1. Anasayfa
  2. Nasıl Yapılır?

WhatsApp’da Mesajlar ve Medya Nasıl Yedeklenir (Video)

WhatsApp’da Mesajlar ve Medya Nasıl Yedeklenir (Video)
3

Verilerinizi başka bir cihaza aktarmak, WhatsApp sohbetlerinizi yedeklemek veya telefonunuzu kaybetmeniz gibi bir durumunda mesajlarınızı ve dosyalarınızı korumak için yararlıdır.

WhatsApp sohbetlerinizi otomatik olarak buluta yedekleyebilse de, bunu ayarlamanız gerekir ve telefonlarınızı hemen değiştirmeniz gerekirse, verilerinizi elle yüklemek de verilerinize zarar vermez.

Bunu akılda tutarak, sohbetlerinizi yedeklemek için WhatsApp uygulamasının nasıl kullanılacağı ve aynı zamanda otomatik olarak nasıl yedekleneceği de bu şekildedir.

WhatsApp sohbetleri nasıl yedeklenir?

WhatsApp sohbetlerinizi yedeklemek için, tüm konuşmalarınızı listeleyen sayfa olan WhatsApp’ın ‘Sohbetler’ menüsünden başlayın.

Bu menüde, sağ üstte bulunan ve üç dikey nokta olan Seçenekler simgesine basın ve Yeni gruptan başlayan ve Ayarlar‘a inen seçeneklerin listesini görmelisiniz. Bu son seçeneği seçin.

WhatsApp Yedeklemesi Nasıl Yapılır? - Resim Kredisi : Tekno Mercek
WhatsApp Yedeklemesi Nasıl Yapılır? – Resim Kredisi : Tekno Mercek

Ayarlar menüsünden, Sohbetler olan ikinci seçeneğe, ardından Sohbetler menüsünde Sohbet yedekleme olan ikinci son seçeneğine tıklayın.

Bu menü, WhatsApp’ı yerel depolamaya ve Google Drive‘a en son ne zaman yedeklediğinizi ve ayrıca tüm mesajlarınızın ve medyanızın boyutunu gösterir. Buradan WhatsApp’ın yedeklediği Google Drive hesabını ayarlayabilir ve bunun sadece Wi-Fi veya Wi-Fi ve hücresel bağlantılar üzerinden olup olmayacağını ayarlayabilirsiniz.

Video sayesinde anlatılanları kolayca yapmaya ne dersin?

WhatsApp’ı yedeklemek için büyük yeşil ‘Yedekle’ düğmesine basmanız yeterli olacaktır. Telefonunuz tüm WhatsApp verilerini hemen Google Drive’da olduğu gibi yerel depolama birimine de yedekleyecektir.

Otomatik WhatsApp yedekleme nasıl kurulur?

Telefonunuzun WhatsApp sohbetlerini otomatik olarak yedeklemesini sağlamak için yukarıdaki bölümde mesajlarınızı manuel olarak yedeklemek için kullandığınız ‘Sohbet yedekleme’ menüsünü bulun.

Bu menünün ‘Google Drive ayarları’ başlıklı ikinci bölümünde, ‘Google Drive’a yedekle’ yazan bir seçenek var. Bu seçimi yapın. WhatsApp’ın otomatik olarak yedekleneceği ve hiçbir zamandan, günlük, haftalık ve aylık olarak bir dizi frekans sunar.

WhatsApp Yedeklemesi Nasıl Yapılır? - Resim Kredisi : Tekno Mercek

İhtiyacınız olan sıklığı seçin. WhatsApp’ı çok kullanırsanız, günlük sizin için en iyisi olabilir, ancak aylık olarak sık sık sohbet ediyorsanız ya da ‘Yalnızca “Yedekle’ye dokunduğumda” seçeneği sizin için seçenek olabilir. Sadece seçmek için frekansa dokunun.

Bu menüde, videoların da yedeklenip yedeklenmeyeceği ve yedeklemenin hücresel olarak mı yoksa sadece Wi-Fi üzerinden mi gerçekleşeceği gibi yedeklemenin nasıl çalıştığını değiştiren başka seçenekler de var.

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım

Teknoloji, Bilim ve Sosyal Medya üzerine yaptığım araştırmalar ve edindiğim bilgiler üzerine bu konular hakkında yazılar yazmaktayım.

Yazarın Profili

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar (3)

  1. Kullandığım bir özellik. Detaylı anlatım bilmeyenlere faydalı olacaktır.

  2. WhatsApp’da Mesajlar yedekleme konusunda doyurucu bir yazı kaleme almışsınız fakat bazen telefonumda yedekleyecek yer dahi kalmıyor

  3. Özellikle benim gibi takıntılı insnalar için muhteşem bir özellik :)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir