1. Anasayfa
  2. Facebook

Facebook Yetkilileri Yeni Bir İhlal Olduğunu Açıkladı

Facebook Yetkilileri Yeni Bir İhlal Olduğunu Açıkladı
0

Facebook yetkilileri tarafından yapılan açıklamada oluşan bir hata sonucu kullanıcı verilerinin belirli bir süre zarfında kullanıcı uygulamayı kullanmayı bıraksa bile paylaşılabildiğini açıkladı. Yapılan açıklamaya göre kullanıcı uygulamayı kullanmasa bile bilgilerinin uzun bir süre zarfında paylaşıldığı ortaya çıktı. Yetkililerin yaptığı açıklamada sorunun hemen onarıldığı açıklandı.

Sosyal medyada yeni kurulan tüm uygulamalara rağmen hala en büyük platform olarak bilinen Facebook yeni bir yazı paylaştı. Açıklanan yazıda uzun süredir aktif olarak kullanılmayan hesap ve uygulamaların veri paylaşım sınırlarını iyileştirmekten ve basitleştirmekten bahsediliyordu.

Bu yazının içinde paylaşılan bir diğer bilgiye göre Facebook bir süredir kullanılmayan uygulamalarda bir ihlalin söz konusu olduğunu açıkladı. Normal durumlarda Facebook 90 günlük süre zarfında aktif olunmazsa veri paylaşımını durduruyor. Ancak şirket tarafından yapılan açıklamada oluşan hata sonucunda hala veri paylaşımının sürdüğü belirtildi.

Facebook tarafından uygulanan politika doğrultusunda herhangi bir uygulamaya (oyun vb.), Facebook üzerinden bağlandığınız zaman sizin izin verdiğiniz verileri paylaşıyor. Belli bir süre zarfından sonra uygulamayı kullanmayı bırakma durumunda kalırsanız eğer verileri uygulamayla paylaşmayı durduruyor. Fakat yapılan açıklamaya göre üzerinden uzun bir süre geçmesine rağmen veri paylaşımı kesilmedi.

Facebook Veri İhlali

Bu olaylar ortaya çıkar çıkmaz durumu değerlendirip sıkıntıları çözdüklerini belirten yetkilileri paylaşılan bilgilerin çok önemli bilgiler olmadığını sadece  dil, cinsiyet gibi çok kişisel olmayan bilgiler olduğunu dile getirdi.

Sosyal medya devi eskiden yaşadığı sıkıntı dolu günleri unutmamış gibi  gözüküyor. Şirket Yapılan açıklama doğrultusunda kullanıcılarını daha kesin sınırlar içinde veri paylaşımına devam etmesini söylüyor.  Fakat şirketin hala eskiden kullandığı şirket politikalarına devam etmesi yeni sorunlar ve sıkıntılara gebe bir sistem olduğunu gözler önüne seriyor.

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım
İlginizi Çekebilir

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir