1. Anasayfa
  2. Sosyal Medya

Elon Musk, Twitter’ın Berbat Olduğunu ve Yıllardır Facebook’u Duymadığını Söylüyor

Elon Musk, Twitter’ın Berbat Olduğunu ve Yıllardır Facebook’u Duymadığını Söylüyor
0

Elon Musk Tesla CEO’su, üretken bir Twitter kullanıcısı ve sosyal medya platformundaki en popüler CEO’lardan biridir. Yine de Twitter ile ‘aşk-nefret’ ilişkisi var gibi görünüyor. Geçmişte, Musk hesabını sileceğini, birkaç gün kaybolduğunu ancak her zaman geri geleceğini söyledi. Şimdi Musk, Twitter’ın berbat olduğunu düşünüyor. Ya da en azından tweet attığı şeyden bu anlaşılıyor.

Musk daha sonra oldukça şifreli ve karanlık bir tweet attı. Bir sonraki tweet’inde şöyle yazdı: “Kimseye bahse girmem Twitter bile giyotine *sahip!* Poseurs…”

Musk’ın Twitter’daki bir Twitter kullanıcısı tweet’i cevapladı ve en azından Facebook’tan daha iyi olduğunu söyledi. Bu tweete Musk, “Facebook mu? Yıllardır bu ismi duymadım…” şeklinde cevap verdi.

Bu yılın başlarında Mayıs ayında Musk aslında “Facebook berbat” tweet atmıştı. Bu tweet’i harekete geçiren şey, Tesla CEO’sunun AI’nın ne olduğunu anlamadığını söyleyen Facebook’un AI başkanı tarafından yapılan bir yoruma cevaptı.

Elon Musk, Twitter'ın Berbat Olduğunu ve Yıllardır Facebook'u Duymadığını Söylüyor

Musk, Facebook’taki bir kişi tarafından AI’nın ne olduğunu anlamadığı için ilk kez ‘suçlandı’. CEO Mark Zuckerberg geçmişte Musk’un AI hakkındaki görüşlerini “oldukça sorumsuz” olarak nitelendirdi. Musk ve Zuckerberg gerçekten iyi arkadaş değiller. Musk, 2017’de Zuckerberg’in AI’nın geleceği hakkındaki anlayışının oldukça “sınırlı” olduğunu söyledi. Bu yıl Şubat ayında Tesla CEO’su Facebook’u “topal” olarak nitelendirdi ve #DeleteFacebook’u tweetledi. Oscar ödüllü aktör Sacha Baron Cohen’in Facebook ve Zuckerberg’deki oldukça korkutucu tweetine yanıt olarak Musk, “#DeleteFacebook Bu topal” dedi.

Musk’a gelince, bir tweet’e 2018’de Facebook hesabını sildi. Musk, “Bu politik bir ifade değil ve ben yapmadım çünkü biri bunu yapmaya cesaret etti. Facebook’u sevmiyorum. Bana willies veriyor, afedersiniz” dedi.

Musk ayrıca iki yüksek profilli şirketi Tesla ve SpaceX’in Facebook sayfalarını da sildi.

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım

Teknoloji, Bilim ve Sosyal Medya üzerine yaptığım araştırmalar ve edindiğim bilgiler üzerine bu konular hakkında yazılar yazmaktayım.

Yazarın Profili

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir