1. Anasayfa
  2. Mobil & PC

Tencent Huawei İle Bulut Oyun Platformu Üzerinde Çalışıyor

Tencent Huawei İle Bulut Oyun Platformu Üzerinde Çalışıyor
0

PUBG: Mobile ve Arena of Valor gibi hitlerle dünyanın en büyük oyun şirketi Tencent Games, Çinli akıllı telefon üreticisi Huawei ile bir bulut oyun platformu oluşturuyor. GameMatrix olarak adlandırılacak hizmet, Huawei ‘nin Kunpeng işlemci serisinin gücünü artıracak, haber portalı wccftech rapor edecek. GameMatrix büyük olasılıkla Çin’de piyasaya sürülecek ve bir süre bölgeye ayrılacak. Daha önce, Tencent oyun akıllı telefon üreticisi Black Shark ile ortaklık kurmuştu.

Black Shark ile yapılan anlaşma, kullanıcılara gelişmiş bir mobil oyun deneyimi sunmak amacıyla oyun telefonları alanında işbirliğine odaklanıyor.

Asus gibi akıllı telefon üreticileri de ROG Phone II’lerini ve aynı zamanda Çin’de Tencent özelleştirilmiş Elite sürümünü getirmek için Tencent Games ile ortaklık kurdu.

Ayrıca, oyun devi Norveçli oyun geliştiricisi Funcom’un tüm hisselerini satın almak için 148 milyon dolarlık bir teklif açıkladı.

Ekim 2019’da Tencent, şirketin en büyük hissedarı olmak için Funcom’daki yüzde 29 hissesini KGJ Capital’den satın aldı.

Tencent, Riot Games, Epic, Supercell, Ubisoft, Paradox ve Frontier gibi birçok önde gelen oyun geliştiricisinde büyük miktarlara sahip.

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım

Teknoloji, Bilim ve Sosyal Medya üzerine yaptığım araştırmalar ve edindiğim bilgiler üzerine bu konular hakkında yazılar yazmaktayım.

Yazarın Profili

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir