1. Anasayfa
  2. Nasıl Yapılır?

Facebook Hesabı Nasıl Silinir?

Facebook Hesabı Nasıl Silinir?
Facebook Hesabı Nasıl Silinir?
1

Facebook hesabınızı silmek çok zor bir önlemdir, ancak devam etmeye karar verdiyseniz, bu oldukça basit bir işlemdir.

Facebook anlaşılır bir şekilde verilerinizin yayınlanmasına izin vermek istemiyor. Muhtemelen hesap ayarlarınız arasında araştırma yaparak zaman geçirdiyseniz fark etmişsinizdir. Ancak, biraz çaba sarf ederek kişisel verilerinizi yedekleyebilir, ardından kendinizi sosyal medya sitesinden tamamen silebilirsiniz.

Hesabınızı silmeden önce, arkadaşlarınızın ve ailenizin önceden bildiğinden emin olun ve artık Gruplar ve Messenger uygulamasına erişiminiz olmadığında sizinle irtibata geçmenin alternatif bir yolunu bulun. Ayrıca arkadaş listenizi gözden geçirin ve önemli doğum günlerini, yıl dönümlerini ve yaklaşan etkinlikleri not edin. Son olarak, tüm verilerinizi indirmeyi unutmayın; böylece hesabınızı silerken yüklediğiniz fotoğraf ve videoları kaybetmezsiniz (nasıl yapılacağını öğrenmek için okumaya devam edin).

Eğer kararınızı vermişseniz ve tamamen Facebook’dan silinmeye hazırsanız, size Facebook’u nasıl sileceğinizi göstereceğiz.


Facebook verilerinizi indirin

Facebook’u bir süredir kullanıyorsanız, sunucularına kaydedilmiş yüzlerce fotoğraf ve video, binlerce yazı ve yorumunuz olabilir. Facebook ayrıca giriş yaptığınız yerler, reklamlara tıkladığınız tarihler ve saatler ile hesap durum geçmişiniz hakkındaki bilgileri de saklar.

Facebook’u silmeden önce, Facebook başlık çubuğundaki aşağı oku tıklatarak, ‘Ayarlar’ı seçerek ve’ Facebook verilerinizin bir kopyasını indir’i tıklayarak tüm bunların bir kopyasını kaydedin. Hesabınız silindikten sonra maalesef buna ulaşamazsınız.

Facebook Hesabı Nasıl Silinir?
Facebook Hesabı Nasıl Silinir?

Fotoğraflarınızı ve yayınlarınızı silin

Facebook hesabınızı sildikten sonra, tüm yayınlarınızın ve fotoğraflarınızın kaldırılması 90 gün sürebilir. Kafanızın bu yayınlarda kalmasını istemiyorsanız, önce her şeyi kendiniz silerek bir işlem başlatın.

Social Book Post Manager, bir kerede birden fazla Facebook gönderisini silmenizi sağlayan Chrome için bir eklentidir. Yukarıdaki talimatları kullanarak verilerinizi yedekleyin, ardından eklentiyi yükleyin, Facebook Etkinlik Günlüğünüze gidin ve belirli bir filtre seçin (‘etiketlendiğiniz gönderiler, yaptığınız yorumlar’ gibi).

Ardından, Social Book Post Manager simgesine tıklayın ve belirli bir metin dizesini ve / veya tarih aralığını arayın. Kriterlerinizle eşleşen mesajlar sarı renkte vurgulanacak ve ‘Sil’ düğmesine tıklamak silinecek tüm veriler için yeterli olacaktır. Silme işlemi tamamlandıktan sonra kaybettiğiniz hiçbir veriyi geri yüklemenin yolu yoktur.

İyiliğin için Facebook’u sil

Facebook’u kişisel tarihinin yıllıklarına yasaklamaya hazır mısın? Tüm verilerinizi yedekledikten sonra, Facebook’un hesap silme sayfasını ziyaret edin (Facebook bunu yapmanıza izin vermez, bu nedenle ayarlar menüsünden kolayca erişilemez) ve “Hesabımı sil” seçeneğini seçin

Facebook’un sunucularından her şeyin silinmesi 90 gün sürebilir, ancak düğmeyi tıkladığınız andan itibaren erişilemez.

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım

Teknoloji, Bilim ve Sosyal Medya üzerine yaptığım araştırmalar ve edindiğim bilgiler üzerine bu konular hakkında yazılar yazmaktayım.

Yazarın Profili
İlginizi Çekebilir

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar (1)

  1. Öneriler için teşekkürler editor

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir