1. Anasayfa
  2. Haber

Netflix ve YouTube Koronavirüs Nedeniyle Video Kalitesini Düşürüyor

Netflix ve YouTube Koronavirüs Nedeniyle Video Kalitesini Düşürüyor
1

Netflix ve YouTube, Koronavirüs salgınının neden olduğu geniş bant ağları üzerindeki yükü hafifletmek için video akışı kalitesini azaltmayı kabul etti.

AB’den yapılan itirazdan sonra, YouTube üzerinden yayınlanan video içeriği, yüksek çözünürlük yerine yalnızca önümüzdeki 1 ay kalite düşürerek sunulacak. Netflix, platformun veri tüketimini Avrupa genelinde %25 azaltarak akış bit hızlarını eşdeğer bir süre için azaltacağını söyledi.

[box type=”info” align=”” class=”” width=””]1 ay boyunca sürmesi beklenen bu durum Avrupa ülkeleri arasında değerlendirilen Türkiye’de de geçerli olması bekleniyor.[/box]

Her ne kadar sağlayıcılar altyapının trafik dalgalanmalarıyla başa çıkabileceği konusunda ısrar etseler de, AB ağların içerik akışı, çevrimiçi oyun ve koronavirüs pandemisinin getirdiği uzaktan çalışmadaki artış altında parçalanabileceğinden korkuyor.


Coronavirus İnternet Bağlantısı

Yerel geniş bant, akşam trafik dalgalanmalarıyla başa çıkmak için iyi bir donanıma sahiptir. Ancak dünyanın dört bir yanındaki hükümetler tarafından sunulan sosyal uzaklaştırma önlemleri, vatandaşları kendilerini evlerinde eğlendirmeye zorluyor. Buda yüksek trafik dönemlerini daha da ağırlaştırıyor.

İngiltere telekom firması Vodafone’daki CTO’dan Scott Petty, pik trafiğin artık akşamlarla sınırlı olmadığını, ancak şimdi öğlen öğleden sonra saat 9’a kadar sürdüğünü söylüyor.

Bu arada, Telecom Italia hafta sonu İtalyan veri trafiğinde yüzde 75 artış kaydetti. Fortnite ve Call of Duty gibi çevrimiçi oyunlar trafik artışının önemli bir kısmından sorumlu.

Avrupa Birliği İç Pazar ve Hizmetler Temsilcisi Theirry Breton’a göre, telekom şirketleri, içerik platformları ve kullanıcılar karantina dönemlerinde internetin düzgün işlemesi adına adımlar atmak için ortak bir sorumluluk olduğunu dile getirdi.

Breton, Netflix, Alfabe ve Youtube’un baş yöneticileriyle görüşmeler yaptı ve içerik akışı platformlarının işbirliğini sağladı.

Bir Netflix sözcüsü şöyle dedi;

[box type=”shadow” align=”” class=”” width=””]Thierry Breton ve [Netflix CEO’su] Reed Hastings arasındaki tartışmaların ardından ve koronavirüs tarafından ortaya çıkan olağanüstü zorluklar göz önüne alındığında Netflix, Avrupa’daki tüm akışlarımızdaki bit hızlarını azaltmaya karar verdi[/box]

Duyuru YouTube tarafından da tekrarlandı. Bu da “AB’deki tüm trafiği geçici olarak varsayılan olarak standart tanıma geçirme taahhüdü verdiğini” doğruladı.

Her iki platform da Kuzey Amerika gibi diğer bölgelerde yoğunluğu önleme adına tedbirlerinin uygulanıp uygulanmayacağını doğrulamamıştır.

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım

Teknoloji, Bilim ve Sosyal Medya üzerine yaptığım araştırmalar ve edindiğim bilgiler üzerine bu konular hakkında yazılar yazmaktayım.

Yazarın Profili
İlginizi Çekebilir

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar (1)

  1. Mart 22, 2020

    Şirketlerin böyle bir eylem gerçekleştirmeleri mantıklı bir hareket olacaktır. Aksi takdirde gerçekten yoğun trafikler oluşacağından şirketler için bu, negatif durumlara yol açabilir. Bilgilendirici içeriğinizden ötürü emeğinize sağlık.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir