1. Anasayfa
  2. İnceleme

Huawei FreeBuds 4i İncelemesi

Huawei FreeBuds 4i İncelemesi
0
9.0
Huawei FreeBuds 4i İncelemesi

  • Pil Ömrü 9
  • Gürültü Engelleme 10
  • Tasarımı 8
  • Ses Kalitesi 9

Gerçek kablosuz kulaklıklar, yalnızca birkaç yıl içinde olgun bir ürün kategorisi haline geldi. Düzinelerce marka bu segmentte rekabet ediyor, fiyatları aşağı çekiyor ve aktif gürültü engelleme (ANC) gibi özellikleri her zamankinden daha erişilebilir hale getiriyor. Bu markalarla aynı kulvarda yarışan bir ürün ise Huawei FreeBuds 4i ‘dir.

Huawei FreeBuds 4i, tümü 800 ₺ ‘nin altında olan ürünlere göre aktif gürültü engelleme, su geçirmezlik ve sağlam pil ömrü özelliklerine sahiptir. Ancak Huawei, bu cazip fiyatı mümkün kılmak için herhangi bir köşeyi kesti mi? Huawei FreeBuds 4i incelememizde sizlere anlatıyoruz.

Huawei FreeBuds 4i Hakkında Bilmeniz Gerekenler

FreeBuds 4i, Huawei’nin en uygun fiyatlı gerçek kablosuz kulaklıklarıdır. Normalde, “i” modeli “ana akım” modelin devamı niteliğindedir, ancak bu durumda Huawei henüz FreeBuds 4’ü açıklamamıştır.

Huawei, FreeBuds 4i’yi İngiltere’de 79 £ (~ 111 $) veya Avrupa pazarlarında 99 € (~ 119 $) Türkiye pazarında ise 680 ile 750 ₺ arasında değişen liste fiyatına siyah, beyaz veya kırmızı renk seçenekleriyle satılıyor.

FreeBuds 4i, ANC ve üç boyutta silikon kulak ucuna sahiptir, bu da onları iyi ses yalıtımı arayan kullanıcılar için uygun bir seçim haline getirir. Yine de çok sağlam değiller. Daha sportif tasarımları tercih ediyorsanız, “boyun bandı” tarzı FreeLace Pro incelemeye değer.

Huawei FreeBuds 4i ‘nin Tasarımı

FreeBuds 4i, pek göze çarpmayan AirPods benzeri bir tasarıma sahiptir. Bu, zararsız tasarımın kötü olduğu anlamına gelmez aksine hafif, şık ve rahattır.

Hem kulaklıklar hem de kasa geçen yılki FreeBuds 3i’den daha küçük. Bu hoş geldiniz değişikliğinin can sıkıcı bir dezavantajı var: Kulaklık başlıklarını şarj kutusundan çıkarmak çıldırtıcı derecede zor.

FreeBuds 4i hafif, şık ve rahattır.

Huawei FreeBuds 4i ufak tefek olabilir, ancak Huawei kulaklıkların içindeki pillerin kapasitesi önceki nesle göre %48 daha yüksek (aşağıdaki tabloda pil ömrü bölümünde daha fazlası mevcut).

Huawei FreeBuds 4i ‘nin Ses Kalitesi

FreeBuds 4i, uygun fiyatları için şaşırtıcı derecede iyi ses veriyor. Net sesi yeniden üretirler ve bas notalarının orta kademe ve tiz notaları duymayı zorlaştırdığı daha ucuz kulaklıkların yaygın hatalarından kaçınırlar.

Orta ve yüksek sesler net ve bas yüksek, ancak bunaltıcı değil. Ağır, güçlü bası tercih ediyorsanız, daha iyi seçenekler var. Genel olarak, FreeBuds 4i frekans yanıtını çok keyifli bulduk.

Sesi, önceki FreeBuds 3i modeline göre biraz daha iyi olan 4i’dir. Daha iyi ses için 4i’ye yükseltmeyin. Üst düzey FreeBuds Pro ile karşılaştırıldığında , daha erişilebilir 4i kendi başına kalır, ancak uzmanları daha seçici dinleyicilere öneririm.

FreeBuds 4i’de Gürültü Engelleme

Aktif gürültü engelleme, birinci sınıf gerçek kablosuz kulaklıklarda masaya yatırılan bir özellik haline geldi. Ancak FreeBuds 4i’nin ait olduğu orta sınıf segmentte hala nadirdir.

FreeBuds 4i’de ANC’yi etkinleştirmek için iki kulaklığa dokunun ve basılı tutun. Hareket biraz yavaş olsa da güvenilir bir şekilde çalışıyor. Seslerin ve diğer ortam seslerinin seviyesini artıran Farkındalık moduna geçmek için tekrar dokunun ve basılı tutun. Bu, kulaklıklarınızı çıkarmadan çevrenizde neler olup bittiğini duymak istediğinizde kullanışlıdır.

Huawei FreeBuds 4i İncelemesi

Bu modoelde gürültü engelleme teknolojisi, ortaya çıkan en iyisi değildir, ancak düşük, monoton sesleri etkili bir şekilde susturur. Sokakta yürürken veya diğer gürültülü ortamlarda ürkütücü bir sessizlik beklemeyin. Güçlü ANC istiyorsanız, FreeBuds Pro Huawei’den daha iyi bir seçimdir.

FreeBuds 4i’nin Pil Ömrü

Huawei, tek bir şarjla 10 saate varan bir pil ömrünü belirtiyor, bazı koşullar uygulanıyor. Yani, ANC’yi devre dışı bırakırsanız, daha düşük ses seviyelerinde dinlerseniz ve AAC Bluetooth codec bileşenini kullanırsanız en iyi pil ömrünü elde edersiniz. ANC açıkken, nominal pil ömrü %25 daha azalır.

FreeBuds 4i pil ömrü, Huawei’nin iddialarının biraz altında kalıyor. Ancak yine de tek bir şarjla bol miktarda kullanım sunuluyor.

Şarj kutusu, 215mAh pil tutuyor bu, iki kulaklığın toplam kapasitesinin yaklaşık iki katı. Masada düşünüldüğünde diğer bir deyişle, tamamen şarj edilmiş bir kasa size 20 saate kadar ekstra dinleme süresi vermelidir.

Gerçek hayatta, pil ömrü, zayıf kablosuz bağlantılar ve daha yüksek hacimler gibi şeylerden etkilenen Huawei’nin iddialarının biraz gerisinde kalıyor. Deneyimlerimize göre, ANC ve ANC dışı kullanımın bir karışımıyla 7-8 saatlik pil ömrüne sahibim ve bu kullanımımız için fazlasıyla yeterliydi.

Ürün Genel Özellikleri

BoyutKulaklık başlıkları: 37,5 x 23,9 x 21 mm
Kasa: 48 x 61,8 x 27,5 mm
AğırlıkKulaklık başlıkları : 5,5 g Kutu: 36,5 g
BağlantıBluetooth 5.2
SensörlerDokunmatik Kulaklık açık / kapalı durum algılama
PillerKulaklık başına: 55mAh
Şarj durumu: 215mAh
Şarj SüresiUSB-C Hızlı şarj: 10 m şarj, 4 saat dinleme ile tamamlanır
Hoparlör10mm dinamik
SesCodec’ler: AAC, SBC
Aktif gürültü önleme
Çağrı gürültüsü önleme
RenklerSeramik Siyah, Seramik Beyaz, Kırmızı

Diğer Özellikler

  • Uyumluluk: FreeBuds 4i, EMUI’nin en son sürümünü çalıştıran Huawei cihazlarıyla en iyi şekilde çalışır. Bu, hareket algılama (kulaklıkları çıkardığınızda çalmayı duraklatır) ve hızlı eşleştirme ( Huawei AI Life uygulaması aracılığıyla ) sağlar. Yakın tarihli bir Huawei cihazınız yoksa, herhangi bir Bluetooth kulaklık gibi davranacaklardır. Bu dizüstü bilgisayarlar için de geçerli.
  • Çoklu Cihaz: FreeBuds 4i’de çoklu cihaz bağlantı desteği mevcut değildir.
  • Dokunmatik Kontroller: FreeBuds 4i’yi dokunuşlarla kontrol edersiniz. ANC modlarını değiştirmek için dokunup basılı tutun ve oynatmayı kontrol etmek için çift dokunun. Huawei AI Life uygulamasında birkaç özelleştirme seçeneği bulunmaktadır. Ne yazık ki, 4i, daha pahalı FreeBuds Pro gibi sesi ayarlamak için kaydırmaları desteklemiyor.
  • Suya Dayanıklılık: Kulakiçi kulaklıklar IPX4 olarak derecelendirilmiştir, ter ve yağmura dayanabilirler ancak suya karşı bir dayanıklılığı mevcut değildir.
  • Mikrofonlar: FreeBuds 4i’deki mikrofon ve çağrı kalitesi yeterlidir.

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 1
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım

Teknoloji, Bilim ve Sosyal Medya üzerine yaptığım araştırmalar ve edindiğim bilgiler üzerine bu konular hakkında yazılar yazmaktayım.

Yazarın Profili
İlginizi Çekebilir

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir