1. Anasayfa
  2. Teknoloji Haberleri

Chrome Tam Teşekküllü Bir Şifre Yöneticisine Dönüşüyor

Chrome Tam Teşekküllü Bir Şifre Yöneticisine Dönüşüyor
0

Chrome genellikle özel bir şifre yöneticisinde bulmayı beklediğiniz bir özellikle kullanıcılarıyla karşılaşacak.

Tüm modern web tarayıcıları gibi Chrome da kullanıcı adlarını ve şifreleri sizin için kaydedebilir ve formları otomatik olarak doldurarak her seferinde tam olarak yazmanızı gerektirmeden kolaylık sağlar. Yine de mükemmel değildir. Şu ana kadar bir hesap şifresini her güncellediğinizde, gerekli değişiklikleri yapmak için Google hesabınıza giriş yapmanız gerekir.

Bu oldukça küçük bir dezavantaj gibi görünebilir, ancak en iyi uygulamayı takip ediyorsanız ve şifrelerinizi düzenli olarak güncelliyorsanız, bu gerçek bir sıkıntı olabilir. Bununla birlikte, 9to5Google’ın bildirdiği gibi, yeni yayınlanan bir kod değişikliği, Chrome’daki girişlerinizin yönetilmesinin çok daha kolay olduğunu gösteriyor.

Birçok yeni özellik gibi, seçenek önce chrome: // flags sayfasını ziyaret ederek bir bayrak ikonu olarak görünecek ve etkinleştirebileceksiniz. Seçenek henüz orada değil, ancak geldiğinde EditPasswordInDesktopSettings olarak adlandırılacak. Test için ne zaman kullanılabilir olduğunu size bildirebilmek için takipteyiz.

Yeni, daha güvenli bir Chrome mu?

Chrome, uygun bir şifre yöneticisini değiştirmeye hazır değildir (örneğin, hesaplarınız için yeni, güvenli şifreler oluşturmaz veya hassas belgeler için dijital bir kasa sağlamaz), ancak oraya ulaşır.

Chrome Tam Teşekküllü Bir Şifre Yöneticisine Dönüşüyor

Geçen yıl Aralık ayında Google, kaydedilen şifrelerinizden birinin veri ihlaline neden olup olmadığını bildiren yeni bir araç tanıttı. Güvenliği ihlal edilmiş bir hesaba giriş yapmaya çalışırsanız, tarayıcı sizi sorun konusunda uyarır ve şifrenizi mümkün olan en kısa sürede değiştirmenizi önerir.

Google’ın şifre yönetimini daha da ileri götürüp götürmediğini, belki de Firefox Lockwise şifre yöneticisi doğrudan tarayıcıya yerleşik olan Mozilla‘nın izinden gidip gelmediğini görmek ilginç olacaktır.

Diğer tarayıcı tabanlı şifre araçlarının aksine, Lockwise giriş bilgilerinizi diğer uygulamalarda kullanmanıza izin verir ve biyometrik doğrulama kullanılarak erişilebilir. Ayrıca, ekstra rahatlık için belirli bir hareketsizlik süresinden sonra oturumunuzu kapatan bir zamanlayıcıya sahiptir. Chrome da aynısını yapabilseydi, tarayıcı için büyük bir nimet olurdu.

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım

Teknoloji, Bilim ve Sosyal Medya üzerine yaptığım araştırmalar ve edindiğim bilgiler üzerine bu konular hakkında yazılar yazmaktayım.

Yazarın Profili

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir