Nasıl Yapılır?

Windows 10’da Dosyaları Silmede Geri Dönüşüm Kutusunu Atlama

Windows 10 normalde sildiğiniz dosyaları Geri Dönüşüm Kutusu 'na gönderir.

Windows 10 normalde sildiğiniz dosyaları Geri Dönüşüm Kutusu ‘na gönderir. Siz boşaltana kadar veya bazı durumlarda Windows 10 Geri Dönüşüm Kutunuzu otomatik olarak boşaltana kadar saklanırlar . Geri Dönüşüm Kutusu’nu nasıl atlayacağınız ve dosyaları hemen nasıl sileceğiniz aşağıda açıklanmıştır.

Bu yöntem mutlaka dosyaları “kalıcı olarak silmez”. Silinmiş dosyalarınız yine de kurtarılabilir , özellikle de yarı iletken sürücü değil mekanik bir sabit sürücü kullanıyorsanız. Tüm dosyalarınızı korumak için şifreleme kullanmanızı öneririz.Tam disk şifrelemeyle, kullanıcılar silinen dosyalarınızı şifrelemeyi atlamadan kurtaramaz.

Bir veya Daha Fazla Dosyayı Hemen Silme

Bir dosyayı, klasörü veya birden çok dosya ve klasörü hemen silmek için Dosya Gezgini’nde seçin ve klavyenizde Shift + Delete tuşlarına basın.

Ayrıca dosyaları sağ tıklayabilir, Shift tuşunu basılı tutabilir ve içerik menüsündeki “Sil” seçeneğini tıklayabilirsiniz.

Geri Dönüşüm Kutusunu Her Zaman Atlama

Ayrıca Windows’a gelecekte Geri Dönüşüm Kutusu’nu kullanmayı bırakmasını söyleyebilirsiniz. Bunu yapmak için, “Geri Dönüşüm Kutusu” simgesine sağ tıklayın ve “Özellikler” i seçin.

 

“Dosyaları Geri Dönüşüm Kutusu’na taşıma. Silindiğinde dosyaları hemen kaldırın. ” burada seçenek.

Windows’un farklı sürücüler için farklı Geri Dönüşüm Kutusu ayarları kullandığını unutmayın. Örneğin, C: sürücüsündeki bir dosyayı silerseniz, C: sürücüsündeki Geri Dönüşüm Kutusu’na gider. D: sürücüsündeki bir dosyayı silerseniz, D: sürücüsündeki Geri Dönüşüm Kutusu’na gider.

Dolayısıyla, birden fazla sürücünüz varsa, buradaki listeden hepsini seçmeniz ve değiştirmek istediğiniz her sürücünün ayarını değiştirmeniz gerekir.

 

Ayarlarınızı kaydetmek için “Tamam” ı tıklayın.

Dikkat : İleride sileceğiniz dosyalar, tıpkı Shift + Delete seçeneğini kullanmış gibi hemen silinecektir. Bazı dosyalar seçiliyken yanlışlıkla Delete tuşuna basarsanız, hemen kaybolurlar ve dosyaları geri alamazsınız.

Bu nedenle, “Silme onay iletişim kutusunu görüntüle” seçeneğini etkinleştirmek isteyebilirsiniz. Dosyaları her sildiğinizde seçiminizi onaylamanız istenir.

 

Etiketler

Ahmet Deniz

Yerli ve yabancı kaynaklardan okuduğum haberleri hızlı ve güncel biçimde aktarmak için buradayım.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kapalı
Kapalı