duygu. Hesabınızı değiştirmek için oturum açamadığınız durumlarda, hesap adınızı ve e-posta adresinizi kullanarak şifrenizi sıfırlamak da aynı derecede kolaydır.

Tek yapmanız gereken bu bağlantıya tıklamak ve hesap iletişim bilgilerinizi girmek. Birkaç saniye sonra şifrenizi sıfırlamak için bir e-posta alacaksınız. Gerçekten bu kadar kolay!

Şifrenizi uygulamada da sıfırlayabilirsiniz. Giriş ekranında, şifre alanının altındaki Giriş yapma konusunda yardım alın ve e-postanızı, kullanıcı adınızı, SMS veya Facebook hesabınızı (bağlantılıysa) girin. Talimatları izleyin ve şifrenizi birkaç dakika içinde sıfırlayıp değiştirebilmelisiniz.

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım

Teknoloji, Bilim ve Sosyal Medya üzerine yaptığım araştırmalar ve edindiğim bilgiler üzerine bu konular hakkında yazılar yazmaktayım.

Yazarın Profili

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir