1. Anasayfa
  2. Haber

Koronavirüs İle Savaşmada Teknolojik Hamle

Koronavirüs İle Savaşmada Teknolojik Hamle
0

Son verilere göre dünyada total olarak 255.000 kişiye ulaşan ve ülkemizde ise alınan sıkı tedbirler dolayısıyla 947 kişide görülen koronavirüs salgını tüm dünyada en çok konuşulan konuların başında geliyor. Bu salgının tüm dünyada hızla yayılması ve etkisini arttırması ise ülkeleri endişelendirip sıkı tedbirler almaya zorluyor. Çeşitli ülkelerde sokağa çıkma yasağı uygulanırken bütün ülkelerde ise üst düzey yetkililer sokağa çıkmayın çağrısında bulunuyor.

Sokağa çıkma yasağının bulunduğu ülkelerde ise halk umudunu kaybetmiş değil. Koronavirüs ‘ün yarattığı tüm olumsuzluğa rağmen evlerinin balkonlarından hep beraber ritim tutup şarkı söyleyebilecek kadar moralleri yerinde. Bu insanların birçoğu bu kurallara uyarken, kurallara uymayıp evinden dışarı çıkanları da görmek mümkün.  Bu yüzden de ülkeler salgının daha da ilerlemesini azaltmak ve istatiksel verilere daha da hakim olmak amacıyla dev sosyal platformlarla görüşmeye başladı. Bu görüşmelerin amacı ise insanların konum bilgilerine erişerek ne kadar dışarıda vakit geçirdikleri ve sosyal mesafeye ne ölçüde dikkat ettikleridir.


ABD, Facebook ve Google İle Görüşmelerini Sürdürüyor

ABD hükümeti Google ve Facebook ile görüşmelerine devam ediyor. Bunun amacı ise insanların konum verilerine erişebilmek ve sosyal mesafeye ne kadar dikkat ettiklerini anlayabilmek. Ayrıca bu şirketlere yardımcı olan birçok sağlık kuruluşuyla da temaslar devam ediyor. Eğer çalışmalar istenildiği gibi sonuç verirse salgının yayıldığı yerlerde harita üzerinde incelenebilecek.


Kişisel Veriler Açığa mı Çıkacak?

ABD insanların sosyal mesafeye ne ölçüde uyduklarını sürekli olarak izleyebilecek. Bu da kişisel verilerin gizliliğini ihlal mi ettiği düşüncesiyle insanları tedirgin ediyor.  Bu konuda çözüm ise verilerin anonim olarak paylaşılması. Ama Facebook’un önceki yıllarda kişisel veriler konusunda sıkıntıları olmuştu. Bu sistem daha öncede kullanılmıştı. Bu veriler dünya genelinde 125 kuruluş tarafından kullanılıyordu. Bu sistem daha önce California yangınlarını izlemek ve kolera salgınında harita üzerinden inceleme yapabilmek için kullanılmıştı.


Koronavirüs İçin Google Çalışmalarına Hız Kesmeden Devam Ediyor

Google şu anda koronavirüsüne konum bilgilerinin nasıl yararlı olacağı konusunda çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Google yaptığı açıklamada Google Haritalarda ki trafik modellerini belirttikleri gibi sosyal mesafenin belirlenmesini de ayarlayabileceklerini söyledi. Ve yapılan açıklamaya göre bu çalışma gizlilik protokollerine uymakta ve insanların kişisel verileri hakkında bilgileri de içermemektedir.

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım
İlginizi Çekebilir

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir