Bildirimler
  • Bildiriminiz bulunmamaktadır.
  1. Anasayfa
  2. Haber

Google, Huawei ’nin Android Desteğini Askıya Aldı

Google, Huawei ’nin Android Desteğini Askıya Aldı
Huawei Android Lisansı
0

Huawei, Trump yönetiminin fiilen yasaklanmasının ardından ciddi bir sorunla karşı karşıya kaldı , durum çok daha kötüleşebilir. Reuters kaynakları , Google’ın, akıllı telefon işlerinin çoğunu Çin dışında kalan bir  tescilli donanım ve yazılım aktarımı gerektiren Huawei ile olan işlemlerini askıya aldığını iddia ediyor.

konunun İçeriğine göre, Android Açık Kaynak Projesi’nin ötesindeki gelecekteki işletim sistemi güncellemelerine erişimi kaybediyor ve yeni çıkacak olan telefonların Google Play Store ve Gmail gibi resmi uygulamalar olmadan devam etmesi gerekecek.

Kaynak, şirketin hala hangi servislerin gittiğini araştırıyorAncak Google, Android ve hizmetler için tüm teknik desteği ve işbirliğini kesebilir.

Google’dan yorum yapmasını istedik.  Huawei’nin mobil çabalarına ciddi bir darbe olacaktır. Bu, şirketin Çin işini çok fazla etkilememesine rağmen (ülkedeki Google uygulamalarını kullanamaz), P30 Pro gibi cihazlarla rekabet edebilmek için Google uygulamalarına erişimine bağlıdır . ABD kara listesinin devam ettiği sürece, Huawei, tamamen işlevsel telefonlar sunmak için üçüncü taraf uygulamalarına ve hizmetlerine güvenmek zorunda kalabilir ve müşterilerin değişime açık olacağının garantisi yoktur.

Güncelleme 5/19 17:15 ET: Google’ın Huawei ile etkileşime girmesini gerektirmediklerinden Google Play Hizmetleri ve uygulamaları için güncellemeler devam edecek. Ancak işletim sistemi ve güvenlik güncellemeleri kesinlikle sınırsız.

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım
İlginizi Çekebilir

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir