1. Anasayfa
  2. Haber

Firefox İçin Karanlık Mod Nasıl Etkinleştirilir?

Firefox İçin Karanlık Mod Nasıl Etkinleştirilir?
Mozilla Dark Mode
0

Firefox, özel bir karanlık modu sunan ilk büyük tarayıcılardan biriydi ve Windows, macOS, iOS veya Android kullanıyor olsanız bile, seçenek oldukça canlandırıcı bir özellik.

Mozilla sözcüsü Tekno Mercek’e “Karanlık mod temaları birkaç yıldır popülerlik kazanıyor” dedi. “Bunun sebebi, insanların ekranlarına daha uzun süre bakmaları; çoğunlukla loş veya karanlık ortamlarda olmasıdır. Karanlık mod, bu durumlarda göz yorgunluğuna potansiyel olarak yardımcı olabilir. Karanlık mod, daha uzun pil ömrü ile de ilişkilendirilmiştir.”

Firefox‘ta karanlık moda geçme nedeniniz ne olursa olsun, güçten tasarruf etmek, parlamayı azaltmak veya basit göründüğü için avantajları bol. İşte nasıl yapılacağı.

Masaüstünde Firefox için karanlık modu etkinleştirme

Firefox için Windows, macOS veya Linux’ta karanlık modunu etkinleştirmek için ana menüyü açın, ‘Özelleştir’i tıklayın ve sayfanın altındaki ‘Temalar’ açılır menüsünden ‘Karanlık’ı seçin.

Mozilla Dark Mode
Mozilla Dark Mode

Karanlık modun düz siyah ve griden ziyade çekici arka plan görüntüleri ile avantajlarını sağlayan çeşitli uzay temalı seçenekler de dahil olmak üzere buraya ek temalar indirebilirsiniz.

İOS ve Android’de Firefox için karanlık modu etkinleştirme

İOS için Firefox kullanıyorsanız, menüyü açın ve daha koyu renk düzenine geçmek için ‘Gece modu’ seçeneğine dokunun.

Android için Firefox henüz karanlık bir mod sunmuyor, ancak bu çok yakında değişecek. Test için şu anda mevcut olan Firefox Preview , önümüzdeki birkaç ay içinde mevcut uygulamanın yerine geçecek. Cihazınızın teması varsayılan olarak eşleşir, ancak manuel olarak açık veya koyu olarak da ayarlanabilir.

Seçeneklere erişmek için menüyü açmanız yeterlidir, ‘Tema’ seçeneğine dokunun ve seçiminizi üç seçenek arasından alın.

Mevcut Firefox for Android uygulamasıyla kalmayı tercih ediyorsanız, http://addons.mozilla.org adresini ziyaret edebilir ve karanlık bir üçüncü taraf temasını indirebilirsiniz.

Ayrıca şu anda desteklemeyen web sitelerinde karanlık modu zorlayacak Firefox eklentileri de var ( Dark Reader en popüler oyunlardan biri).

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım

Teknoloji, Bilim ve Sosyal Medya üzerine yaptığım araştırmalar ve edindiğim bilgiler üzerine bu konular hakkında yazılar yazmaktayım.

Yazarın Profili
İlginizi Çekebilir
yapay-zeka-www.teknomercek.com

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir