1. Anasayfa
  2. Mobil & PC

YouTube Videoları Nasıl Ücretsiz İndirilir?

YouTube Videoları Nasıl Ücretsiz İndirilir?
17

YouTube’dan video indirmek, İnternet bağlantısı olmadan indirdiğiniz videoları izleyebileceğiniz anlamına gelir. Bu sayede, Mobil Ağ veya Wi-Fi kullanmadan yolculuk sırasında uçakta, trende, otobüste zaman geçirmek için idealdir.

YouTube ve diğer video barındırma sitelerinin videolarını indirmek şaşırtıcı derecede kolay ve bunu ücretsiz yapabilirsiniz. YouTube’un kendisi, videoları (hem masaüstü hem de mobil) indirmek için bazı araçlar sağlar. Ayrıca, işi yapabilecek üçüncü taraf araçlar da vardır. Nasıl olduğunu öğrenmek için okumaya devam edin.

YouTube videolarını indirmek yasal mı?

YouTube videolarını indirmek için üçüncü taraf uygulamalarını kullanmak, Youtube’un hizmet şartlarına aykırıdır (Hizmet şartlarına buraya tıklayarak bakabilirsiniz). Bu, videoları yalnızca sunucularından doğrudan aktarabileceğinizi belirtir. YouTube videolarını indirmek, video sahibinden izin alınmadıkça telif hakkı ihlaline yol açar.


YouTube videoları bir PC’ye nasıl indirilir?

Tabiki 4K Video Downloader ile üstelik kullanımı kolay ve ücretsiz bir YouTube video indiricisidir.

1. 4K Video İndiricisini Edinin

Yazılımdan Görüntü

YouTube videolarını bir Ubuntu, Window ve macOS‘a indirmeye, 4K Video Downloader’ı PC’nize uygun olan formatta indirip kurarak başlayın. Buraya tıklayarak indirme sayfasına gidebilirsiniz. Basit kurulumu sayesinde dakikalar içerisinde kurulum işlemi biter. Bu çok yönlü yazılım tamamen ücretsizdir ve tüm oynatma listelerinin yanı sıra 360 derece ve 3D videolar da indirebilirsiniz. Evet baya iddalı bir uygulama.

2. Video URL’sini kopyalayıp yapıştırın

Web tarayıcınızı açın, YouTube’dan indirmek istediğiniz videoyu bulun ve URL’sini adres çubuğundan kopyalayın. Ardından 4K Video Downloader’a dönün ve sol üstteki ‘Bağlantıyı Yapıştır’ düğmesine tıklayın.

Yazılım video hakkında bilgi alacak ve size 4K da dahil bir dizi kalite seçeneği sunacaktır. Bunlar orijinal videonun kalitesine bağlı olarak değişecektir, ancak yazılım YouTube videoları 4K olarak yayınlanmışsa 4K kalitede indirme gerçekleştirebilir.

3. Kalite ve formatı seçin

4K Video Downloader, tüm YouTube videolarını ve sadece ses olarak da indirmenizi sağlar. Soldaki açılır menüyü kullanarak tercih ettiğiniz seçimi seçin, sonra sağdaki menüyü kullanarak bir format seçin. MP4’ü videolarımız için tercih ediyoruz çünkü iyi bir kalite ve dosya boyutu dengesi sağlıyor ve temel olarak her cihazda oynatılacak düzeyde.

Daha sonra kalitenizi seçin. TV’nizde veya PC’nizde videonuzu daha kaliteli seyredebilmek için, en yüksek çözünürlüğü seçmenizi öneririm, ancak bunun daha uzun süreceğini ve daha fazla yer kaplayacağını unutmayın. Ayrıca, video dosyasının ne kadar alan kapladığını soldaki tahmini dosya boyutunu gösteren kısımdan görebilirsiniz.

İndirilen videonun nereye kaydedileceğini alt kısımda ‘Gözat’ butonu kullanılarak seçebilirsiniz. Hazır olduğunuzda, ‘İndir’e tıklayın ve sabırla inmesini bekleyin.

Videoyu indirme işlemi bittikten sonra, hedef klasörde bulabilir veya 4K Video Downloader’da sağ tıklayıp ‘Oynat’ı seçerek seyredebilirsiniz. Ayarları değiştirmedikçe, videoyu kaldırmayı seçinceye kadar bu yazılımı kapatıp yeniden başlatsanız bile bu listede kalır ve listeden direk oynatabilirsiniz.

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım

Teknoloji, Bilim ve Sosyal Medya üzerine yaptığım araştırmalar ve edindiğim bilgiler üzerine bu konular hakkında yazılar yazmaktayım.

Yazarın Profili
İlginizi Çekebilir

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar (17)

Popüler Yorumlar
  1. İşinize yarayacağına sevindim. Yorumunuz için teşekkür ederim.

  2. Yazımı eğer okuduysanız Youtube'un hizmet şartlarına aykırı olduğunu belirttim. Aranan yollara alternatif sunuyorum.

Yapılan Yorumlar
  1. Youtube Go kullansak aynı işlem olmaz mı?

  2. güzel makale için teşekkürler

  3. Youtube mp4 dönüştürücü ile işlerimi hallediyorum ben:) fakat youtube dışından videolar nasıl indiriliyor onu hala öğrenemedim biliyorsanız bir yazıda anlatırsanız sevinirim:)

  4. En kolayı tarayıcı üzerinden indirmek zaten youtube video indir dedinizmi çıkıyor , bu arada teşekkürler güzel olmuş.

  5. Elinize sağlık güzel paylaşım

  6. Güzel bir paylaşım işime yarayacak

  7. Rica ederim daha bir çok kısa yol ve bilgiler ile yazılara devam edeceğim.

  8. Aslında çoğumuz bilmiyordu. Bu günden sonra işimiz daha da kolaylaşacak.

  9. Peki bunun yasal ve etik yanı ne olacak?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir