1. Anasayfa
  2. Nasıl Yapılır?

Spotify ’da Müzik Ses Kalitesi Nasıl Artırılır

Spotify ’da Müzik Ses Kalitesi Nasıl Artırılır
0

Müziğinizin Spotify’da daha iyi ses çıkarmasını sağlamak için yeni kulaklık satın almanız gerekmez. Kulaklıklar fiziksel oynatma tarafında yardımcı olsa da, müziğinizi daha yüksek bir ses bit hızında dinlemeye başlamak için etkinleştirebileceğiniz Spotify ayarları vardır. Ek olarak, bir ekolayzer ekleyerek dinleme deneyiminizi kişiselleştirmek için Spotify ayarlarını değiştirebilirsiniz. Spotify müziğinizin herhangi bir kulaklık veya hoparlör setinde nasıl daha iyi hale getireceğiniz aşağıda açıklanmıştır.


Spotify’da Müzik Sesini Daha İyi Hale Getirme (Android ve iOS)

Veri Tasarrufu’nu kapatın

Spotify’da Müzik Ses Kalitesi Nasıl Artırılır

Spotify’da müzik çalma kalitenizi artırmak için yapabileceğiniz ilk şey, ana ekrandan Ayarlar’a girip Veri Tasarrufu’nu kapatmaktır.

Bu ayar, hareket halindeyken müzik dinlerken kullanılan veri miktarını azaltmayı amaçlar. Telefon planınızdaki verileri kullanırsanız, Spotify müziğini kalitesi açıkken dinlemek, mobil verinizden hızla yiyebilir. Veri Tasarrufu, müzik çalma bit hızını azaltır, kaliteyi düşürür, böylece verileri kaydedebilirsiniz.

Ses Kalitesini Çok Yüksek Olarak Ayarlayın

Spotify’da Müzik Ses Kalitesi Nasıl Artırılır

Spotify müzik kalitenizi artırmak için bir sonraki şey, akış kalitenizi Çok Yüksek olarak ayarlamaktır. Spotify’ın dört farklı oynatma kalitesi seviyesi vardır:

  • Düşük (24 kbps)
  • Normal (96 kbps)
  • Yüksek (160 kbps)
  • Çok Yüksek (320 kbps; Spotify Premium’a özel)

Bu, hem Wi-Fi akışı hem de Hücresel akış için değiştirilebilir; ilkinde Wi-Fi için ses kalitesi seçme alanı varken ikincisinde ise mobil veride dinlerken ses kalitesi seçme alanı vardır.

thumbnail
Önerilen Yazı
Spotify Arka Planda Müzik Değiştirme Durdurma ve Tüm Kısayollar

Dört farklı oynatma kalitesi seviyesinin yanı sıra Spotify ayrıca, cihazınızın internet bağlantı gücüne bağlı olarak akış kalitenizi mümkün olan en iyi kaliteye otomatik olarak değiştiren entegre bir Otomatik ayarına sahiptir.

Spotify’ın bant genişliği parametrelerine göre dinleme kalitenizi otomatik olarak değiştirmesini istemiyorsanız, Kaliteyi otomatik ayarla özelliğini kapatabilirsiniz. Spotify bunu kapatmaya karşı uyarıda bulunuyor, bu uyarıda “bunu kapatmak dinlemenizin kesintiye uğramasına neden olabilir” diyor.

Ses seviyelerini normalleştirin

Spotify’da Müzik Ses Kalitesi Nasıl Artırılır

Ses ölçeğinde tüm müzikler aynı şekilde ses çıkarmaz. Hard rock ve metal şarkılar, inkar edilemez bir şekilde, yavaş dans için tasarlanmış bir şarkıdan çok daha yüksek sesli olacaktır. Sesi Normalleştir ile Spotify, tüm müziklerin aynı ses seviyesinde çalınmasını sağlayan bir ayar sunar.

Ek olarak, Ses seviyesi ayarıyla müziğinizin ne kadar yüksek veya yumuşak olmasını istediğinizi yönetebilirsiniz. Aralarından seçim yapabileceğiniz üç ses düzeyi vardır. Yüksek, Normal ve Sessiz.


Spotify Masaüstünde Müzik Ses Kalitesi Nasıl Artırılır?

Ses Kalitesini Çok Yüksek Olarak Ayarlayın

Spotify masaüstü uygulamasını açın ve Ayarlar’a gidin. Ara yüzün üst kısmında görünen adınızın yanında görünen ad açılır menüsünü açarak buna erişin. Buradan ses kalitesi olarak işaretlenmiş bölüme gidin.

Akış kalitesi altında, Spotify’ın bant genişliği bağlantınıza göre kalite ayarınızı değiştirmesine olanak tanıyan Otomatik dışında dört seçeneğiniz vardır.

  • Düşük (24 kbps)
  • Normal (96 kbps)
  • Yüksek (160 kbps)
  • Çok Yüksek (320 kbps; Spotify Premium’a özel)

Müziğinizden mümkün olan en iyi oynatma kalitesini elde etmek için kaliteyi Çok Yüksek olarak ayarlayın.

Ses seviyelerini normalleştirin

Ses kalitesi bölümünden ses ayarlarınızı da değiştirebilirsiniz.

Sesi Normalleştir’i açın. Tüm içeriğinizin aynı ses seviyesinde çalınmasını sağlamak için tüm şarkılar ve podcast’ler için aynı ses seviyesini ayarlayın.

Ek olarak, Ses seviyesi ayarıyla müziğinizin ne kadar yüksek veya yumuşak olmasını istediğinizi yönetebilirsiniz. Aralarından seçim yapabileceğiniz üç ses düzeyi vardır. Yüksek, Normal ve Sessiz.


Android‘de Spotify Ekolayzer Ayarları Nasıl Değiştirilir?

Spotify’da ekolayzer işlevine erişmek için:

  • Spotify mobil uygulamasını açın.
  • Ayarlar’a erişmek için Ana ekranın sağ üst köşesindeki dişli simgesini seçin.
  • Ses Kalitesi başlıklı bölüme ulaşana kadar aşağı kaydırın.
  • Ekolayzer düğmesine basın.

Ayarlar menüsünde ekolayzer düğmesini görmüyorsanız, bu telefonunuzun ayarlarda yerleşik bir ekolayzer işleviyle birlikte gönderilmediği anlamına gelir. İşletim sistemleri telefondan telefona farklılık gösterir ve bazı cihazlarda yerleşik bir ekolayzer bulunabilir.

Eğer sizde ekolayzer görünmezse, en iyi ekolayzer uygulamaları listemizdeki üçüncü taraf ekolayzerlardan biri olan Equalizer FX’i indirin. Ardından telefonunuzda Spotify’ın ayarlarında ekolayzer düğmesi sihirli bir şekilde görünecektir.

Tüm ekolayzer uygulamaları farklı şekilde yapılmıştır ve çoğu rock, rap ve dans müziği gibi türler için hazır seçim ayarlara sahiptir. Bu ön ayarlar, ekolayzer ayarlarını değiştirecek ve böylece cihazınızdaki ses çalma, uygulamasının belirli bir amaç için en uygun olduğuna inandığı ile eşleşecektir.

Alternatif olarak, ekolayzer ayarlarını kendiniz manuel olarak değiştirebilirsiniz.


iOS‘ta Spotify Ekolayzer Ayarları Nasıl Değiştirilir?

Bir Apple cihazınız varsa, doğrudan Spotify’da bir ekolayzer seçeneği bulunur. Ayarlar → Müzik → EQ seçeneğine giderseniz, EQ adlı bir ekolayzer seçeneği de mevcuttur.

iOS’ta Spotify Ekolayzer seçeneğine gitmek için Spotify ana ekranından Ayarlar’a dokunun. Bu, sağ üstteki dişli şeklindeki simgedir.

Ayarlar menüsünde Oynatma öğesini bulun ve dokunun.

Oynatma içinde, Spotify’dan ekolayzer ayarlarını açmak için Ekolayzer’i seçin.


Spotify Masaüstü Uygulamasında veya Web Oynatıcısında Ekolayzer Var mı?

Şu anda Spotify masaüstü uygulamasında veya web oynatıcısında yerleşik bir ekolayzer yoktur. Bu, şirketin dört yıl önce keşfettiği bir fikir. Ancak, özelliği kullanacak kullanıcı sayısının azlığı nedeniyle, masaüstü veya web oynatıcısında bir ekolayzer uygulamamayı tercih ettiler.

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım

Teknoloji, Bilim ve Sosyal Medya üzerine yaptığım araştırmalar ve edindiğim bilgiler üzerine bu konular hakkında yazılar yazmaktayım.

Yazarın Profili

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir