1. Anasayfa
  2. Haber

Apple’dan Şok Karar Değiştiriyorlar

Apple’dan Şok Karar Değiştiriyorlar
0

Apple, 2011 – 2016 arasında, iPhone’ların kablosuz ağlara bağlanmasına yardımcı yongaların tek tedarikçisi olarak San Diego merkezli Qualcomm’a güveniyordu. Ancak 2018’de, Apple en yeni telefonları için yalnızca Intel’le anlaştı.

Apple tedarik zinciri yöneticisi Tony Blevins, Cuma günü Apple’ın, akıllı telefon pazarındaki en büyük rakiplerinden biri olan MediaTek ve Samsung’u 5G olarak bilinen yeni nesil kablosuz ağların fişlerini tedarik ettiğini  belirtti. Bu ağların bu yıl yayına başlaması ve mevcut 4G ağlarından daha hızlı veri hızları sağlaması bekleniyor.
Apple Macbook

Kaliforniya, San Jose, eyaletindeki bir federal adliye sarayında bulunan Blevins, Apple’ın modem çipleri için uzun süredir çok sayıda tedarikçi aradığını ancak çip tedarikçisinin sadece cihaza tedarik etmek için Qualcomm ile bir anlaşma imzaladığını açıkladı.

Apple, 2013’te iPad Mini 2 için modem tedarik etmeye başlamak için Intel ile çalışmalarını başlattı çünkü Apple, Intel’in çiplerini kullanarak indirimlerini kaybederek Intel’in ürünlerini “ekonomik açıdan çekici” hale getirdi.
Qualcomm ile yapılan maliyet müzakerelerinin ardından, o yıl Apple’ın umduğu gibi gitmedi, Apple, ikinci bir modem tedarikçisi sağlamak için “Project Antique” i başlattı, Blevins tanıklık etti.
Apple, 2016 ve 2017 yılına kadar bazı iPhone’larda Intel’in modemlerini tanıttı ancak yine de Qualcomm yongalarını kullandı. Ancak Apple’ın 2017’nin başında açılan Qualcomm aleyhindeki davaları, iş ilişkilerinin “çok derin ve olumsuz bir şekilde” değişmesine neden oldu, geçen yıl yayınlanan telefonlarda yalnızca Intel’in modemlerini kullanmaya başladı. “Proje Antik’in tüm konsepti ikinci bir tedarikçi bulmaktı. [Intel] ‘e alınma ama onlarla tek bir tedarikçi olmak istemiyoruz. Hem Qualcomm hem de [Intel] karışımında istedik ”dedi Blevins. Blevins, Galaxy ve Note cihazları iPhone ile rekabet eden Samsung ile konuşmanın Apple için “ideal bir ortam” olmadığını, ancak
Samsung’un şu anda Apple’ın en büyük bileşen tedarikçisi olduğunu söyledi.
Blevins, Apple’ın bir 5G modem tedarikçisiyle ilgili bir karara varıp gelmediğini veya 2019’da 5G iPhone’u piyasaya sürüp açmayacağını söylemedi. Kaynaklara göre, Bloomberg daha önce Apple’ın 2020’ye kadar böyle bir telefonu serbest bırakmayacağını bildirdi.
Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım

Yerli ve yabancı kaynaklardan okuduğum haberleri hızlı ve güncel biçimde aktarmak için buradayım.

Yazarın Profili

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir