1. Anasayfa
  2. Uygulamalar

Windows 11 ‘e Android Uygulamaları Nasıl Yüklenir?

Windows 11 ‘e Android Uygulamaları Nasıl Yüklenir?
0

Bilgisayarınızda Android uygulamaları çalıştırma hayali nihayet Windows 11 ile gerçek oldu. Bu heyecan verici özellik için çok fazla potansiyel var. Bunu nasıl kuracağınızı ve ilk Android uygulamanızı nasıl yükleyeceğinizi göstereceğiz.

Neye ihtiyacınız olacak?

Ekim 2021 itibariyle, Windows 11’deki Android uygulamaları hâlâ beta aşamasındadır. Bu özelliği kullanmak için ihtiyacınız olacak birkaç şey var.

Her şeyden önce, Windows Insider Beta kanalında olmanız, 22000.282 veya daha yüksek bir sürüm oluşturmanız gerekir. Kanallar arasında geçiş yapabilirsiniz ancak dikkat edin, beta kanalı tamamen kararlı değildir ve birincil PC’nizde kararsız Windows yapılarını kullanmanızı önermiyoruz.

İkinci olarak, Windows 11 PC’nizde donanım sanallaştırmanın etkinleştirilmiş olması gerekmektedir. Windows 11, esasen Android’i sanal bir makinede çalıştırır, bu yüzden bu gereklidir. Görev Yöneticisi’ndeki “ Performans ” sekmesine giderek bilgisayarınızda sanallaştırmanın etkin olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.

Donanım sanallaştırması etkinleştirilmemişse, muhtemelen bilgisayarınızın UEFI sabit yazılımında (BIOS) Intel VT-X‘i etkinleştirmeniz gerekecektir. Sisteminizde bunun yerine bir AMD yongası varsa, UEFI üretici yazılımı ayarları ekranında AMD-V‘yi arayın.

Windows 11'e Android Uygulamaları Nasıl Yüklenir?

Ardından, Microsoft Store’un en son sürümünü kullandığınızdan emin olun. Microsoft Mağazasını açın ve “ Kütüphane ” sayfasındaki yüklenen tüm uygulamaları güncelleyin. Microsoft Store’un 22110.1402.6.0 sürümüne ihtiyacınız var.

Bunların hepsi kontrol edilirse, devam etmeye hazırsınız! Bu noktaya gelmek için bazı güncellemeler yüklediyseniz, daha ileri gitmeden önce bilgisayarınızı yeniden başlatmanız iyi bir fikirdir.

Windows 11’de Android Uygulamaları Nasıl Yüklenir?

Microsoft Store’u açarak işleme başlayabiliriz. Henüz görev çubuğuna sabitlenmemişse Başlat Menüsü’nü açın ve “ Microsoft Store ” yazın.

Mağazada “ Amazon Appstore ” araması yapın veya listeyi açmak için bu bağlantıyı tıklayın. Devam etmek için “ Yükle ”ye tıklayın.

Bir açılır pencere belirecek ve kurulum sürecinde size rehberlik edecektir. “ Ayarla ”ya tıklayın ve Appstore’u indirmek için adımlara devam edin. Son adım, bilgisayarınızı “Yeniden Başlatmak” olacaktır.

Yeniden başlatmanın ardından Amazon Appstore otomatik olarak açılacaktır. Eğer açılmazsa Başlat Menüsü uygulamaları listesinde bularak açabilirsiniz.

Yapmanız gereken ilk şey, Amazon hesabınızda oturum açmak veya bir hesap oluşturmaktır.

Oturum açtığınızda kullandığınız diğer uygulama mağazaları gibi çalışır. Önerilere göz atabilir veya bir şey arayabilirsiniz. Her iki durumda da, yüklemek için bir uygulama seçin.

Uygulama bilgi sayfasında “ Yükle ”ye tıklayın.

Uygulama indirilecek ve ardından yüklenecektir. Bittiğinde, “” ı tıklayabilirsiniz.

Bu kadar! Windows’a ilk Android uygulamanızı yüklediniz! Android uygulamaları, tıpkı Windows uygulamaları gibi Başlat Menüsünde bulabilirsiniz. Normal uygulamalar gibi görev çubuğuna bile sabitlenebilirler. Devam edin ve Windows 11’inizi Android’e dönüştürün!

Peki ya Amazon Appstore’da bulunmayan Android uygulamaları? Endişelenmeyin, tıpkı Android’deki gibi uygulamaları yandan yükleyebilirsiniz.

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 2
    be_endim
    Beğendim
  • 1
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım

Teknoloji, Bilim ve Sosyal Medya üzerine yaptığım araştırmalar ve edindiğim bilgiler üzerine bu konular hakkında yazılar yazmaktayım.

Yazarın Profili
İlginizi Çekebilir

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir