1. Anasayfa
  2. Haber

Netflix Türkiye’den Ayrılıyor mu Sorusuna Açıklama Geldi

Netflix Türkiye’den Ayrılıyor mu Sorusuna Açıklama Geldi
Netflix Türkiye Pazarından Ayrılıyor mu?
0

Radyo ve Televizyon Üst Kurulunun son zamanlarda çok gündeme gelmesine sebep olan Netflix sansürü hala gündem olmaya devam ediyor.

RTÜK’un yaptığı bu düzenlemeye kullanıcılar sosyal medya üzerinden çokça tepki göstermişti. Bu tepkilerle birlikte Netflix’in Türkiye pazarından çekilme kararı aldığına dair söylentilerde ortaya atılmıştı.
Bu söylentilerin doğruluğu uzun süredir tartışılırken Netflix sözcüsü şu şekilde bir açıklama yaptı:

İnternet yayınlarına yönelik getirilen yeni düzenlemenin gerektirdiği üzere lisans başvuru sürecimizi başlattık. Türkiye’de sayıları gittikçe artan 1,5 milyon üyeye sahibiz. Üyelerimizin dünyanın dört bir yanından sunduğumuz zengin içerik çeşitliliğine ve Türkiye’den dünyaya taşıdığımız yerel hikayelere değer verdiğine inanıyoruz. Bu nedenle bir yandan Türkiye’deki yatırımlarımızı artırmaya devam ediyor, diğer yandan da sunduğumuz ebeveyn kontrollerini daha da güçlendirecek adımlar atmak üzere yetkililerle görüşmelerimizi sürdürüyoruz. Hedefimiz, üyelerimizin tercih ettikleri içeriklere keyifle ulaşmalarını sağlarken çocuklarımızı yaşlarına uygun olmayan içeriklerden etkin bir şekilde koruyabilmek.

Netflix Türkiye Pazarından Ayrılıyor mu?
Netflix Türkiye Pazarından Ayrılıyor mu?

Netflix sözcüsünün Cumhuriyet gazetesinde yayımlanan bu açıklanmasına baktığımızda Netflix’in Türkiye pazarından çekilme gibi bir kararının olmadığına kanaat getirip, ayrıca RTÜK’nun uyguladığı sansüre ek olarak çocuklarımıza uygun olmayan içerikleri erişiminin engellenip yetişkin izleyicilerin sansürsüz şekilde izleyebileceği bir güncelleme yapacağını seziyoruz.

Tabi bunun bir kesinliği olmadığını sadece Netflix sözcüsünün yaptığı açıklamadan bizim çıkarımınız olduğunun altını çizmekte fayda var.

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım

Teknoloji, Bilim ve Sosyal Medya üzerine yaptığım araştırmalar ve edindiğim bilgiler üzerine bu konular hakkında yazılar yazmaktayım.

Yazarın Profili
İlginizi Çekebilir

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir