1. Anasayfa
  2. Haber

Xiaomi ‘nin 4. Çeyrekteki Gelir Artışı Tahminleri Yeniyor

Xiaomi ‘nin 4. Çeyrekteki Gelir Artışı Tahminleri Yeniyor
0

Xiaomi, 2019’u yüksek bir oranla sona erdirerek, analistlerin tahminlerini yenerek dördüncü çeyrek gelirinde %27.1’lik bir artış kaydetti.

Çinli dev, dördüncü çeyrekte satışların, bir önceki yılın aynı çeyreğinde 44.42 milyar yuan’dan 56.5 milyar yuan’a (8 milyar $) yükseldiğini söyledi.

2019’un dördüncü çeyreğinde, Xiaomi’nin net karı yıllık  %26.5 artışla 2.3 milyar RMB (320 milyon $) oldu. Refinitiv IBES, Xiaomi’nin  4. çeyrek 2019 geliri 7.83 milyar $ ve net geliri 264 milyon $ olarak tahmin etmişti.

Tüm 2019 boyunca, Xiaomi’nin kârı yaklaşık %26 düşüşle 10.04 milyar RMB’ye (1.4 milyar $) düştü.

Xiaomi, nakit rezervlerinin iyileştiğini ve en büyük denizaşırı pazarı olan Hindistan gibi uluslararası bölgelere yatırım yapmayı planladığını söyledi. Xiaomi yöneticileri, gazetecilere yaptığı bir konferans görüşmesinde, bu ayın başlarında Yeni Delhi tarafından 21 gün süren kilitlemenin, temel olmayan malların alımını kesin olarak durduran koronavirüs salgınının yayılmasını da içereceğini umduklarını belirterek, “ İyileşme belirtileri gösterir. ” dedi.


Koronavirüs Xiaomi ‘yi Etkileyebilir

Şirket, ürünlerine yönelik denizaşırı talebin şüphesiz koronavirüs salgından etkileneceğini, ancak şu anda etkinin yönetilebilir olduğuna inanıyor. Ancak, müşterilerinin bütçelerini düşürmesi halinde reklam işinin potansiyel olarak etkilenebileceği konusunda uyardı. Xiaomi, üretiminin zaten kapasitesinin %80 ila %90’ına kadar olduğunu söyledi.

Xiaomi akıllı telefon işinde, en büyük gelir kaynağından brüt kar marjı, Q4 2019 yılında %7.8 Q4 2018 yılında %6,1 yükseldiğini söyledi. Şirketin Android tabanlı MIUI işletim sistemi artık 309600000 aylık aktif kullanıcısı bulunmakta. 309.6 milyon MIUI kullanıcısının 109 milyonunun anakara Çin’de yaşadığını söyledi.

Xiaomi’nin kurucusu ve CEO’su Lei Jun, “Çin-ABD ticaret savaşından ve küresel ekonomik gerilemeden gelen rüzgârlara rağmen, Xiaomi 2019’da gelirimiz ilk kez 200 milyar RMB’yi aştığı için övgüye değer bir sonuçla öne çıktı” dedi.

“Tüm dünya hala COVID-19’un karanlık gölgeleri altındayken, bu ekonomik ‘kara kuğu’ ile herkese gelgitmek için verimliliğe yoğun bir şekilde odaklandık. Xiaomi’de, uzun vadeli iş başarımızın teknolojik yeniliklerle desteklendiğine inanıyoruz. Bu amaçla, önümüzdeki beş yıl içinde 50,0 milyar RMB yatırım yapmayı planlıyoruz, çünkü büyümek için teknolojik yeniliklere ve kullanıcı deneyimine odaklanıyoruz. Sadık Mi Fan üssümüz ”diye ekledi.

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım

Teknoloji, Bilim ve Sosyal Medya üzerine yaptığım araştırmalar ve edindiğim bilgiler üzerine bu konular hakkında yazılar yazmaktayım.

Yazarın Profili
İlginizi Çekebilir

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir