1. Anasayfa
  2. Koronavirüs

Apple Covid-19 Tarama Aracını Yayına Geçirdi

Apple Covid-19 Tarama Aracını Yayına Geçirdi
0

Apple, Beyaz Saray, Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC) ve Federal Acil Durum Yönetim Ajansı (FEMA) ile ortaklaşa yeni bir Covid-19 tarama web sitesi ve iOS uygulaması başlattı.

Covid-19 için test edilmeniz gerekip gerekmediğini veya acil servislerle iletişime geçmeniz gerekip gerekmediğini anlamak için siteyi veya uygulamayı kullanabilirsiniz. İletişim bilgileri ve bağlantılar ABD kullanıcılarına yönelik olsa da, herkes aracı kullanabilir.

Mevcut belirtileriniz, yaşadığınız sağlık sorunları ve son birkaç hafta içinde nereye gittiğiniz ve nereden geldiğiniz sorulacak. Bu yapıldıktan sonra, test etmek gibi en uygun sonraki adımlara yönlendirileceksiniz.

Yeni koronavirüsten etkilenmeniz olası olmasa bile, site ve uygulama yine de kendinizi nasıl koruyacağınız konusunda bilgi sunacak. Sosyal mesafeyi uygulamak, ellerinizi yıkamak vb. Covid-19’a sahip olmadığınızdan emin olsanız bile, kontrol etmeye değer.


Covid-19 hakkında ihtiyacınız olan bilgiyi alın

Apple, resmi duyurusunda, “Araçlar, kullanıcının Apple Kimliği ile oturum açılmasını veya ilişkilendirilmesini gerektirmez ve kullanıcıların bireysel yanıtları Apple’a veya herhangi bir devlet kuruluşuna gönderilmez.”

Geçen hafta Siri‘ye eklenen bu yeni aracın temellerini gördük. Apple’ın dijital asistanına yeni koronavirüs veya Covid-19 hastalığı hakkında sorarsanız aynı bilgi ve kaynaklara yönlendirilirsiniz.

İçinde yaşadığımız küresel salgın hakkında bazı güvenilir bilgilere ihtiyacınız varsa, artık birçok seçeneğiniz var.

Beklediğiniz gibi, koronavirüs salgını teknoloji dünyası üzerinde büyük bir etkiye sahip. Etkinliklerin iptal edildiğini ve lansmanların geciktiğini görüyoruz ve her şey normale dönmeden önce birkaç ay geçecek.

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım

Teknoloji, Bilim ve Sosyal Medya üzerine yaptığım araştırmalar ve edindiğim bilgiler üzerine bu konular hakkında yazılar yazmaktayım.

Yazarın Profili

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir