1. Anasayfa
  2. Teknoloji

Mobil Veri Kullanımını Azaltmanın Kolay Yolları

Mobil Veri Kullanımını Azaltmanın Kolay Yolları
Veri Kullanımını Azaltmanın Yolları
1

Dünyanın bilgisinin zenginliğine elimizin avuçlarından yani telefonumuzdan erişebiliriz, ya da sadece Netflix‘i izleyebiliriz.Ancak bunu bir WiFi bağlantısından uzakta yaparsanız, size maliyeti olacaktır.

Mobil servis operatörleri para kazanmak isteyen şirketler olduğundan, aylık veri limitinizi aşarsanız veya hizmetinizi boğarsanız, kapsama alanı olmadan da çok fazla para ödeyebilirseniz, sizden ekstra ücret talep edebilirler.

Neyse ki, bunun çözümleri var. Telefonunuzun ayarları ile uğraşmak ve verileri nasıl kullandığınızla ilgili biraz daha akıllı olmak sayesinde, sınırınızı aşmaktan kaçınabilirsiniz.

Veri ayarlarınızı tanıyın.

Herhangi bir sorunu çözmenin ilk adımı doğru olarak teşhis etmek. Mobil veri kullanımınız aşırı derecede yüksekse, hangi uygulamaların suçlu olduğunu bulmanız ve buna göre davranmanız gerekir.

İPhone‘da, Ayarlar uygulamasını açın ve Hücresel bölümüne dokunun. Yönlendirdiğimiz bölüme ulaştığınızda, mevcut fatura döneminde ne kadar veri kullandığınızı ve daha da önemlisi her bir uygulamanın ne kadar veri kullandığını ayrıntılı bir şekilde görebilirsiniz.

YouTube, Spotify ve Twitter gibi şeyler, dikkatli olmazsanız veri ödeneğinizde yiyebilecek popüler uygulamaların örnekleridir. Devam edin ve bu şekilde gideceğinizi düşünüyorsanız, bu uygulamalar için verileri kapatın. Android’de, aynı bilgileri Ayarlar uygulamasının Ağ ve İnternet alanında bulabilirsiniz.

Veri Kullanımını Azaltmanın Yolları

Verileri uygulama bazında kapatmanın yanı sıra, veri kullanımını pasif bir şekilde azaltmak için atabileceğiniz başka adımlar vardır. Hem iOS hem de Android‘de, telefonunuza WiFi ağlarından uzaktayken arka planda uygulamaların otomatik olarak yenilenmesini durdurmasını söyleyebilirsiniz.

Arka Plan Uygulaması Yenilemesi , iOS Ayarları uygulamasının Genel alanında bulunabilir. Android’de, her uygulamanın ne kadar veri kullandığını gösteren aynı menüde arka plan veri kullanımını kapatabilirsiniz. Android kullanıcıları, burada daha ayrıntılı olarak açıklanan Auto-Sync’i de kapatabilir.

WiFi yardımı veya Uyarlanabilir WiFi kullanarak tasarruf edin.

Hem Android hem de iOS, mobil internet deneyiminizi çok daha pürüzsüz hale getirebilecek seçeneklere sahiptir, ancak aynı zamanda verileri de yiyebilirler. İOS’ta, Wi-Fi Yardımcısı. Android’de, Uyarlanabilir Wi-Fi. Her iki durumda da, eğer her ay çok fazla veri kullanıyorsanız kapatmayı düşünmeniz gereken bir şey.

İOS’ta Hücresel ayarlar menüsüne gidin ve uygulama listesini ve kişisel veri kullanımlarını aşağı doğru kaydırın. Wi-Fi Assist’in geçişi tam orada olmalı. Kapatın; telefonunuz WiFi sinyalikesildiğinde, artık otomatik olarak hücresel verilere geçmeyecektir.

Ayrıca iCloud Drive veri kullanımını da kapatabilirsiniz.

Aynı ayar Android telefonlarda bulunabilir Bağlantılar alanında Ayarlar WiFi ayarlarına gidin, gelişmiş ayarlar menüsünü bulmak için köşedeki üç noktaya dokunun ve ardından “Mobil verilere geç” yazan seçeneği kapatın.

Bu, veri kullanımınızda büyük bir engel oluşturmayabilir, ancak yardımcı olabilir.

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım

Teknoloji, Bilim ve Sosyal Medya üzerine yaptığım araştırmalar ve edindiğim bilgiler üzerine bu konular hakkında yazılar yazmaktayım.

Yazarın Profili

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir