1. Anasayfa
  2. Haber

Samsung LCD Ekran Üretimini Durduruyor

Samsung  LCD Ekran Üretimini Durduruyor
0

Samsung Display yıl sonunda LCD panel üretimini durduracak. Reuters’e göre , ekran üretimi olarak şirketin şu anda Güney Kore’de iki, Çin’de iki LCD üretim hattı kullanıyor . Samsung, kararın şirketin kuantum nokta ekranlara geçişini hızlandıracağını söyleniyor.

Karar sonrası, LCD panel fiyatlarının dünya çapında düştüğü söyleniyor. Geçen yıl, Nikkei  adlı Çinli rakibi dünya genelinde TV’lere olan talebin zayıflamasına rağmen LCD ekranların üretimini artırdığını  bildirmişti. Samsung Display, LCD üretim hatlarını kapatan tek üretici değil. LG Display , 2020’nin sonunda Güney Kore’de de LCD üretimine son vereceğini duyurdu .

Geçen Ekim Samsung Display , üretimi LCD’lerden uzaklaştırdığı için gelecek TV’leri için beş yıllık 13.1 trilyon won (yaklaşık 10.7 milyar $) kuantum nokta teknolojisine yatırım yaptığını açıkladı. Bununla birlikte, Samsung’un mevcut kuantum noktası veya QLED TV’leri hala kuantum nokta katmanlarının arkasında LCD paneller kullanıyor. Samsung ayrıca , ayrı bir katmana olan ihtiyacı ortadan kaldıracak, kendi kendine yayılan kuantum-nokta diyotları geliştirmek için çalışıyor .

Samsung Display, yıl sonuna kadar mevcut LCD siparişlerini vermeye devam edebileceğini söylese de, dünyanın en büyük TV üreticisi Samsung Electronics’in LCD TV’lerinde ne kullanacağı hakkında sorular var.

Alternatif olarak , Samsung’un LCD panellerini, zaten Samsung TV’ler için paneller tedarik eden TCL’ye ait CSOT ve AUO gibi tedarikçilerden satın alması. Geçen yıllarda çıkan haberlerde  Samsung tüm Güney Koredeki LCD üretim hatları kapatacak.CSOT gibi Çinli üreticilerin, sattığı panellerle farkını telafi edebilir.

Samsung ayrıca, piksellerini yükseltmek için kendinden emisyonlu LED diyotları kullanmaya başlıyor.Son fuarlarda MicroLED ekran teknolojisini sergiledi. Bununla birlikte, 2019’da Samsung, teknolojinin bir tüketici ürününde kullanım için iki veya üç yıl uzakta olduğunu tahmin ediliyor.

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım

Yerli ve yabancı kaynaklardan okuduğum haberleri hızlı ve güncel biçimde aktarmak için buradayım.

Yazarın Profili
İlginizi Çekebilir

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir