1. Anasayfa
  2. Haber

GM’in Yeni Elektrikli Bisikletleri Hakkında Bilmeniz Gerekenler

GM’in Yeni Elektrikli Bisikletleri Hakkında Bilmeniz Gerekenler
2

General Motors geçen yıl elektrikli bisiklet işine girdiğini açıkladı. Ancak kitle kaynaklı bir isim rekabeti ve birkaç spoilerın yanı sıra, detaylar yetersiz kaldı.

Şimdi, GM bu yeni markaya ARĪV isimini verdi. Yanı sıra iki elektrikli bisikletinin isimlerini ve piyasaya çıkarma planı hakkında bazı bilgileri de beraberinde sundu. ARĪV ismi, Kasım 2018’de ilan edilen küresel ve kitlesel kaynak kampanyası kapsamında seçildi.

GM ARĪV e-Bisiklet

Bisiklet

GM, bu yıl pazara iki yeni elektrikli bisikletle geliyor. Biri katlanır olarak diğerinde ise kompakt elektrifikasyona daha geniş bir itme ve araç üretme ve satma işinin nasıl çeşitlendirileceğine dair deneyler yapıyor.

Kompakt elektrikli bisiklete Meld ve katlanır olana Merge isimleri verildi.

GM, otomotiv sınıfı yeteneklerini bisikletlerine getirdiğini söyledi. GM, şirketin EV motor yazılımı ve kontrolleri konusundaki deneyiminin, elektrikli bisikletler için inşa edilen tescilli GM motorunu büyük ölçüde etkilediğini söyledi.

Motor, dört pedal yardımlı güç seviyesi ile saate 25 km hıza ulaşıyor. Batarya, kullanıcıların tek bir şarjla 64 km seyahat etmelerini sağlıyor. Ayrıca batarya yaklaşık olarak 3,5 saatte şarj oluyor.

Kablosuz Bağlantı

GM bu bağlantılı bisikletleri sayesinde uzaktan birçok kontrole olanak sağlıyor. Bu durumda, bisikletin Bluetooth ile bir uygulamaya bağlanabileceği anlamına geliyor.

GM ARĪV e-Bisiklet
Bu uygulama, sürücülere hız, mesafe, kalan pil seviyesi, motor destek seviyesi ve kat edilen mesafe gibi her türlü ölçümü veriyor. Şirket, sürücülerin hedeflerine terlemesiz ulaşmalarına yardımcı olmak için özel bir algoritma kullanarak bir mod da dahil olmak üzere daha fazla özellik eklemeyi planlıyor.

Bu bisikletler aynı zamanda bir akıllı telefonu motora güvenli bir şekilde bağlamak için kullanılan bir sistem olan Dörtlü Kilit montajı olarak da adlandırır. Ayrıca entegre bir USB port sürücüsü sayesinde hareket halindeyken telefonlarının şarjının korunmasını sağlıyor.

Meld 3 bin 200, Merge 3 bin 800 Dolar

GM, bu pazarlardaki lityum iyon pilli e-bisikletlerin popülerliği nedeniyle Almanya, Belçika ve Hollanda’da ilk kez piyasaya sürmeyi planlıyor. GM, müşterilerin ön sipariş verebilecekleri www.BikeExchange.com web sitesini de hizmete açtı.

Belçika ve Hollanda’da, ARĪV Meld yaklaşık olarak 2,800 € (3,100 $), ARĪV Merge modeli ise yaklaşık olarak 3.400 € (3.800 $) ‘dur. Almanya’da ise ARĪV Meld yaklaşık olarak 2.750 € iken, ARĪV Merge modeli ise yaklaşık olarak 3.350 €’dur.

GM, ARĪV e-bisikletlerini müşterilere 2019’un ikinci çeyreğinde gönderime başlaması planlanıyor.

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım

Teknoloji, Bilim ve Sosyal Medya üzerine yaptığım araştırmalar ve edindiğim bilgiler üzerine bu konular hakkında yazılar yazmaktayım.

Yazarın Profili
İlginizi Çekebilir

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar (2)

  1. çok önemli ve ilginç bilgiler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir