1. Anasayfa
  2. Haber

Google Asistan’a 2020’de Bir Sürü Harika Özellik Eklendi

Google Asistan’a 2020’de Bir Sürü Harika Özellik Eklendi
1

Google Asistan, müzik çalmadan cihazlarınızı kontrol etmeye kadar bir sürü şey yapabilir. Şirket hayatınızı biraz daha kolay (ve belki de daha tembel) hale getirmek Asistan’a eklenecek yeni özellikleri tanıttı.

Dijital yapışkan notlar bırakmaktan kişileri hızlı aramaya koymaya kadar, Google Asistan’ın yapabileceği yeni şeylerden birkaçı bu makalede, okumaya devam edin.


1. Google Asistan özellikli cihazları kolayca keşfedin

Bazen, robot vakum veya Bluetooth hoparlör gibi bir cihaz satın alırsınız ve Google Asistan özelliğinin olup olmadığı hakkında hiçbir fikriniz yoktur. Ve sorun değil, hepsini takip etmek tabiki de zor.

Google‘ın yeni özelliği bu sorunla mücadele etmek için burada. Artık, yeni cihazınızı üçüncü taraf bir uygulama aracılığıyla kurarken, Android veya iOS telefonunuzda Google Home uygulamanızda Google Asistan’ın özellikleri olduğunu bildiren bir öneriyle birlikte bir push bildirimi alırsınız.

Google Home uygulaması, hesap bilgilerinizi tekrar tekrar girmenin can sıkıcı sürecinden geçmek yerine, birkaç dokunuşla cihazınızı kurmayı kolaylaştırır. Ardından, gadget’ınızı serbest olarak kontrol etmekte özgürsünüz.


2. Programınıza göre daha ayrıntılı bilgi edinin

Keşke Google Asistan alarmımın çaldığı anda bana kahve vermenin bir yolunu bulabilseydi. Henüz orada değiliz, ancak bu yılın ilerleyen saatlerinde, Zamanlanmış İşlemlerle daha spesifik istekler yapmanızı sağlayacak. Yakında, akıllı cihazınızı belirli bir zamanda açılıp / kapanıp başlayacak / durduracak şekilde planlayabileceksiniz.

Bir cihazı üçüncü taraf uygulaması aracılığıyla planlamak oldukça yaygın olsa da, bu özellik bunun yerine sesinizi kullanmanıza izin verir. Örneğin, sosyal medyada gezinmeyi bırakıp yatmanın zamanı geldiğini hatırlatmak isterseniz, “Hey Google, saat 9’da ışıklarımı kapat” diyebilirsiniz (hırslı, biliyoruz). Bu şekilde, her gece uyumaya biraz sürükleneceksiniz. Belkide hayatınızı düzene sokmanıza büyük destek sağlayacak bir güncelleme.

Aynı şeyi kahve makinesi, küvet, vakum, AC ünitesi ve daha fazlası gibi diğer cihazlar için Google Home uygulamasında da yapabilirsiniz. Aralarından seçim yapabileceğiniz 20’den fazla gadget içeren bir listeyle, bir daha asla bir güç düğmesine tekrar dokunmanız gerekmeyecek.


3. Dijital bir yapışkan not bırakın

Bir not bırakmak için bir kağıt ve kalem hurdası bulmaya çalışmak, özellikle kapıdan çıkmak üzereyken rahatsız edici olabilir. Evet tam da bu durumda yardımınıza dijital yapışkan notlar geliyor.

Artık, Google Nest Hub veya Lenovo Smart Display 7 gibi Google Asistan destekli akıllı ekranınızda kolayca not bırakabilirsiniz . Basit bir “Hey, Google, köpeği yürüyüşe çıkardığımı söyleyen bir not bırakır mısın” ve aile üyeleri veya oda arkadaşlarının görmesi için ekranda görünecektir.


4. Önemli kişilerinizi hızlı aramaya koyun

Hızlı aramayı hatırlayan var mı? Bilirsiniz, bir kişiye bir numara atadığınızda tüm rakamları çevirmek zorunda kalmazdınız.

Daha sonra 2020’de akıllı hoparlörleriniz ve akıllı ekranlarınız için “hızlı arama” üzerindeki kişileri ayarlayabilirsiniz.

Bu size tanıdık geliyorsa, bunun nedeni Google Home ile zaten arama yapabilmenizdir. Ancak hızlı arama ile fark, tüm ailenin kullanması için “Anne” veya “Doktor” gibi belirli kişileri takma adında kullanabilmenizdir.

Ses tanıma gerektirmediğinden, herkes hoparlörü kullanarak “Hey Google, Büyükanne’yi ara” veya ekran aracılığıyla Büyükanne etiketli kişiye dokunabilir.

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım

Teknoloji, Bilim ve Sosyal Medya üzerine yaptığım araştırmalar ve edindiğim bilgiler üzerine bu konular hakkında yazılar yazmaktayım.

Yazarın Profili

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar (1)

  1. Ocak 30, 2020

    Awesome post! Keep up the great work! :)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir