1. Anasayfa
  2. Haber

Google, Chrome’daki Araç Çubuğuna Oynatma Düğmesi Ekliyor

Google, Chrome’daki Araç Çubuğuna Oynatma Düğmesi Ekliyor
Chrome Play Stop Eklentisi
0

Google, çevrimiçi medya oynatma deneyimini geliştirme görevinde görünüyor. Klavye kontrolleri için destek ekledikten hemen sonra, şimdi de Chrome‘un araç çubuğunda görünen bir oynatma düğmesini deniyor.

Bu fikir hızlı durdurmak ve sayfanın kendisi aracılığıyla avlanmak zorunda kalmadan, bir sekmede oynayan ses ve video dosyalarını yeniden başlatmanıza olanak sağlayacak. Bu özellik şimdi tarayıcının ilk Kanarya sürümünde yayınlanmaktadır.

Chrome Play Stop Eklentisi – Resim Kredisi: Tekno Mercek

Google’ın Canary’in koduna göre Global Media Controls (GMC) paketini çağırmasının bir parçası ve bilgisayarınızdan bir mola vermek veya çalan bir şeyi hızlı bir şekilde susturmak istiyorsanız hayatı kolaylaştırması gerekir.

Kanarya tarayıcı sürümünü indirmek isterseniz buraya tıklayınız.

Chrome Testleri

Oynatma düğmesinin şu anda Spotify, YouTube ve Vimeo gibi sitelerle çalıştığı görülüyor. Açıkçası bu özellik için ilk günler ve Google mühendisleri zaman içinde uyumluluğu ve güvenilirliği artıracaktır.

Düğmenin Chrome’un kararlı sürümüne geçmesi ne kadar zaman alır bunu söylemek zor, ancak tarayıcı düğmesinden müzik ve video oynatıp duraklatmanız çok uzun sürmemelidir.

Belki Chrome sekmelerinde görünen eski sessiz düğmesinden bile daha etkilidir, çünkü bu durumda ses veya videonun oynatıldığı sekmeyi aramak için zaman harcamanıza gerek kalmayacak.

Bu özellik şu anda biraz sıkıntılı olsa da, Kanarya’yı yükleyerek ve sonra “chrome: // flags / # global-media-controller” bayrağını etkinleştirerek kendiniz deneyebilirsiniz (Bu adresi, tarayıcının çok amaçlı adres çubuğuna yazın).

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım

Teknoloji, Bilim ve Sosyal Medya üzerine yaptığım araştırmalar ve edindiğim bilgiler üzerine bu konular hakkında yazılar yazmaktayım.

Yazarın Profili
İlginizi Çekebilir

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir