AV-Comparatives tarafından yapılan titiz yeni araştırmaya göre, Play Store’da bulunan Android cihazlar için mevcut olan virüsten koruma uygulamalarının üçte ikisinin hiçbir şekilde koruma sağlamadığı ortaya çıktı.
Güvenlik yazılımı sistematik bir şekilde test etme görevini sürdüren bağımsız kuruluş, diğer bağımsız kuruluşlardan edindiği 250 Android antivirüs uygulamasını kendi adımlarına uyguladı.
Sitenin 2019 testine göre, incelenen uygulamaların üçte birinden azı, 2018’in kötü niyetli uygulamalarının sıfır yanlış alarmlı en az %30’unu tespit etmeyi başardı. Sitenin standartlarını karşılamayan birçok uygulama düzenli olarak popüler orijinal (temiz) uygulamaları bularak güvende olduğunu hissetmek için zararlı ve kötü niyetli olan uygulamaları es geçti.
Bu etkisizlik, büyük ölçüde, kod taramamayı gerektiren uygulamalardan kaynaklanmaktadır. Birçoğunun eski ve şüpheli kara listelerden ve beyaz listelerden çalıştığı, adları güvenilir uygulamalar (örneğin ‘com.facebook’ veya ‘com.whatsapp’ gibi) olduğu ve kötü niyetli paketleri tespit edemedikleri tespit edildi.
Buradan anlaşılıyor ki bu uygulamaların temel amacı, kullanıcılarını korumaktan ziyade geliştiricileri için kolay gelir yaratmak.
[irp]
Elbette, uçan renklerle geçmeyi başaran uygulamalar arasında Kaspersky Lab, McAfee, Avast, AVG, Trend Micro ve Symantec gibi tanınmış ve saygın antivirüs şirketlerinden birçok büyük isim vardı.
AV-Comparatives‘in son testlerinden başarısız olan ve geçen uygulamaların tam listesi için kuruluşun 2019 sonuç sayfasına gidebilirsiniz .
Maalesef ben de yasadim bunu bazi programlar hiç ise yaramiyor
Play Store’dan bir antivirüs uygulaması indirmiştim. Dediğiniz gibi pek işe yaramamış ve üstelik telefonu çok ağırlaştırmıştı. Ben de silmek zorunda kalmıştım. Demek her uygulamaya güvenmemek gerekli. Teşekkürler bu bilgileri verdiğiniz için.