Bildirimler
  • Bildiriminiz bulunmamaktadır.
  1. Anasayfa
  2. Haber

Facebook Messenger 2019’da daha hızlı, daha hafif ve daha güvenli hale geliyor.

Facebook Messenger 2019’da daha hızlı, daha hafif ve daha güvenli hale geliyor.
0

Facebook Messenger, son birkaç ay içinde birçok değişiklik gerçekleştirdi. Messenger ile ,bir fotoğraf göndermek ve görüntülü arama başlatmak için kolay oldu. Aynı zamanda karanlık mod , dişli yanıtlar ve on dakikalık bir gönderme penceresi tanıttı . Facebook’un yıllık geliştirici konferansı   2019’da Messenger’da daha fazla değişiklik olacağını açıkladı. Yeni özellikler arasında daha hafif bir uygulama, yakın arkadaşlara ve aileye yönelik özel bir alan, bir “parti izle” özelliği, bir masaüstü uygulama ve uçtan uca şifreleme.

 

 

İlk büyük değişiklik Messenger’ın öncekinden daha hızlı ve daha hafif olması. Yeni Messenger uygulamasının ne kadar hızlı olduğunu vurgulamak için, Facebook ona “LightSpeed” adlı bir iç ad verdi. Sözde iki saniyeden daha kısa bir süre içinde piyasaya sürüleceği ve mevcut yinelemeden yaklaşık 70 MB daha az olan 30 MB’dan az olması bekleniyor. Bu, sadece bir yıl önce olan ağır, şişirilmiş Messenger’dan uzak bir çığlık.

Bir diğer yeni özellik ise, Messenger uygulamasında yakın arkadaşlarınız ve aileniz için ayrılmış bir alandır. Hikayelerden birbirleriyle paylaştığınız özel görüntülere ve videolara kadar her şeyi içerir. Bunun henüz neye benzeyeceği belli değil, ancak bu ana Facebook uygulamasında ve Instagram Hikayelerinde zaten var olan Arkadaşlarını Kapat özelliğine biraz benziyor .

Video, Facebook için bir başka büyüme alanı. Şirkete göre, her ay Messenger’da yaklaşık 410 milyon kişi görüntülü sohbet kullanıyor ve Facebook’ta video izleyerek günde yaklaşık iki milyar dakika harcıyor. Bu nedenle, Facebook’un Messenger’da geçen yıl içsel bir testle ima edilen “parti izleme” tarzı bir özellik sunarak bu ikisini birleştirmeye çalışması mantıklı . Bu, sizin ve arkadaşlarınızın Facebook’ta aynı anda hem grup metninde hem de grup görüntülü sohbette yapılabilecek videoları keşfetmelerini ve izlemelerini sağlar.

Facebook’un bunu daha önce hiç tanımadığı düşünülemez, ancak şirketin bu yıl piyasaya sürmeyi umduğu bir ürün daha bir masaüstü Messenger uygulaması. Hem Windows hem de MacOS için geçerli olacak ve tarayıcı sürümünün yapabileceği her şeyi yapabilecek. Şirkete göre, masaüstü uygulaması, grup aramaları, çoklu görevler ve daha fazlası gibi telefonunuzdakilerle aynı özelliklere sahip olacak.

Facebook sonunda Messenger’ın varsayılan olarak uçtan uca şifreleme yapmasını sağlayacağını söyledi. Bu, birkaç ay önce CEO Mark Zuckerberg’in mesajına paralel olarak geldi ve Facebook, büyük ölçüde şirketi son zamanlarda rahatsız eden güvenlik ihlalleri ve veri toplama skandallarının yol açtığı “gizlilik odaklı” bir tadilattan geçecek.

Düzenli tüketicilerin yanı sıra, Facebook Messenger’da da çok fazla iş kullanıcısı var. Şirkete göre, Messenger’da çoğu müşterisiyle iletişim kurmak için kullanan 40 milyondan fazla aktif işletme var. Messenger’daki işletmeler için yaklaşmakta olan yeni özelliklerden biri, müşterilerin randevularını kolayca planlayabilmeleri, değiştirebilmeleri veya iptal edebilmeleri için işletmenin dahili takvimine bağlanacak bir randevu rezervasyon sistemidir.

Facebook, yeni Messenger’ın ne zaman başlayacağı konusunda gerçek bir tarih vermedi, ancak çok yakında görünüyor. Bu özelliklerin tümü şu anda test aşamasındadır ve bir sonraki gelmeden önce bir uygulama mağazasına ulaşacağını umuyoruz.

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir