1. Anasayfa
  2. Mobil & PC

Uzaktaki Bilgisayara Nasıl Erişilir

Uzaktaki Bilgisayara Nasıl Erişilir
15

Ebeveynlerinize, büyük ebeveynlerinize, diğer akrabalarınıza yeni bir bilgisayar satın aldınız, kurdunuz ve yeni şık özelliklerini gösterdiniz. Onları çok mutlu ettiğini bilerek eve gittin. Ancak, derinlerde, bunun hikayenin sonu olmadığını biliyorsunuz.

Google ile uzaktaki bir bilgisayara nasıl erişilir?

 

Bu korkunç çağrı destek istemeye gelmeden önce uzun sürmeyecek. “Başlattığım e-postanın taslağını bulamıyorum!” “Neden Skype araması yapamıyorum?” “Konuşmacım, farem, klavyem çalışmıyor!” Sizden gelmenizi isteyecekler sorunu çözmek ya da bir düzeltme için konuşmak isteyecekler. Mümkün olan en kısa sürede bu etkinliklerin ikisi de muhtemelen günün birkaç saatini alacaktır.

 

Ama bir çözüm var. Hem siz hem de sorunlu akrabanız Chrome tarayıcısını kullanıyorsa (veya bir Chromebook’a sahipseniz), sorunu çözmek veya ne yapmaları gerektiğini göstermek için bilgisayarlarının geçici kontrolünü kolayca elde etmek için Chrome Uzaktan Kumanda uygulamasını kullanabilirsiniz. PC’ler, Mac’ler, Linux sistemleri ve Chromebook’lar için kullanılabilir; iOS ve Android için ayrı uygulamalar da var . 

Başka Bir Bilgisayar Üzerinden Paylaşma

 

Bir istemci bilgisayarı başka bir bilgisayarı kullanarak kontrol altına almak için, önce Chrome Uzak Masaüstü uygulamasını Chrome Web Mağazası’ndan indirmeniz gerekir. Yüklendikten sonra uygulamayı tıklayın. Bir açılır pencere size üç seçenek sunar:

 

  • Bu bilgisayarı başka bir kullanıcının görmesi ve kontrol etmesi için paylaşın (“Paylaş” etiketli, kolay anlaşılır bir yeşil düğmeye eşlik edin)
  • Paylaşılan bir bilgisayarı görün ve denetleyin (“Erişim” olarak etiketlenmiş, daha az belirgin bir düğmeyle birlikte)
  • Kendi bilgisayarınıza istediğiniz yerden erişin (“Başlarken” etiketli bir düğmeyle birlikte)

 

 

Chrome Uzak Masaüstü

Daha az teknik olarak eğimli bir arkadaş veya akrabaya yardım ediyorsanız, ihtiyacınız olacak ilk ikisi (“Uzaktan Yardım” alt başlığı altında görünür). Onlara hediye etmeden önce Chrome Remote Desktop’ı sistemlerine yükleyebilecek kadar akıllı olduğunu varsayalım, telefona girin ve büyük yeşil “Paylaş” düğmesine basmalarını söyleyin. (İlk kez kullanıyorlarsa, önce Chrome Uzaktan Masaüstü Ana Bilgisayar Yükleyicisini indirmeye yönlendirin. Bu tek seferlik bir işlemdir :)

 

Yeşil “Paylaş” düğmesine tıkladıklarında, 12 basamaklı rasgele oluşturulmuş bir sayısal kod elde edecekler. Bu, “Erişim” düğmesine tıklamanızın ipucu. Arkadaşınız veya akrabanızla görüşün ya da kimin cihazına erişmek istiyorsanız çıkan sayısal kodunu alın ve açılır kutuya yazın. Diğer kişi “[e-posta adresi] ‘nin bilgisayarınızı görmesine ve kontrol etmesine izin vermek ister misiniz?” Sorusunu soran bir kutu alır. Paylaşma veya İptal Etme seçeneğine sahiptir.

 

Paylaş’ı seçtiklerini varsayarsak, artık bilgisayarlarını kontrol edersiniz. Diğer kişi kontrolünü asla kaybetmez, ancak Skype’ı nasıl kuracaklarını veya yanlışlıkla sildikleri e-postaları bulmalarını göstermek de dahil olmak üzere bilgisayarınızdan yapabilecekleri her şeyi yapabilirsiniz.

 

Ekran paylaşıldığı sürece, hem sizi hem de o gerçeği hatırlatan küçük bir kutu olacak. Birkaç dakika sonra, istemci sistemde tıklanacak veya bağlantı kaybedilecek bir “zaman aşımı” uyarısı olacak. Bu bir güvenlik özelliğidir, ancak uzun bir oturumdaysanız rahatsız edici olabilir.
Bunun bir yolu var, ancak yalnızca bazı durumlarda işe yarayacak. İlk Uzak Masaüstü penceresinde “Kendi bilgisayarınıza herhangi bir yerden bağlanın” olduğunu unutmayın. Bu “Başlayın” düğmesine tıklayın. Uzak bağlantıları etkinleştirmeniz ve güvenlik için bir PIN girmeniz istenir. Bunu yaptıktan sonra, Uzak Masaüstü’nü başka bir bilgisayardan, Uzaktan Erişim’e gidip, Bilgisayarlarım listesinde sistemi bularak, tıklayarak ve PIN’i girerek kullanabilirsiniz. O zaman zaman aşımı olmaz. Ancak, bir büyük uyarı var. Her iki sistemde de aynı Google hesabını kullanıyor olmalısınız.

Google ile uzaktaki-bir bilgisayara nasıl erişilir?

 

Mobilde Erişim Kurma

Chrome Uzaktan Masaüstü’nün mobil sürümleri de uygun uygulamayı indirdikten sonra sorunsuz bir şekilde çalışır. Ancak, tüm müşteri ekranını telefonunuzda göremeyeceğinizi unutmayın; Ekranı kaydırmanız gerekecek ve bu durum işleri biraz zorlaştırabilir.
Kuşkusuz, Uzak Masaüstü için arayüz daha iyi olabilirdi. Google nihayet bu mesajı alıyor olabilir ama şu an için bir beta sürümü var. İşinizi halledebilmeniz için yukarıdaki talimatlar en iyi yoldur.
Chrome Uzaktan Masaüstü, yalnızca uzaktan erişim yazılımı değildir. Örneğin, Windows’un kendi Uzak Masaüstü uygulaması vardır ve Mac’ler bir Ekran Paylaşımı özelliği sunar. Ayrıca dışarıda başka uygulamalar da var. Ancak, Chrome Uzaktan Masaüstü, kişilerin platformlar arası platformları çok az bir çaba ile paylaşmasını kolaylaştırır.
Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar (15)

Popüler Yorumlar
  1. Güzel ve faydaki bilgiler , birseyi merak ettim bağlanıldığında görebiliyormusunuz yoksa kötü niyetli kişiler tarafından kullanılabilir

  2. Bizde öyle düşünüyoruz. Değerli yorumunuz için teşekkür ederiz.

Yapılan Yorumlar
  1. etkili ve güzel bir yazı olmuş özellikle ebeveynler kullanabilir ama ben genelde teamweiver ücretsiz sürümlerini kullandım senelerce o zaman ki işim gereği.

  2. Uzaktaki bilgisayara erişmek ne kadar da kolaymış aslında
    İşi bilmeyince çok zor yada imkansız sanırdım ama öğrenmiş oldum teşekkür ederim

  3. site yanlız çok hoşuma gitti. uzaktan bilgisayar kontrol edilebildiğini bilmiyordum. ^_^ KONULOJİ'den herkese selamlar sizi takibe aldım <3

  4. Sayenizde ben bu işleri çözeceğim galiba :) Öğrenmeyi çok istiyorum ama karmaşık geliyor. Uzaktaki bilgisayara erişmek, bana çok zor bir şey gibi gelirdi. Aslında değilmiş. Teşekkürler bu aydınlatıcı bilgiler için.

    • Teknoloji geliştikçe artık neredeyse her şey kolaylaşıyor. Ufak bir örnek vermemiz gerekirse önceden yemek yemek için yiyeceğimiz yere gitmemiz gerekiyordu. Artık online olarak sipariş verdiğimizde ayağımıza kadar geliyor. Nereden nereye :) Bunu gibi yüzlerce örnek var. İlginiz için teşekkür ederiz. Sizi bilgilendirmek bizi memnun etti.

  5. Teamviewer kullandım yıllarca.. Ancak bunuda kullanmakta yarar var. Bilgilendirici bir yazı olmuş elinize sağlık :)

  6. Bende sadece teamwiewer(yazılışı yanlış olabilir) programından yapıyordum, teknolojinin kolaylaşması iyidir inşaallah… Sitenizi beğendim ve takibe aldım, sizi de beklerim… Selam ve Dua ile…

  7. Güzel ve faydaki bilgiler , birseyi merak ettim bağlanıldığında görebiliyormusunuz yoksa kötü niyetli kişiler tarafından kullanılabilir

    • Bağlantıyı kurması için bilgileri siz veriyorsunuz, ayrıca bağlantı sırasında bağlantı kurulduğuna dair sağ alt kısımda uyarılar bulunuyor. İsterseniz bağlantıyı iptalde edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir