1. Anasayfa
  2. Haber

Teknoloji Devi Apple’dan Corona Virüse Dezenfekte Uyarısı

Teknoloji Devi Apple’dan Corona Virüse Dezenfekte Uyarısı
0

Kurulduğu günden bu yana birçok telefon markasında olduğu gibi Apple‘da telefonların kullanıcılar tarafından temizlenmesi ve içinin açılması konusunda pek de yumuşak tavırlar içerisinde değildi. Fakat son zamanlarda birçok ülkeyi kasıp kavuran corona virüsü yüzünden Apple da kullanıcılarına cihazlarını temizlemelerini öneren bir güncelleme sundu.

Dev şirket önce yaptığı açıklamalarda cihazlarda dezenfektan kullanma fikrine karşı çıkmış olsa da, web sitesinden ürünlerini corona virüsü ışığında nasıl temizlemeleri gerektiğini içeren bir bilgi yayınladı.

Bu yayınlanan bilgiden önce Cupertino şirketi parmak yoluyla oluşan iz veya leke gibi kirleri önlemek için İphone ve İpad gibi dokunmatik cihazlarda kullanılan oleofobik kaplamanın bozulmasına karşı herhangi bir kimyasal temizlik malzemesinin kullanılmasına karşıydı.

Sitede yapılan bilgilendirmede Clorox dezenfeksiyon mendili kullanarak telefonunuzun dış yüzeyini nazikçe silebilirsiniz demiştir. Ayrıca yapılan bilgilendirmede telefonu herhangi bir temizlik maddesine batırmamaları ve nem almaktan da korumaları önerilmiştir.


Telefonumuzu temizlerken genel olarak nelere dikkat etmeliyiz?

Öncelikle cihazınızda herhangi bir kablo takılı olması halinde öncelikle kabloyu cihazınızdan çıkarmanız gerekmektedir. Ardından cihazınızı kapatmalı ve silmek için yumuşak ve tüy bırakmayan bir bez bulmanız gerekmektedir. Bu ekranınızı çizme olasılığı düşük olacağından mikrofiber bir bez tercih etmeniz daha uygundur.

Son olarak iPhone 11 telefonunuz için diğer modellere göre su geçirmezlikleri daha üst düzeyde olduğu için ılık ve sabunlu suya batırılmış bir mikrofiber bez kullanabilirsiniz.


Corona Virüs’de Son Durum

[two_fifth]Enfekte Sayısı[/two_fifth][three_fifth_last]117.734[/three_fifth_last]

[two_fifth]Ölü Sayısı[/two_fifth][three_fifth_last]4.259[/three_fifth_last]

[two_fifth]Tedavi Edilen Birey Sayısı[/two_fifth][three_fifth_last]64.391[/three_fifth_last]

Güncel verileri takip etmek için buraya tıklayınız.

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir