1. Anasayfa
  2. Haber

Play Store’da Bulunan Çoğu Android Antivirüs Uygulaması İşe Yaramıyor

Play Store’da Bulunan Çoğu Android Antivirüs Uygulaması İşe Yaramıyor
Android'de Antivirüs Yazılımı İşe Yaramıyor
10

AV-Comparatives tarafından yapılan titiz yeni araştırmaya göre, Play Store’da bulunan Android cihazlar için mevcut olan virüsten koruma uygulamalarının üçte ikisinin hiçbir şekilde koruma sağlamadığı ortaya çıktı.

Güvenlik yazılımı sistematik bir şekilde test etme görevini sürdüren bağımsız kuruluş, diğer bağımsız kuruluşlardan edindiği 250 Android antivirüs uygulamasını kendi adımlarına uyguladı.

Sitenin 2019 testine göre, incelenen uygulamaların üçte birinden azı, 2018’in kötü niyetli uygulamalarının sıfır yanlış alarmlı en az %30’unu tespit etmeyi başardı. Sitenin standartlarını karşılamayan birçok uygulama düzenli olarak popüler orijinal (temiz) uygulamaları bularak güvende olduğunu hissetmek için zararlı ve kötü niyetli olan uygulamaları es geçti.

Bu etkisizlik, büyük ölçüde, kod taramamayı gerektiren uygulamalardan kaynaklanmaktadır. Birçoğunun eski ve şüpheli kara listelerden ve beyaz listelerden çalıştığı, adları güvenilir uygulamalar (örneğin ‘com.facebook’ veya ‘com.whatsapp’ gibi) olduğu ve  kötü niyetli paketleri tespit edemedikleri tespit edildi.

Android’de Antivirüs Yazılımı İşe Yaramıyor

Buradan anlaşılıyor ki bu uygulamaların temel amacı, kullanıcılarını korumaktan ziyade geliştiricileri için kolay gelir yaratmak.

[irp]

Elbette, uçan renklerle geçmeyi başaran uygulamalar arasında Kaspersky Lab, McAfee, Avast, AVG, Trend Micro ve Symantec gibi tanınmış ve saygın antivirüs şirketlerinden birçok büyük isim vardı.

AV-Comparatives‘in son testlerinden başarısız olan ve geçen uygulamaların tam listesi için kuruluşun 2019 sonuç sayfasına gidebilirsiniz .

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım

Teknoloji, Bilim ve Sosyal Medya üzerine yaptığım araştırmalar ve edindiğim bilgiler üzerine bu konular hakkında yazılar yazmaktayım.

Yazarın Profili

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar (10)

Popüler Yorumlar
  1. Maalesef ben de yasadim bunu bazi programlar hiç ise yaramiyor

  2. Play Store’dan bir antivirüs uygulaması indirmiştim. Dediğiniz gibi pek işe yaramamış ve üstelik telefonu çok ağırlaştırmıştı. Ben de silmek zorunda kalmıştım. Demek her uygulamaya güvenmemek gerekli. Teşekkürler bu bilgileri verdiğiniz için.

Yapılan Yorumlar
  1. Antivirüs konusu önemli bir konu. Çünkü antivirüs kurma ihtiyacı duyan kişide antivirüs yazılımı genelde yoktur. Böyle olunca virüslü dosyayı tespit edecek bir yazılım da olmaz. Antivirüs programı diye indirilen uygulamalar da virüs çıkarsa tespit ihtimali çok zordur. Bu sebeple bilinen uygulamaları kullanmak gerekiyor. Güzel bir konu seçmişsiniz. Teşekkürler.

    • Sizinde belirttiğiniz gibi bilinen yazılımları kullanmak bazı durumlarda gerçekten birçok sorunun önüne geçebilir. Değerli yorumunuz için teşekkür ederiz.

  2. Google olayın buna el atması lazım gerçekten ben uygulama ekledim yotube ihlali var denildi ama binlerce var YouTube ihlali var

    • Haklısınız yazıda bahsedilenler boş uygulamalar yada yüklenen cihaza zarar verebilecek uygulamalar. Sizinkinin hakkında bilgi sahibi olmadığımız için yorumda bulunamayacağız. Ayrıca değerli yorumunuz için teşekkür ederiz.

  3. Play Store’dan bir antivirüs uygulaması indirmiştim. Dediğiniz gibi pek işe yaramamış ve üstelik telefonu çok ağırlaştırmıştı. Ben de silmek zorunda kalmıştım. Demek her uygulamaya güvenmemek gerekli. Teşekkürler bu bilgileri verdiğiniz için.

  4. evet eskiden pclerden korkardın şimdi telefon virüsleri daha çok artmaya ve tehlikeli olmaya başladı çok dikkali olmak gerekli

  5. Maalesef ben de yasadim bunu bazi programlar hiç ise yaramiyor

    • Önemli olan korunmadan önce zararlı yazılımların bulaşacağı konumlara girmemek veya zararlı olabilecek linklere tıklamamak. İlk önlemler bazen çoğu şeyden kurtarabilir. Değerli yorumunuz için teşekkür ederiz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir