1. Anasayfa
  2. Haber

İkinci El Araba Fiyatları Sıfır Araç Fiyatlarını Geçti

İkinci El Araba Fiyatları Sıfır Araç Fiyatlarını Geçti
1

Ülkemizde ikinci el piyasadaki araba fiyatlarının artışı için neden olarak gösterilebilecek bir neden ise fırsatçılar. Ülkemizde ”al-satçı” olarak adlandırılan insanlar bu işten çok para kazanıyorlar. Herhangi bir vergi ödemeden araç alıp satarak piyasada fiyatları yükseltiyorlar. Ancak şu sıralar fiyatların yükselmesi ikinci el otomobil alış satış piyasasında gerilemelere neden oluyor. Araçlar satılamasa da fiyatlar artmaya devam ediyor.

Bunun dışında Çin’de ortaya çıkan Koronavirüs (Covid-19) otomobil piyasasına etki etti. Otomotiv firmaları parça teminatı konusunda sorun yaşamalarının en büyük sebebi birçok otomotiv firmasının parça temininin Çin’de bulunan fabrikalarından yapılıyor olmasıdır. İkinci el araç piyasası neden yükseldi dediğinizde sorunuzun cevabı olarak en başta yeterli sayıda sıfır araç üretilememesi geliyor.

Durum böyle olunca vatandaş beklemek yerine ikinci el araç almaya yöneldi. Bu seferde ikinci el araçlara olan ilgi arttı. Vatandaşın yoğun ilgisi ve bir anda artan talep neticesinde ikinci el araç fiyatları yükseldi.


İkinci El Araba Fiyatları Ne Zaman Düşer

2020 model araçların stoklara gelmesi ile beraber araç fiyatlarında da bir denge yaşanacağı söyleniyor. Sıfır araçlarda stokun rahatlaması ile düşmeye başlayacak olan fiyatlar ikinci el araç fiyatlarında da bir miktar düşme yaşanmasına neden olacaktır.

Hem sıfır araç fiyatlarındaki gerileme hem de vatandaşın artık sıfır araçları kolay temin etmesi ile beraber ikinci el araçlara olan ilginin azalması ile Nisan ayı itibari ile araç fiyatları düşmeye yaşanabilir.

İkinci el araçlara göz atmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım
İlginizi Çekebilir

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir