1. Anasayfa
  2. Nasıl Yapılır?

Kulaklık Girişi Çalışmıyor mu? İşte 5 Olası Düzeltme

Kulaklık Girişi Çalışmıyor mu? İşte 5 Olası Düzeltme
0

Akıllı telefonlardaki kulaklık girişi ile ilgili sorunlar düşündüğünüz kadar nadir değildir. Birçok kullanıcıya olur ve özellikle düzenli olarak müzik dinleyenler için son derece sinir bozucu olabilir.

Bu gönderi, karşılaştığınız sorunu çözecek beş düzeltme konusunda size rehberlik edecektir. Daha fazla gecikmeden, başlayalım.

1. Kulaklığınızın kırılmadığından emin olun

Kulaklık jakınızın çalışmadığını fark ettiğiniz ilk adım apaçık bir adımdır. Kulaklık jakında aslında yanlış bir şey olmaması ve kulaklıkların problemli olması oldukça olasıdır. Bunu başka bir cihaza takarak hızlı bir şekilde kontrol edebilirsiniz. Bunun mutlaka bir akıllı telefon olması gerekmez. Bir dizüstü bilgisayar, TV veya 3,5 mm jak bulunan herhangi bir cihaz bunun testini yapacaktır.

Kulaklıklarınızı farklı bir cihazla kullanırken ses duyamıyorsanız, sorunun kaynağını buldunuz. Sadece kulaklıklarınızı değiştirin ve müzik dinlemek için hazır olun. Farklı bir cihazda kulaklığınız iyi çalışıyorsasorunun başka bir yerde olduğu aşikardır. Aşağıda listelenen diğer düzeltmelerden birini deneme zamanı geldi.

Ayrıca, ilerlemeden önce akıllı telefonunuza farklı bir çift kulaklık takmanızı öneririz. Nadir olsa da, orijinal çiftinizin diğer cihazlarla çalışsalar bile akıllı telefonunuzla uyumlu olmaması ihtimali vardır.

2. Akıllı telefonun Bluetooth üzerinden farklı bir cihaza bağlı olup olmadığını kontrol edin

Akıllı telefonunuz kablosuz kulaklıklar, hoparlör veya Bluetooth üzerinden başka bir cihazla eşleştirilmişse, kulaklık jakı devre dışı bırakılmış olabilir. Normalde, kulaklığınızı taktığınızda, akıllı telefon onları tanımalı ve Bluetooth ayarlarına bakılmaksızın her şey istendiği gibi çalışmalıdır. Ancak, bu her zaman böyle değildir.

Kulaklık Girişi Çalışmıyor

Tek yapmanız gereken, cihazınızdaki ayarlar menüsünü açmak, Bluetooth seçeneğini bulmak ve açık olup olmadığını kontrol etmektir. Bu durumda, akıllı telefon muhtemelen evinizdeki diğer cihazlardan biriyle eşleştirilir. Sorun buysa, kapatın, kulaklıklarınızı takın ve çözüp çözmediğine kontrol edin. Hala çalışmıyorlarsa, bu listedeki bir sonraki çözüme geçmelisiniz.

3. Kulaklık girişi jakını temizleyin

Tahmin edebileceğiniz gibi, çok fazla tozun yanı sıra tiftik, zamanla kulaklık jakına girebilir. Kir sadece kulaklıklarla jak arasındaki bağlantıyı engelleyebileceğinden, bu sadece sorunun nedeni olabilir.

Kulaklık jakınız çalışmıyorsa yapmanız gereken ilk şey, gerçekten ne kadar kirli olduğunu görmek için jakın içine bakmaktır. Bir el feneri bunun için kullanışlı olabilir. Bir sonraki adım, onu temizlemeye çalışmak ve sorunun çözülmesini ummaktır. Bunu yapmanın, bazıları diğerlerinden daha iyi çalışan birçok farklı yolu vardır. Seçeneklerden biri, içinde bulunan toz ve liflerin en azından bir kısmına dikkat etmesi gereken kulaklık jakına üflemektir. Ayrıca kompresörünüz varsa basınçlı bir hava vermek kolay bir çözüm yolu olabilir.

Pamuklu çubuk kullanmak harika bir seçenektir. Kulaklık girişi yuvasına itin ve tozu ve tiftiği almak için biraz çevirin. Bunu yaparken çok dikkatli olun, çünkü yapmak istediğiniz son şey cihaza daha fazla zarar vermektir. Pamuklu çubuğu sürtünme alkolüyle de nemlendirebilirsiniz, ancak alkolü çok fazla kullanmadığınızdan emin olun.

İşiniz bittikten sonra, ne kadar toz ve lif çıkabildiğini görmek için kulaklık jakına tekrar bakın. Her şey daha iyi görünüyorsa, her şeyin şimdi olması gerektiği gibi çalışıp çalışmadığını kontrol etmek için kulaklıklarınızı takın. Umuyoruz ki sorununuz bu adımda çözülmüş olsun. Eğer hala çözülmediyse bir sonraki adıma geçerek yolları denemeye devam edin.

4. Ses ayarlarını kontrol edin ve cihazı yeniden başlatın

Sorunun, jak veya kullandığınız kulaklıkla ilgili değil, cihazın ses ayarlarıyla ilgili olma ihtimali de vardır. Bu durumda, kısa sürede halledebilirsiniz. Sadece cihazınızdaki ses ayarlarını açın ve ses seviyesini ve sesi kapatabilecek diğer ayarları kontrol edin.

Normalde, bir akıllı telefonda bunlar gibi çok fazla ayar yoktur, bu yüzden sorunu hemen bulmalısınız. Kısık bir tane varsa, odur.

Her şey yolunda görünüyorsa ama buna rağmen kulaklık jakınız çalışmıyorsa, cihazınızı yeniden başlatmak deneyebileceğiniz başka bir basit düzeltme şeklidir. Bu bazen akıllı telefonla ilgili farklı sorunları çözebilir ve yapılması bir dakikadan az sürer. Güç düğmesini basılı tutun, yeniden başlat seçeneğini seçin, cihazın tekrar açılmasını bekleyin ve sorunun devam edip etmediğini kontrol edin.

5. Tamirciyi arama zamanı

Yukarıda listelenen düzeltmelerden hiçbiri işe yaramıyorsa, sorun umulduğu kadar küçük değildir. Cihazınız hala garanti kapsamındaysa, yapılacak en iyi şey sadece satıcıya veya üreticiye başvurun. Sorunu şirkete açıklayın ve onarım veya değiştirme için gönderin. Bu, bazı durumlarda oldukça zaman alabilir, ancak en azından ücretsizdir.

Garantinin sona ermesi durumunda telefon sigortanız vardır. Sadece sağlayıcınızla bir talepte bulunun.

Üçüncü çözüm kesinlikle en kötüsüdür. Cihazı imalatçı veya ne yaptığını bilen başka biri tarafından tamir ettirmeniz gerekebilir. Cüzdanınızı açıp düzeltmek için ödeme yapmanız gerekecek, ancak en azından kulaklık jakını tekrar kullanabileceksiniz. Aksi takdirde, sorunu çözecek bir çift kablosuz Bluetooth kulaklık tercih edebilirsiniz.

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım

Teknoloji, Bilim ve Sosyal Medya üzerine yaptığım araştırmalar ve edindiğim bilgiler üzerine bu konular hakkında yazılar yazmaktayım.

Yazarın Profili

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir