1. Anasayfa
  2. Haber

Google’dan Yeni Sosyal Ağ Geliyor

Google’dan Yeni Sosyal Ağ Geliyor
0

Google, “sosyal hayatınızı güçlendireceğini” iddia ettiği Shoelace adında yeni bir sosyal ağ kuruyor .

Google + ‘yı kapattıktan birkaç ay sonra , şirket Facebook‘ta ikinci bir çekim yaptığını açıkladı. Bu sefer sadece etkinliklere odaklandığını da belirtti.

İnsanların dünyanın dört bir yanındaki insanlarla bağlantı kurmasına izin veren çoğu sosyal ağın aksine, Shoelace bölge bazındadır ve New York’ta bir avuç topluluk arasında yapılan bir denemeyle başlamaktadır.

Uygulama (iOS ve Android için kullanılabilir) şu anda yalnızca davet usulü ile kullanılır durumda ve yalnızca bir davet kodu aldıysanız yükleyebilirsiniz. Yine de bir web sürümüne dair bir iz yok ve Google’ın Shoelace sitesi .nyc alan uzantısını kullanmasına rağmen, şirketin kendileri olan diğer şehirler için (Los Angeles ve Las Vegas gibi) kayıtlı alan adları yok gibi görünüyor.

Neler oluyor

Android Polisine göre , Shoelace’ın Google’ın 2011’de başlattığı ve 2014’te konserve ettiği başka bir konum tabanlı sosyal ağ olan Schemer’la çok ortak olduğu görülüyor.

Başka bir sosyal sitenin Facebook’un sahipliğini sarsabileceği pek muhtemel görünmüyor, ancak belki de doğrudan belirli topluluklarla (örneğin, bireysel kolejler) çalışarak, Google bazı küçük nişlere girmeye zorlayabilir.

Shoelace, Google’ın Area 120 ekibi tarafından geliştirilmekte olup, deneysel projelerde uzmanlaşmıştır. Merak uyandıran yeni sosyal ağ merakla bekleniyor.

Google’ın Google + ‘yı kapatıp yerine yeni bir sosyal ağ olarak nitelendirilen Shoelace hakkında sizler ne düşünüyorsunuz?

 

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım

Teknoloji, Bilim ve Sosyal Medya üzerine yaptığım araştırmalar ve edindiğim bilgiler üzerine bu konular hakkında yazılar yazmaktayım.

Yazarın Profili

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir