1. Anasayfa
  2. Uygulamalar

WhatsApp Çok Yakında Yeni Özellikler ve Araçları Kullanıcılarına Sunuyor

WhatsApp Çok Yakında Yeni Özellikler ve Araçları Kullanıcılarına Sunuyor
1

WhatsApp için yoğun bir ay olan Şubat ayında uygulamanın uzun zamandır beklenen karanlık modu geldi, Paul Simon’un Sessizlik Sesi’nin nadir bir kaydının sesleriyle izlenen bir yanaktaki dil videosu eşlik etti. Bu, ortalama bir başarı değildi. 1,5 milyar tarafından kullanılan bir uygulama için yeni bir görünüm yaratmak aylarca sürdü ve kullanıcılar tantanada haklı çıktı. Ancak geliştiricilerin yakında ellerinde çok daha büyük bir zorluk vardı, koronavirüs krizi.

Dünyanın dört bir yanındaki fiziksel temasın yasaklanmasıyla, geliştiriciler, iletişimde kalma hizmetlerine bağlı olarak milyonlarca kullanıcının taleplerini karşılamak için hızlı hareket etmek zorunda kaldı. Animasyonlu çıkartmalar gibi özellikler arka plana itilmiş gibi görünüyordu. Bu düşüşün ardından video görüşmeleri ön plana çıktı.

Bir WhatsApp sözcüsü yaptığı bir röportajda verdiği cevapta, “COVID-19 salgını boyunca WhatsApp’ta sesli ve görüntülü arama kullanımının önemli ölçüde arttığını gördük.” dedi.

“Daha büyük ailelerin ve arkadaş gruplarının bu zor zamanda, özel aramalarının uçtan uca şifreleme ile korunduğunu bilerek güvende olmalarına yardımcı olmak için sekiz katılımcıya sesli ve görüntülü arama yaptık.”

Messenger Odaları

WhatsApp’ın görüntülü sohbet hizmeti, Facebook‘un yeni yayınlanan Messenger Odalarının entegrasyonu ile çok daha fazla destek alacak. Adından da anlaşılacağı gibi, odalar ilk olarak Facebook Messenger‘ın bir parçası olarak piyasaya sürüldü. Ancak şirket WhatsApp, Instagram ve Portal cihazları da dahil olmak üzere diğer uygulamalara ve ürünlere de entegre oluyor.

Odalar, WhatsApp’ın görüntülü sohbetlerinden çeşitli şekillerde farklıdır ve 50 kişiye kadar bir görüşmeye geçici bir şekilde girip çıkabilmenizi sağlar. Zoom veya Google Meet’da olduğu gibi, belirli bir zamanda bir toplantı planlamak yerine, sadece bir oda açabilirsiniz ve arkadaşlarınız bir toplantı odasından veya telefon görüşmesinden ziyade bir salon gibi bırakabilirler.

WhatsApp Yeni Özellikler
Masaüstündeki Messenger Odaları. Resim Kredisi Facebook

Messenger Rooms ürün müdürü Tiffany Dohzen, yeni uygulamayı yapma deneyiminden ve onu Zoom, Skype ve Google Meet gibi araçlardan ayıran şeyden bahsetti. Facebook’un bir süredir görüntülü sohbete daha fazla genişlemenin yollarını araştırırken, koronavirüs pandemisinin gelişmeyi gerçekten başlattığı şey olduğunu açıkladı.

“Bir ürün olarak oda fikri, son birkaç ay içinde kendiliğinden katılabileceğiniz ve hangout yapabileceğiniz bir ürün için artan ihtiyaçları fark ettiğimizde ortaya çıktı” dedi.

Hareketli ve Animasyonlu Arka Planlar

“Ayrıca çok sayıda ortak çalışma özelliği, mobil uygulamalarda harika efektler ve aydınlatma ve arka plan gibi yeni özellikler ekledik. Arka planlar gerçekten harika. Bazıları animasyonlu, onları hareket ettirebilirsiniz. ”

Çıkartmalar, Şifreli Yedeklemeler ve Daha Fazlası

Peki yolda başka neler var? Daha önce bahsedilen animasyon çıkartmaları, WABetaInfo’daki her zaman uyanık yazarlar tarafından bulundukları Nisan ayından bu yana görülmedi, ancak işler bu yıl içinde ‘yeniden normale döndükten sonra hala iyi bir gelişme gösterebilirler.’.

WhatsApp Yeni Özellikler
Artık sekiz kişiye kadar standart WhatsApp görüntülü sohbete katılabilir. Resim Kredisi WhatsApp

Yeni otomatik indirme kuralları çok kullanışlı bir ek gibi görünüyor. Bunlar uygulandığında, sık yönlendirilen görüntülerin, videoların ve belgelerin otomatik olarak indirilmesini önleyerek telefonunuzun değerli depolama alanından tasarruf etmelerini sağlar.

Şifrelenmiş yedeklemeler ve QR kodlarının her ikisi de son beta sürümünde göründüğü için, işletme kullanıcılarının da dikkat çekmesi muhtemeldir . Bu uygulandıktan sonra, iPhone kullanıcılarının yedeklerinin iCloud’da şifrelenip şifrelenmeyeceğini seçmelerine ve yedeklerin kurtarılması için gereken bir parola belirlemesine olanak tanır. İşletmeler ayrıca, ekranda görüntülenen taranmış bir kod aracılığıyla iletişim bilgilerini müşterilerle paylaşabilir.

Ancak, görüntülü konferans ve sohbet araçlarına olan talebin devam etmesi, Messenger Odaları kısayollarının WhatsApp’a ulaşacak bir sonraki büyük özellik olacağı anlaşılıyor.

Dohzen “Şu anda dünya çapında Messenger aracılığıyla dağıtılıyor,” diye açıkladı. Gelecek olan güncellemeler için henüz özel bir tarih olmadığını da dile getirdi.

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım

Teknoloji, Bilim ve Sosyal Medya üzerine yaptığım araştırmalar ve edindiğim bilgiler üzerine bu konular hakkında yazılar yazmaktayım.

Yazarın Profili
İlginizi Çekebilir

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir