1. Anasayfa
  2. Mobil & PC

Mojang, Minecraft ’a Eğitici İçerikler Eklediğini Açıkladı

Mojang, Minecraft ’a Eğitici İçerikler Eklediğini Açıkladı
0

Koronavirüs salgını nedeniyle tüm dünyada okullar kapanırken, Microsoft Minecraft Marketplace‘e ücretsiz eğitim dünyaları içeren yeni bir kategori ekliyor. Bu eğitim listesi, sınıflarda kullanılmak üzere tasarlanmış oyunun sürümü olan Minecraft : Education Edition‘dan geliyor.

Xbox başkanı Phil Spencer, “Daha önce oyunun insanları bir araya getirmek, eğlendirmek, ilham vermek ve bize bağlanmak için benzersiz bir güce sahip olduğuna inandığımı ve bunun bu benzersiz koşullar altında daha da doğru olduğuna inanıyorum” dedi. Topluluk “Birçoğu sosyal uzaklığı uygularken arkadaşlarıyla bağlantıda kalmak için oyun oynamak istiyor. Şu anda müşterilerimizden daha önce benzeri görülmemiş bir oyun talebi görüyoruz.”

Minecraft Uzay İstasyonu

Microsoft bu koleksiyonu ailelerin “çocuklarına uzaktan öğrenme konusunda yardım etme ihtiyacında gezinme ve eğlenmek için zaman ayırarak dengeleme” konusunda yardımcı olması için yayınladı. Okul kapanışlarının ardından kalan boşluğu doldururken çocukların oynamasına izin vermek için tasarlanmıştır. Orada açıkçası beni biraz kıskanç yapan oldukça düzgün dersler var. İlk okul bilgisayarım bir BBC Micro’du, bu yüzden Uluslararası Uzay İstasyonu’nun bloklu bir versiyonunu ziyaret etmedim.

ISS hakkında bilgi edinmenin yanı sıra, çocuklar bir robotla kod yazacak, Washington DC’deki simge yapıları keşfedecek, 3D fraktallar inşa edecek ve deniz biyoloğu olmanın nasıl bir şey olduğunu öğrenecekler. Microsoft, bugün piyasadaki dersleri ücretsiz olarak yayınlıyor ve 30 Haziran’a kadar indirebileceksiniz.

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım

Teknoloji, Bilim ve Sosyal Medya üzerine yaptığım araştırmalar ve edindiğim bilgiler üzerine bu konular hakkında yazılar yazmaktayım.

Yazarın Profili

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir