1. Anasayfa
  2. Haber

Wuhan Corona Virüsü Hakkında Bildiklerimiz

Wuhan Corona Virüsü Hakkında Bildiklerimiz
1

Yeni bir solunum virüsü ortaya çıktı, yüzlerce hastalığa yakalandı ve bazı ölümlere neden oldu. Virüs, merkezi Çin kenti Wuhan‘da ortaya çıktı, hızla Çin’deki diğer Asya ülkelerine yayıldı ve  daha da yayılmasını bekliyor.

Peki ya salgın ne zaman başladı?

Salgının Aralık ayında Wuhan’dakibir deniz ürünleri ve et pazarından kaynaklandığına inanılıyor. Çin’e ve Asya’daki diğer ülkelere yayıldıktan sonra, kısa süre önce tüm dünya ‘ya  yayıldı. Çin’de, salgın yüzlerce onaylanmış vakadan ve bir düzineden fazla ölüme sebep oldu bile.


Koronavirüs nedir?

Wuhan virüsü, koronavirüsler olarak bilinen bir virüs ailesine aittir. Yüzeylerindeki taç benzeri sivri uçlar olarak adlandırılan bu virüsler çoğunlukla domuzları, kedileri ve diğer hayvanları enfekte eder. Ancak kolayca mutasyona uğrar ve hayvanlardan insanlara ve bir insandan diğerine atlayabilirler. Son yıllarda, dünya çapında bulaşıcı hastalık salgınlarında büyüyen bir virüs haline gelmiştir.


Virüs insanlar arasında nasıl yayılır?

Wuhan’daki virüs de dahil olmak üzere yedi türün insanları enfekte ettiği bilinmektedir. Çinli yetkililer, öksürerek, öpüşerek veya tükürük ile temas ederek yayılabileceğini söylüyorlar. Virüslerın dördü soğuk algınlığına neden oluyor. Bununla birlikte, diğer iki vüris son derece ölümcül olmuş. SARS olarak bilinen şiddetli akut solunum sendromu ve Orta Doğu solunum sendromu veya MERS  koronavirüslerdir.


Hastalığın belirtileri nelerdir ve hastalığınız olup olmadığını nasıl anlarsınız?

Hastalarda ateş, öksürük gibi  semptomları vardı. Halk sağlığı yetkilileri, bir hastanın Wuhan koronavirüsüne veya başka bir enfeksiyona sahip olup olmadığını doğrulamak için kullanılan teşhis testleri geliştirmiştir. Havaalanları, gelen uluslararası yolcuları ateş için tarar; daha sonra sahip olanlar diğer semptomlar için taranır.


Wuhan virüsünün şiddeti SARS ve MERS ile nasıl karşılaştırılır?

Wuhan virüsü SARS veya MERS’den daha hafif görünüyor, ancak bazı insanları ciddi şekilde hastaladı ve ölümler oldu. MERS, enfekte olanların yaklaşık üçte birini öldürürken, SARS 10’da bir ölümle sonuçlandı. Buna karşılık, Wuhan virüsünden ölüm oranı kabaca% 3’tür. Ölen birçok hasta 60 yaşın üzerindeydi, diyabet gibi başka hastalıkları da vardı ve hastalıkları ilerlediklerinde hastanelere başvurdular.


Koronavirüsleri tedavi etmek için ilaçlar var mı?

Wuhan virüsü için özel olarak onaylanmış herhangi bir ilaç veya aşı yoktur. Piyasada bulunan antiviraller, araştırmacıların araştırmaya başlayacaklarını söylediği enfeksiyonu tedavi edebilir. Buna ek olarak, birkaç aşı üreticisi son zamanlarda Wuhan virüsünü hedefleyen ürünler geliştirmeye başlayacaklarını söyledi.

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım

Yerli ve yabancı kaynaklardan okuduğum haberleri hızlı ve güncel biçimde aktarmak için buradayım.

Yazarın Profili
İlginizi Çekebilir

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar (1)

  1. Az önce okudum Wuhan’dan çıkışlar tamamen yasaklanmış çıkmaya çalışanlar vuruluyormuş, çok sayıda doktor etkilenmiş, hızla yayılmaya devam ediyormuş umarım kısa zamanda tedbir alınır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir