1. Anasayfa
  2. Teknoloji Haberleri

PlayStation 5 ‘in Yeni Konsol Tasarımı Belli Oldu

PlayStation 5 ‘in Yeni Konsol Tasarımı Belli Oldu
0

Sony PlayStation 5 ‘in kontrolörünün yeni tasarımını ortaya koydu. Yeni nesil için yeni konsept ve bir isim olan popüler DualShock hattının bir devamı olan DualSense ismi verildi.

DualSense denetleyicisi siyah beyaz olarak üretilmiştir ve bazı yönlerden bir gamepad’den daha fazla fütüristik, plastik bir zırh kaplama robot arkadaşı gibi görünür. Ancak yine de DualShock mirasının bir ürünü ve önceki PlayStation denetleyicileriyle aynı tanıdık düğme düzenine sahip. Yeni olmasına rağmen geçmişinden de çok kaybetmemiştir. Bununla birlikte, DualSense, Sony’nin söylediklerine göre oyun oynamaya daha fazla dalma hissi vereceği için dokunsal geri bildirim içerir.

Dokunsal geri bildirim, mevcut nesil denetleyicilerin nispeten genel ve spesifik olmayan gürleme titreşimi üzerinde bir gelişme olmalı. Sony, aynı zamanda, farklı performanslarda gerginlik tepkisi sağlayan yeni L2 ve R2 “uyarlanabilir tetikleyiciler” sayesinde daha fazla dokunsal tepki de ekledi. Şirket, “ok atmak için bir yay çizmek” gibi oyun eylemler olduğunu söylüyor.

DualSense Göründüğünden de Hafif

Ortaya çıkan fiziksel tasarım, DualShock 4‘ten biraz daha keskin ve bu uyarlanabilir tetikleme teknolojisi için kasanın içinde daha fazla yer gerekir. Yine de Sony, elinde göründüğünden çok daha hafif hisseden bir denetleyici üretmek için bileşen açılarını yeniden tasarladığını söyledi.

İşte PlayStation 5 DualSense oyun konsolundan bazı görüntüler:

PlayStation 5 DualSensePlayStation 5 DualSense

Bu denetleyici aynı zamanda özel “Paylaş” düğmesini de ortadan kaldırıyor, ancak Sony benzer özellikleri ve çok daha fazlasını sunması gerektiği gibi görünen bir “Oluştur” düğmesi ile değiştiriyor. Ancak Sony henüz tam olarak ne olduğunu ele almaya hazır değil ve takip edilecek daha fazla ayrıntı vaat eder.

Bu arada, herhangi bir kulaklığa ihtiyaç duymadan sesli sohbet için yeni bir yerleşik mikrofon dizisi var. Bununla birlikte, Sony’nin hala kullanımı savunduğundan, öncelikle özel bir girişten ziyade “ihtiyacınız olduğunda buna sahipsiniz” özelliği olarak düşünülüyor.

Saf bir bakış açısından Sony, konsolla birlikte gelen yeni bir denetleyicinin ilk sürümü için standart tamamen siyah görünümden biraz daha cesur gitmek istediğine açıkça karar verdi. İki tonlu Stormtrooper paleti, merkezi dokunmatik yüzeyin her iki tarafını da hizalayan yeni bir ışık çubuğu ile tamamlanmaktadır.

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım

Teknoloji, Bilim ve Sosyal Medya üzerine yaptığım araştırmalar ve edindiğim bilgiler üzerine bu konular hakkında yazılar yazmaktayım.

Yazarın Profili

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir