1. Anasayfa
  2. Haber

Koronavirüs İle Mücadelede Yeni Nesil Araçlar

Koronavirüs İle Mücadelede Yeni Nesil Araçlar
0

Birkaç ay önce Çin de başlayan ve kısa bir sürede büyük bir salgına dönüşen ve birçok kişinin ölümüne sebep olan koronavirüs bütün dünyayı etkisi altına aldı. Dünya genelinde ülkelerin bazılarında sokağa çıkma yasakları uygulanmaya başlandı. Fakat bu sokağa çıkma yasakları insanların kişisel ihtiyaçlarını karşılamalarına da engel olmaktadır. İşte tam da bu noktada karşımıza ilk defa Çin’de çıkan otonom araçlar kişisel alışveriş ihtiyaçlarını hızlı ve güvenli bir şekilde karşılayabilir.

[box type=”shadow” align=”” class=”” width=””]Otonom araçlara ilgi büyük.[/box]

Araçları üreten firma olan Neolix, koronavirüs salgınının artmasından dolayı araca olan ilginin hızlı bir şekilde arttığını belirtti. Yetkililerin yaptığı açıklamaya göre şirket kuruluşundan bu yana 125 kamyon ürettiklerini söyledi. Ancak salgının yayılmasından sonra son iki ayda 200’ün üzerinde sipariş aldıklarını belirtti. Firma yöneticileri salgının artmasından dolayı insanların fikirlerinin değiştiğini söyleyerek otonom araçlara olan merakın giderek büyüdüğünü söylüyor.

Sokaklar Otonom Araçlar Sayesinde Dezenfekte Edilebilecek

Çin merkezlim şirket tarafından piyasaya sürülen kamyonlar salgının insanları en çok etkilediği yerlerde tıbbi malzeme ve yiyecek ihtiyaçlarına sürücüsüz olarak götürdü. Ayrıca bu araçlara belirli sistemler de eklenerek sokakları dezenfekte etmek içinde kullanılabiliyor.

[box type=”shadow” align=”” class=”” width=””]Herkese hizmet vermesi bekleniyor.[/box]

Salgının başladığı günden bu yana sadece küçük görevlerde kullanılan ve ilerde daha çok kullanılması planlanan bu otonom araçlara Çin hükümeti de ciddi anlamda destek veriyor. Şirket yetkilileri tarafından yapılan açıklamaya göre yıl içerisinde 1000 civarında araç üretilmesi bekleniyor. Bu üretilen otonom araçlar caddelerde çok uzun durmasa da insanların ihtiyaçlarını giderecek kadar durmaktadır.

[box type=”shadow” align=”” class=”” width=””]Dünyanın önde gelen şirketlerinden de talep var.[/box]

Otonom araçlar uzun bir süredir internet üzerinden alışveriş yapan ve şirketleri internet üzerine kurulu olan şirketler için odak noktası durumundadır. Bu yüzden şirketlerin çalışmaları bu yönde oluşmaktadır. Bu hedeflerin oluşabilmesi içinse dev firmalar büyük oranda yatırımlar yapmaktadırlar. Şirketlerin yaptıkları açıklamaya göre önümüzdeki 10 yıl içinde 1 milyar sürücüsüz teslimatın yapılacağını açıkladılar.

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir