1. Anasayfa
  2. Nasıl Yapılır?

Google Chrome Daha Kullanışlı Hale Nasıl Getirilir?

Google Chrome Daha Kullanışlı Hale Nasıl Getirilir?
Google Chrome Pano Kullanımı
6

Google’ın Chrome web tarayıcısı, Statcounter.com’un rakamlarına göre Kasım 2018’de %72 masaüstü pazar payı ile oldukça popüler.

 

En yakın rakibi Mozilla Firefox, %9,1 ile Microsoft Edge ile % 4 oranında yok oldu. Chrome ilk piyasaya sürüldüğünde hızını bir pazarlama pozisyonu olarak kullanıyordu, tarayıcıyı birçok makineye kurması için sayfaları rakipten daha hızlı hale getiriyordu.

 

Ancak Chrome, hem göründüğü şekilde hem de çalışma biçiminde özelleştirilebilir ve genişletilebilirdir ve bu, bugünün zirvesinde olan hızı ile birliktedir.

 

İyi güvenlik de elbette yardımcı olur. Ancak Chrome yavaşlatılabilir, bu yüzden burada tekrar hızlandırmanıza yardımcı olacak ve tarayıcının istediğiniz şekilde çalışmasını sağlayacak bazı ipuçları paylaşacağız. Artı, bir zaman kaybeden ipucu!

 

1.  Adım : Varsayılan temayı değiştirin

Chrome’un bakış şeklini değiştirmek kolaydır. Chrome Web Mağazası bir tıklama sayesinde kurulabilir temalar ile binlercesine sahip olabilirsiniz. Chrome’un üstüne koyduğunuz her şey performans üzerinde bir etkiye sahip olacak, bu yüzden temaları kaldırmak için chrome://settings ‘e yani Chrome ayarlarına giderek Görünüm’e tıklayın.

Chrome Web Mağazası
Chrome Web Mağazası

Varsayılan temaya sıfırlama seçeneği sunan bir düğme olmalıdır.

 

2.  Adım : Bazı uzantılar alın

Chrome Web Mağazası ayrıca, yeni ve heyecan verici şeyler yapmanıza yardımcı olabilecek eklentilere de ev sahipliği yapar. Bazıları, Tüm Pencereleri Birleştir gibi, onsuz yaşayamayız; AdBlock Plus gibi diğerleri, faydalı ancak ahlaki açıdan bulanık.

 

Ayrıca Google Drive, Takvim ve Posta’nın yanı sıra Amazon, Evernote ve Pinterest’in de faydalı uzantıları vardır, bu yüzden ne kadar faydalı şeyler bulabileceğinizi göz atarak keşfedin.

3.  Adım : İstenmeyen programları kaldırın

İstenmeyen pop-up’lar veya bildirimler alırsanız, kötü bir şeyin kendisini tarayıcınıza eklemiş olması olasıdır.

 

Bununla başa çıkmak için Malwarebytes gibi bir uygulamayı deneyin veya tüm bilgisayarınız yerine Chrome’da yoğunlaşan bir düzeltme için chrome://settings‘e gidin, Gelişmiş’i tıklayın ve ‘Sıfırla ve Temizle’ altındaki Bilgisayarı Temizle’yi tıklayın.

 

4. Adım : T-Rex oyunu oyna

Ağ hata sayfasıyla karşılaşırsanız (veya chrome://network-error/-106 üzerinden de o sayfaya gidebilirsiniz) ekranda düşük çözünürlüklü bir dinozor göreceksiniz.

 

[Yukarı ok] veya [Boşluk Çubuğu] tuşuna basın, koşmaya başlar ve [Boşluk Çubuğu] ‘na her basışınızda zıplar. Kaktüsün üstünden atlamalısın aksi halde oyun biter.

Chrome T-Rex Game
Chrome T-Rex Game

Bu basit bir oyun, ancak birkaç dakika boyunca düzenli bir zaman harcı.

 

5. Adım : Daha yumuşak kaydırma

Chrome, Ayarlar sayfasında olmadığı kadar gelişmiş ve deneysel seçenekler içerir.

 

Adres çubuğuna chrome://flags yazarak yada tıklayarak ilgili sayfada beliren listede Düzgün Kaydırma ve ‘Hızlı sekme / pencere kapatma’ ögelerini arayın. Bunları Etkin olarak değiştirin ve Yeniden Başlat düğmesine tıklayın.

 

Artık daha yumuşak ve daha duyarlı bir web tarama deneyimine sahip olacaksınız.

 

6. Adım : Typio Form Kurtarma

Typio Form Recovery , en çok kullandığınız Chrome uzantılarından biridir, çünkü yorulmanıza neden olabilecek bir sorunu giderir.

 

Uzun bir web formu doldurup gönderdiniz ve bir hatayla karşılaştınız. Sayfa sizi işlemin başına boş bir forma geri bırakılabilir.

 

Typio, PC’nizdeki form verilerini kaydeder, sorun yaşarsanız tekrar girilmeye hazır halde depo eder.

 

7. Adım : Uzantıları temizle

Eklentiler eklemek Chrome’un gücüne katkıda bulunabilirken, bu ek dosyalar da, özellikle bunlardan birisinin hatalı davranması durumunda yavaşlayabilir.

Google Chrome Eklentiler
Google Chrome Eklentiler

Uzantılarınızı yönetmek için chrome://extensions girin. Yüklediğiniz her şeyin bir listesi görünecektir; bunlardan birini kaldırmak için kullanışlı bir Kaldır düğmesi ve bir uzantıyı devre dışı bırakmak için bir kaydırma düğmesi bulunur.

 

8. Adım : Güncel tutun

PC’nizi uyku moduna geçirir, ancak asla kapatmazsanız. Aynı bu durum gibi tarayıcınız bir süredir yeniden başlatmadan çalışıyor olabilir.

 

Chrome, yeniden başlatıldığında yalnızca kendisini güncellediğinden, düzenli olarak kapatıp açtıktan sonra harikalar yaratabilir. Çünkü performans düzeltme eklerinin yanı sıra güvenlik düzeltme eklerini de alırsınız. Bekleyen bir güncelleme olup olmadığını görmek için sağ üstteki üç noktaya tıklayın.

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım

Teknoloji, Bilim ve Sosyal Medya üzerine yaptığım araştırmalar ve edindiğim bilgiler üzerine bu konular hakkında yazılar yazmaktayım.

Yazarın Profili
İlginizi Çekebilir

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar (6)

Popüler Yorumlar
  1. Tekno mercek cok tesekkurler bayagı aydınlandım teknoloji alanında.

  2. Yeni yazılarla bilgilendirmelere devam edeceğiz takipte kalın.

Yapılan Yorumlar
  1. Teşekkürler makale için hiç bilmediğim özellikler eklentiler varmış chromede

  2. Güzel bir yazı olmuş. Chrome bilgisayarı çok yoruyor diye kullanmıyordum. SSD aldım ve şimdi kullanmıyorum. Yazın işime yarayacak.

  3. Tekno mercek cok tesekkurler bayagı aydınlandım teknoloji alanında.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir