1. Anasayfa
  2. Haber

Coronavirüs ‘ünün Teknoloji Üzerindeki Olumsuz Etkileri

Coronavirüs ‘ünün Teknoloji Üzerindeki Olumsuz Etkileri
1

Dünya üzerinde Coronavirüs olarak da bilinen COVID-19 virüsü dünya çapında 170.000 kişiyi etkilemiş durumda. Bu insanlar arasında ise 6500 kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu. Hız kesmeden yayılan bu virüse bilim adamları ise çare bulmaya çalışıyor. Ülkeler ise sıkı tedbirler alarak üzerlerine düşen görevi yapıyor ve bir felaketin önüne geçilmesi için çabalıyor. Fakat bu alınan önlemleri de Dünya üzerinde birçok şeye olumsuz etkisi oldu. Bunlardan en çok etkilenen sektörlerden biri ise teknoloji.

[box type=”info” align=”” class=”” width=””]Büyük firmaların en önemli ayları olan bahar ayları onlara zehir oldu.[/box]

Bahar ayları dev firmaların en yoğun geçen aylarıdır. Bunun nedeni ise firmaların konferanslarını, ürün lansmanlarını ve çeşitli etkinliklerini yaptığı aylardır. Virüsün ise en hızlı yayıldığı ay bu aylar olduğu için dev firmalar bu tip salgınların önüne geçebilmek için etkinliklerini erteleme kararı aldı. Firmaların bu kararı üzerinde ABD’de yapılan çağrının etkili olduğu düşünülüyor. İptal edilen etkinlikler arasında çok önemli etkinlikler de bulunmakta.  Bunların arasında IBM tarafından düzenlenen yazılımcı zirvesi de bulunmakta.

[box type=”info” align=”” class=”” width=””]Uzaktan çalışma sistemine geçilmeye başlandı.[/box]

ABD’de yayınlanan bildirgeye göre Coronavirüs önlemi almak adına firmaların uzaktan çalışma sistemine geçmesinin uygun olacağı öngörüldü. Yapılan bu çağrıdan sonra Apple, Twitter ve Google bu sisteme yavaş yavaş geçmeye başladı. Bazı firmalar ise çalışanlarının yurt içi ve yurt dışı seyahatlerini yasakladı.

[box type=”info” align=”” class=”” width=””]Apple’ın yayınladığı haberde yatırımcılar ve müşteriler uyarıldı.[/box]

Üretiminin önemli ve büyük çoğunluğunu Çin’de devam ettiren Apple’da virüs dolayısıyla üretimin azalabileceği konusunda yatırımcılarını uyardı. Şirketin Çin’de bulunan fabrikalarında üretim hala devam ediyor olmasına rağmen virüs hız kesmeden yayılmaya devam ederse üretimin durabileceğini belirtti.

[box type=”info” align=”” class=”” width=””]Otomotiv sektörü de yavaşladı.[/box]

Virüsün dünya üzerinde Çinden sonra en çok sıkıntı çektirdiği ülke olan İtalya’dayız. Dünya devlerinden olan Fiat’da üretim durma noktasına geldi. Firma virüs dolaysıyla fabrikalarında üretime bir süre ara verdi.

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım
İlginizi Çekebilir

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar (1)

  1. Mart 16, 2020

    Bu virüs bizlere çok öğretecek ve değiştirecek. Kötü sonuçlar yanında İyi yönlerimizde belki gelişecek gözüküyor. Uzaktan konu ve gelişmeler artacak. 3D Yazıcılar WiFi gibi yollar ile uzaktan 3dnesne Baskısı da gerçekleştiriyor

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir