1. Anasayfa
  2. Nasıl Yapılır?

Netflix Profil Kilidi Ekleme

Netflix Profil Kilidi Ekleme
1

Netflix sonunda profilleri bir şifre ile korumanıza izin veriyor. Bu, özellikle hesabınızı kullanan çocuklarınız varsa kullanışlıdır. Yetişkin profilinizi bir şifre ile kilitleyerek çocukların yalnızca kendi profillerini kullanabilmelerini sağlayabilirsiniz.

Bu seçenekleri bulmak için Netflix web sitesine gidin, ekranın sağ üst köşesindeki profil simgenizin üzerine gelin ve hesap ayarlarınızı bulmak için ” Hesap ” a tıklayın.

Profil ve Ebeveyn Denetimleri altında, kısıtlamak istediğiniz profilin sağındaki oku tıklayın.

“Profil Kilidi” nin sağındaki “Değiştir” düğmesini tıklayın. Henüz bir şifre ayarlanmadıysanız, bu özellik “Kapalı” olacaktır.

İsterseniz video yardımıyla da yapabilirsiniz.

Netflix şifrenizi girmeniz gerekecek. Hesabınızı başkalarıyla paylaşırsanız, Netflix şifreniz olan herkes bu sayfaya gelip PIN kodunu değiştirebilir veya kaldırabilir. Bunun için parolalarınızı kimseyle paylaşmayın.

“[Kullanıcı] adlı profile erişmek için PIN kodu girilmesini iste” kutusunu işaretleyin ve dört haneli bir sayısal şifre girin.

İsterseniz, “Yeni profiller eklemek için [Kullanıcı] şifresini Zorunlu Kıl” seçeneğini de etkinleştirebilirsiniz. Bu, PIN kodunuzu bilmedikçe kişilerin Netflix hesabınızda yeni profiller oluşturmasını engeller.

Seçtiğiniz PIN kodunu etkinleştirmek için “Kaydet” düğmesini tıklayın.

Netflix’i kullanmayı tamamladığınızda, menüyü açabilir ve profilinizden çıkış yapmak için “Profilden Çık” ı seçebilirsiniz.

Netflix’in ebeveyn denetimleriyle, içeriği profillere göre yaş derecelendirmesine göre de filtreleyebilirsiniz. Hesap ayarları sayfasındaki bir hesabın bu seçeneklere erişmesi için “Profil kilidi” seçeneğinin üzerindeki “Görüntüleme kısıtlamaları” nın yanındaki “Değiştir” düğmesini tıklayın.

Artık, PIN kodlarıyla çocukların kendi profillerine sadık kalmasını ve sizinkini geri çekip açmamasını sağlayabilirsiniz.

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım

Teknoloji, Bilim ve Sosyal Medya üzerine yaptığım araştırmalar ve edindiğim bilgiler üzerine bu konular hakkında yazılar yazmaktayım.

Yazarın Profili
İlginizi Çekebilir

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar (1)

  1. Nisan 9, 2020

    Karantina günleri başlayınca arkadaşlarla aldık biz de bir hesap. Bu işimize yarayacak, teşekkürler…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir