1. Anasayfa
  2. Haber

BMW 530 Beygir Güce Sahip i4 Elektrikli Sedanı Tanıttı

BMW 530 Beygir Güce Sahip i4 Elektrikli Sedanı Tanıttı
0

BMW ilk tamamen elektrikli premium orta boy sedanı tamamladı. Uygun şekilde i4 adı verilen araç, şirketin beşinci nesil eDrive platformundan güç alıyor ve şirketin yaklaşmakta olan EV’lerin bir parçası. Bu araba en erken 2021’in sonunda piyasaya sürülecek.

Şu anda, BMW i4’ün 530 beygir güç üreteceğini ve kağıt üzerinde BMW’nin zorlu M3’ünden daha güçlü olduğunu söylüyor. 80 kW/h batarya ile birlikte, yaklaşık 4 saniyede 0 ila 62 mil sürat koşusu ve 125 mil hıza ulaşması bekleniyor. EPA derecelendirmelerinden farklı olan WLTP döngüsü 600 km veya 373 mil civarındadır.

İ4, ilk olarak 2020’de iX3’te satışa sunulacak olan beşinci nesil BMW eDrive‘ı ve ardından iNEXT‘i kullanıyor. BMW bu platformda yepyeni bir elektrik motoru, güç elektroniği, şarj ünitesi ve yüksek voltajlı akü bulunduğunu söylüyor. BMW’nin basın bültenine göre i4’teki akü uygulaması düz ve 550 kilo. Referans için, Tesla’daki pil Model 3, 480 kg ağırlığındadır.

BMW i4 Elektriikli Sedan
BMW i4 Elektriikli Sedan

Son tasarım da dahil olmak üzere i4 ile ilgili birçok soru var. BMW modelde kamuflaj sinyalleri ile metal levhada değişiklik olabileceğini gösteriyor. BMW’nin 4 serisi ürün dizisine nasıl gireceği ile ilgili fiyat henüz açıklanmadı. Şu anda, i4 mükemmel görünüyor, ancak satışa sunulması birkaç yıl sürecek ve bayilere çıktığı zaman manzara muhtemelen farklı görünecek.

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım

Teknoloji, Bilim ve Sosyal Medya üzerine yaptığım araştırmalar ve edindiğim bilgiler üzerine bu konular hakkında yazılar yazmaktayım.

Yazarın Profili
İlginizi Çekebilir

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir