1. Anasayfa
  2. Nasıl Yapılır?

Bir E-postayı Gmail ‘de PDF Olarak Kaydetme

Bir E-postayı Gmail ‘de PDF Olarak Kaydetme
0

Çevrimdışı kullanım için Gmail ‘den bir e-postayı kaydetmek isterseniz, her modern tarayıcı bir e-postayı bir PDF dosyasına sanal olarak “yazdırmayı” kolaylaştırır. İşte bunu Windows ve Mac’te nasıl yapacağınız.

Hem Windows hem de Mac yerleşik bir PDF yazıcısı içerir. Bu sanal yazıcıya yazdırmak üzere gönderdiğiniz tüm dosyalar, belge biçimlendirmesini koruyan taşınabilir bir biçim olan PDF biçimine dönüştürülecektir. PDF dosyasını daha sonra gerçek bir yazıcıdan yazdırmaya karar vermedikçe bu dosyalar fiziksel kağıda yazdırılmaz.

Gmail ‘de E-postayı Windows İçin PDF Olarak Kaydetme

Neredeyse tüm web tarayıcıları yazdırma desteği içerdiğinden, e-postalarınızı PDF olarak yazdırmak için tüm tarayıcıları kullanabilirsiniz. Başlamak için favori tarayıcınızı açın ve Gmail sitesini ziyaret edin. Daha önce yapmadıysanız, daha sonra Gmail hesabınıza giriş yapın.

Ardından, PDF olarak kaydetmek istediğiniz e-postayı açın. E-posta pencerenizde, sağ üst köşedeki üç nokta menüsünü tıklayın ve Yazdır‘ı seçin.

Bir E-postayı Gmail’de PDF Olarak Kaydetme

Yazdır penceresinde, Hedef ‘in yanındaki açılır menüyü tıklayın ve PDF Olarak Kaydet ‘i seçin. Gerekirse, düzen ve kenar boşlukları gibi diğer seçenekleri yapılandırın.

Hazır olduğunuzda, PDF’nizi oluşturmaya başlamak için Kaydet ‘i tıklayın.

Kısa bir süre sonra kaydetme iletişim penceresini göreceksiniz. Bu pencerede, Dosya Adı alanına PDF’nizin adını girin, PDF’nizi kaydetmek için bir klasör seçin ve Kaydet ‘i tıklayın.

E-postanız artık belirttiğiniz klasöre bir PDF dosyası olarak kaydedilecektir. Çok kolay. Bu şekilde sanal olarak istediğiniz kadar e-postayı “yazdırabilirsiniz”.

E-postayı Mac İçin PDF Olarak Kaydetme

Windows’ta olduğu gibi, Gmail web istemcisinde e-postaları Mac’inizde PDF dosyaları olarak kaydetmek için tarayıcınızın yerleşik PDF yazıcısını da kullanabilirsiniz. Bunu yapmak için, favori web tarayıcınızda Gmail sitesini açın ve hesabınıza giriş yapın.

Ardından, PDF olarak kaydetmek istediğiniz e-postayı seçin. E-posta penceresinde, sağ üst köşedeki üç nokta menüsünü tıklayın ve “Yazdır” ı seçin.

[box type=”info” align=”” class=”” width=””]İpucu: “Yazdır” ı tıklarsanız ve Firefox’ta bir pop-up engelleyici mesajı görürseniz, Gmail penceresinin üst kısmındaki “Tercihler” i tıklayın ve “mail.google.com için pop-up’lara izin ver” i seçin. Ardından tekrar “Yazdır” ı tıklayın.[/box]

Yazdırma penceresinde, Hedef açılır menüsünden PDF Olarak Kaydet ‘i seçin. İsterseniz diğer ayarları yapın. Ardından Kaydet ‘i tıklayın.

Safari kullanıyorsanız, yazdırma penceresinin altında PDF yazan açılır menüyü tıklayın ve PDF Olarak Kaydet ‘i seçin.

Görünen kaydetme penceresinde, üstteki kutuya PDF’niz için bir dosya adı girin. Ardından, PDF’nizi kaydetmek için bir klasör seçin ve Kaydet ‘i tıklayın.

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım

Teknoloji, Bilim ve Sosyal Medya üzerine yaptığım araştırmalar ve edindiğim bilgiler üzerine bu konular hakkında yazılar yazmaktayım.

Yazarın Profili
İlginizi Çekebilir

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir