1. Anasayfa
  2. Teknoloji Haberleri

Google Chrome Cihazlar Arası Kopyalama ve Yapıştırma Özelliği Getiriyor

Google Chrome Cihazlar Arası Kopyalama ve Yapıştırma Özelliği Getiriyor
Google Chrome Pano Kullanımı
0

Chrome yer imlerinizi senkronize etmek, geçmişe ve cihazlar arasındaki tercihlere göz atmak için Google Hesabınızı zaten kullanabilirsiniz. Ancak şimdi Google bünyesine başka bir özellik ekliyor. Panonuzu senkronize etme yeteneği.

Bu, içeriği bir aygıta kopyalamanıza ve diğerine yapıştırmanıza olanak vererek, adresler veya yol tarifleri gibi ayrıntıları kağıda not etme veya Google Dokümanlar’da bir dosya oluşturma ihtiyacını ortadan kaldıracaktır.

Pano paylaşımı varsayılan olarak tüm cihazlarınızda etkin değildir. Güvenlik için, hangi verileri manuel olarak paylaşmasına izin verileceğini seçmeniz gerekir. Hem masaüstünde hem de Android‘de Chrome için geçerli olacak gibi görünüyor.

Google Chrome Pano Kullanımı

Senkronizasyon

Android Polis raporları pano senkronizasyon henüz denemek için mevcut olmamasına rağmen, yakında Chrome Canary’da satışa sunulacak gibi görünüyor. Yeni özelliklerini bünyesine eklerken ilk olmak istiyor.

Özellik geldiğinde hazır olduğunuzdan emin olmak için Chrome Canary’i indirin ve adres çubuğuna chrome: // flag’leri (Boşlukları Silerek) girin. ‘Paylaşılan pano özelliklerini kullanmak için alıcı cihazını etkinleştir’ ve ‘Kullanılacak paylaşılan pano özelliği sinyallerini etkinleştir’ seçeneklerini bulana kadar bayrak listesini (henüz tam olarak uygulanmamış deneysel özellikler) aşağı kaydırın. Bunların her birinin yanındaki durum kutusunu ‘Varsayılan’ ayarından ‘Etkin’ olarak değiştirin ve ardından Chrome Bültenleri bloguna bir göz atın.

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım

Teknoloji, Bilim ve Sosyal Medya üzerine yaptığım araştırmalar ve edindiğim bilgiler üzerine bu konular hakkında yazılar yazmaktayım.

Yazarın Profili

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir