1. Anasayfa
  2. Teknoloji

iPhone Pil Sağlığı Nasıl Kontrol Edilir?

iPhone Pil Sağlığı Nasıl Kontrol Edilir?
0

Pil ömrünüzü en üst düzeye çıkarmanıza yardımcı olacak bazı ipuçları.

iPhone’unuzu sürekli şarj ediyormuş gibi hissediyorsanız veya her zaman şarja takmak için bir priz arıyorsanız, telefonunuzun pil sağlığı bozuluyor olabilir.

Neyse ki, Apple, hızlı bir şekilde boşalan bir pil hayal ettiğinizi veya telefonunuzun gerçekten ölmek üzere olup olmadığını kesin olarak bilmenizi sağlayan bazı yerleşik araçlara sahiptir nispeten yeni bir iPhone 11 olsa bile.

iPhone pilinizin nasıl çalıştığını anlamak, yeni bir telefonla başlamak için büyük paralar kaybetmenize engel olacaktır. Pile doğru davranarak ve birkaç püf noktası ve ipucu uygulayarak kullandığınız telefondan en iyi şekilde yararlanabilirsiniz.

İşte iPhone pil sağlığınızı izlemenin ve (neredeyse) yeni gibi çalışmasını sağlamanın bazı yolları.

iPhone Pil Bilgilerine Nasıl Bakılır?

Ayarlar “a gidin ve “ Pil “i açın. Pilinizin ne zaman kullanıldığına ve hangi uygulamaların en çok enerji tükettiğine ilişkin bir döküm göreceksiniz. Son 24 saate veya son 10 güne bakabilirsiniz.

Ayrıca “ Pil Sağlığı ” adında bir bölüm var. Pilinizin şu anda ne kadar kullanıldığının hızlı bir analizi için buna tıklayın. Aralık 2019’da yeni aldığım iPhone 8’im yüzde 85 maksimum kapasitede. Yüzde 100’e ne kadar yakınsanız, o kadar iyisiniz. Apple, “düşük kapasitenin, şarjlar arasında daha az saatlik kullanımla sonuçlanabileceği” konusunda uyarıyor.

Yüzde 100’ün altında bir kapasiteye sahip olsanız bile, yine de “en yüksek performansta” çalışabilirsiniz. “Pil Sağlığı” altında, pilin hala normal şekilde çalışıp çalışmadığını göreceksiniz. Durum böyleyse, iPhone’unuzla ilgili şu sorunlardan bazılarını fark edebilirsiniz:

  • Daha uzun uygulama başlatma süreleri
  • Daha yavaş kaydırma
  • Arka ışık karartma
  • Daha düşük hoparlör sesi
  • Daha yavaş uygulamalar

iPhone Pil Ömrü Nasıl En Üst Düzeye Çıkarılır?

iPhone’unuzun pil kapasitesinin azalması umutsuz değildir. Apple, yüzde 80’in üzerindeki kapasitenin telefonunuzun her zamanki gibi çalışmasına izin vereceğini söylüyor. Pilinizi kurtarmaya çalışmak için kullanabileceğiniz bazı püf noktaları ve ayarlar şunlardır:

Ekran parlaklığınızı azaltın. Daha da iyisi, ayarlamayı düşünmek zorunda kalmamak için Erişilebilirlik ayarlarında Otomatik Parlaklığı açın.

Mümkün olduğunca WiFi kullanın. Kablosuz internetiniz üzerinden bağlanmak, hücresel veri kullanmaktan çok daha az enerji harcar.

iPhone Pil Sağlığı Nasıl Kontrol Edilir?

Telefonunuzu her zaman tam şarjlı tutma dürtüsüne karşı koyun. Lityum iyon piliniz, bozulmaya başlamadan önce yalnızca çok sayıda (yaklaşık 500) şarj döngüsüne sahiptir. Bu nedenle, gerçekten bir şarja ihtiyacınız yoksa, yüzde 100’ün altına düşmesine izin verin. Ancak pilinizin sürekli olarak yüzde 0’a düşmesini engellemeye çalışın. Bunun yerine, bir sonraki eklentiden önce kısmen şarjı düşürmek, uzun süreli pil sağlığı için en iyisidir.

Pil Sağlığı bölümünde “ Optimize Edilmiş Pil Şarjı “nı açın. Bu, iPhone’unuzun şarj alışkanlıklarınızı öğrenmesini sağlar, böylece prize takılıyken aşırı şarj olmaz.

Telefonunuzu 35 °C üzerindeki sıcaklıklarda pişirmekten kaçının. Doğrudan güneş ışığından koruyarak aşırı ısınmayı önlemek en kolay yoldur. Sıcaktayken cebinize, sırt çantasına veya başka bir kapalı çantaya koyabilirsiniz.

Yazılımı güncel tutun. Bu yalnızca güvenlik için değil, Apple düzenli olarak pil iyileştirmeleri ve yeni ayarlar ekler.

Arka Plan Uygulaması Yenileme “, Posta uygulamasında otomatik e-posta kontrolleri ve konum hizmetleri gibi arka plan etkinliklerini sınırlayın. “ Ayarlar “a, ardından “ Genel “e gidin, burada “ Arka Plan Uygulaması Yenileme ” geçişini bulacaksınız. Posta ayarları için “ Posta ” konusuna bakın ve ardından “ Yeni Verileri Al ” seçeneklerini ayarlayın. Konum ayarları için bunları “ Gizlilik ” altında bulacaksınız.

Bildirimleri kapatın. Son dakika haberleri almak uygun olabilir, ancak her seferinde ana ekranınızı uyandırır ve pili tüketir. Bildirimlerinizi ayarlardan yönetebilirsiniz.

Düşük Güç Modunu açın. Bu basit seçenek hakkında daha fazla bilgi için okumaya devam edin.

iPhone’da Düşük Güç Modu Ne İşe Yarar?

Düşük Güç Modu, pil seviyeniz azaldığında pilinizi korumanıza yardımcı olur. Ama aynı zamanda tahliyeyi yavaşlatmaya da yardımcı olacaktır. Mod açıldığında, ekran parlaklığı kararır ve animasyonlar en aza indirilir ve enerji tasarrufu için arka plan etkinliği yavaşlar. AirDrop veya iCloud senkronizasyonunu kullanamayacaksınız ve Mail uygulaması arka planda e-postaları kontrol etmeye ve indirmeye devam etmeyecek.

Yoğun bir günün başlangıcında, önceden bu modu açabilirsiniz. Bunu, kontrol merkezinize bir düşük güç modu düğmesi koyarak (“Kontrol Merkezi” ve ardından “Kontrolleri Özelleştir” altındaki ayarları değiştirin) veya manuel olarak açmak için pil ayarlarına giderek yapabilirsiniz. Ayarlarda “ Pil ” altında düşük pil seçeneğini göreceksiniz.

Telefonunuz yüzde 20’ye kadar boşaldığında, enerji tasarrufunu açmak için bir bildirim açılır. Yüzde 10’da başka bir bildirim alırsınız.

iPhone Pili Nasıl Değiştirilir?

Kaybedilen bir nedense, pilinizi Apple aracılığıyla değiştirebilirsiniz. Pil Sağlığı bölümündeki mesajda “Pilinizin sağlığı önemli ölçüde bozuldu” yazıyorsa, pili değiştirmenin zamanının geldiğini anlayacaksınız.

iPhone’unuz garanti kapsamı dışındaysa veya telefon sigortası için ödeme yaptığınız sürece pil ömrünü kapsayan AppleCare+ yoksa, cihazınıza bağlı olarak 400 ₺ veya 650 ₺ ödemeniz gerekir. Tek sorununuz kısa pil ömrüyse, değiştirilen pille, iPhone 6s’i kullanıyor olsanız bile yepyeni bir telefonunuz varmış gibi hissedeceksiniz.

Sadece yeni pilinize bu sefer biraz daha iyi baktığınızdan emin olun…

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım

Teknoloji, Bilim ve Sosyal Medya üzerine yaptığım araştırmalar ve edindiğim bilgiler üzerine bu konular hakkında yazılar yazmaktayım.

Yazarın Profili

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir