1. Anasayfa
  2. Teknoloji Haberleri

Telegram ‘ın Yeni Güncellemesi, Uygulamaya 2 GB Dosya Paylaşım Sınırı ve Birkaç Farklı Özellik Getiriyor

Telegram ‘ın Yeni Güncellemesi, Uygulamaya 2 GB Dosya Paylaşım Sınırı ve Birkaç Farklı Özellik Getiriyor
0

WhatsApp‘ın Messenger rakibi Telegram uygulaması için kullanıcılarına birkaç yeni özellik getirecek yeni bir güncelleme başlattı. Yeni özellikler listesi, 2 GB’a kadar dosya, mini küçük resim, grup istatistikleri, profil videoları, yeni fotoğraf düzenleme özellikleri, yakınlardaki kişiler özelliğini ve daha fazlasını paylaşma yeteneğini içeriyor.

Yeni güncelleme sürümü 6.3.0 artık ilgili uygulama mağazaları aracılığıyla hem Android hem de iOS‘ta indirilebilir.

Telegram ‘ın Yeni Özellikleri

Telegram, kullanıcıların WhatsApp’taki 16 MB sınırına kıyasla 1.5 GB’a kadar dosya paylaşmasına izin verdi. Ancak, en son güncelleme ile kullanıcılar artık platformda 2 GB’a kadar dosya, medya ve belge paylaşabilirler.

Dikkate değer bir başka özellikte, ismine göre kullanıcıların videoları normal fotoğraflar yerine profil resimleri olarak kullanmalarına izin veren Profil videolarıdır. Kullanıcılar galerilerinden önceden kaydedilmiş videoları kullanabilir veya uygulamanın yerleşik kamera özelliğini kullanarak yeni videolar kaydedebilir. Profil videolarını kullanmayı seçtikten sonra, kullanıcıların ayrıca konuşmalarda ve kişi listelerinde görüntülenecek bir kapak resmi seçmeleri de gerekir.

En son güncellemenin bir parçası olarak uygulamaya eklenen bir sonraki özellik mini küçük resimdir. Bu özellikte uygulama, konuşma listesi sayfasında yalnızca bir fotoğraf simgesi göstermek yerine paylaşılan bir resmin küçük bir resim önizlemesinide gösterir.

Telegram 'ın Yeni Güncellemesi

Bundan sonra, Telegram kullanıcıları artık kişi listesinde olmayan kişilerden gelen tüm sohbetleri otomatik olarak arşivleyebilir. Bu, kullanıcıların söz konusu konuşma sayfasını düzenli tutmasına ve dağınıklık yaratmasına yardımcı olur. Özelliğe, gizlilik ve güvenlik ayarlarına gidip otomatik arşivleme özelliği etkinleştirilerek erişilebilirsiniz.

Bunların yanı sıra Telegram, kullanıcıların birisiyle paylaşmadan önce düzenleme yapmasına izin veren yeni bir fotoğraf düzenleme özelliği de ekledi. Ayrıca, video oynatıcı yeni düğmelerle, parça listesini ve video düzenleyiciyi genişleterek yeniden tasarlandı.

Gelecekte Telegram’da hangi özellikleri görmek istersiniz? Aşağıdaki yorumlarda bahsedin!

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım

Teknoloji, Bilim ve Sosyal Medya üzerine yaptığım araştırmalar ve edindiğim bilgiler üzerine bu konular hakkında yazılar yazmaktayım.

Yazarın Profili

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir